Н У Х Т

Удосконалюємо підготовку за третім рівнем вищої освіти

12 лютого 2024

Удосконалюємо підготовку за третім рівнем вищої освіти

У період локального моніторингу освітніх програм в університеті відбулося засідання робочої групи освітньо-наукової програми «Харчові технології» третього («Доктор філософії») рівня вищої освіти.

Основним питанням, яке розглядалось на засіданні, було обговорення пропозицій щодо удосконалення освітньо-наукової програми. Гарант програми, професор Володимир Ковбаса нагадав про зауваження і побажання експертної групи та ГЕР при акредитації в 2023 році, зокрема щодо активнішого залучення здобувачів до програм міжнародної академічної мобільності, коригування посилань на літературу в робочих програмах, висвітлення наукових шкіл на сайті НУХТ і кафедр, а також активнішого залучення роботодавців до навчального процесу.

Колективи кафедр технології молока і молочних продуктів та технології хлібопекарських і кондитерських виробів внесли пропозиції щодо перегляду і упорядкування каталогів вибіркових дисциплін, змін назв, деяких освітніх компонентів, уточнення матриць. Було розглянуто пропозицію здобувачів другого курсу щодо покращення організації педагогічної практики – встановлення конкретних термінів її проходження та звітних матеріалів.

Доречними були пропозиції директорки Навчально-наукового інституту харчових технологій, професорки Оксани Кочубей-Литвиненко про внесення коректив до переліку іноземних партнерів, а також коригування розділу щодо національної кредитної мобільності.

Крім того, на засіданні розглядалися питання успішності здобувачів першого курсу, забезпечення методичною літературою, атестація здобувачів у лютому-березні з обов’язковим проведенням наукових семінарів на  кафедрах, ротації складу робочої групи.

У роботі засідання також взяли участь стейкхолдери – генеральний директор підприємств Укрхлібпрому Олександр Васильченко та директор Інституту продовольчих ресурсів НААН України, член-кореспондент НААН України, д.т.н., професор Любомир Хомічак.

Опублікований: 12-02-2024
Читайте також:
Формат новацій: другий семестр в університеті розпочався з дистанційного навчання

У сучасних умовах для підготовки висококваліфікованих фахівців широко використовуються технології змішаного навчання, які передбачають використання в освітньому процесі як класичних, так і інноваційних методів навчання. З метою підвищення якості надання освітніх послуг і створення найбільш сприятливих умов для саморозвитку студента в нашому універс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Формат новацій: другий семестр в університеті розпочався з дистанційного навчання 13 січня 2020

Про маркетинг у винному бізнесі від бренд-амбасадора ТОВ «Торговий дім «Інкерман»

18 квітня 2018 р. розпочався курс лекцій від ТОВ «Торговий дім «Інкерман» у рамках договору про творчу співпрацю між НУХТ і цим підприємством. Тематика курсу включає направлення з маркетингу у виноробстві, особливостей дегустації вин та формування органолептичних показників у процесі реалізації технологій. Лекції розраховані на студентів 3-4 курс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про маркетинг у винному бізнесі від бренд-амбасадора ТОВ «Торговий дім «Інкерман» 19 квітня 2018

Нове поповнення магістрів з біотехнологій та біоінженерії

На кафедрі біотехнології і мікробіології завершилися цьогорічні засідання екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «магістр» здобувачами спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія». Плідно працювали всі – здобувачі проводили...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення магістрів з біотехнологій та біоінженерії 19 грудня 2024

Внесок молодих учених у розбудову сучасного менеджменту підприємств

На базі кафедри економіки праці та менеджменту відбулася ХІІІ Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств». Основна мета проведення конференції – залучення студентів, аспірантів і молодих учених до наукової діяльності, обмін знаннями та досвідо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Внесок молодих учених у розбудову сучасного менеджменту підприємств 07 грудня 2022