Н У Х Т

Удосконалюємо підготовку за третім рівнем вищої освіти

12 лютого 2024

Удосконалюємо підготовку за третім рівнем вищої освіти

У період локального моніторингу освітніх програм в університеті відбулося засідання робочої групи освітньо-наукової програми «Харчові технології» третього («Доктор філософії») рівня вищої освіти.

Основним питанням, яке розглядалось на засіданні, було обговорення пропозицій щодо удосконалення освітньо-наукової програми. Гарант програми, професор Володимир Ковбаса нагадав про зауваження і побажання експертної групи та ГЕР при акредитації в 2023 році, зокрема щодо активнішого залучення здобувачів до програм міжнародної академічної мобільності, коригування посилань на літературу в робочих програмах, висвітлення наукових шкіл на сайті НУХТ і кафедр, а також активнішого залучення роботодавців до навчального процесу.

Колективи кафедр технології молока і молочних продуктів та технології хлібопекарських і кондитерських виробів внесли пропозиції щодо перегляду і упорядкування каталогів вибіркових дисциплін, змін назв, деяких освітніх компонентів, уточнення матриць. Було розглянуто пропозицію здобувачів другого курсу щодо покращення організації педагогічної практики – встановлення конкретних термінів її проходження та звітних матеріалів.

Доречними були пропозиції директорки Навчально-наукового інституту харчових технологій, професорки Оксани Кочубей-Литвиненко про внесення коректив до переліку іноземних партнерів, а також коригування розділу щодо національної кредитної мобільності.

Крім того, на засіданні розглядалися питання успішності здобувачів першого курсу, забезпечення методичною літературою, атестація здобувачів у лютому-березні з обов’язковим проведенням наукових семінарів на  кафедрах, ротації складу робочої групи.

У роботі засідання також взяли участь стейкхолдери – генеральний директор підприємств Укрхлібпрому Олександр Васильченко та директор Інституту продовольчих ресурсів НААН України, член-кореспондент НААН України, д.т.н., професор Любомир Хомічак.

Опублікований: 12-02-2024
Читайте також:
Знайомство з «Maya Cake»

Наприкінці опанування курсу навчальної дисципліни «Технології кондитерських виробів» здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології» мали цікаву зустріч зі стейкхолдерами – засновниками кондитерського підприємства «Maya Cake» В’ячеславом і Майєю та їх колегами Міхаелем та Еммою. Гості розповіли студентській аудиторії про своє підприємство, якому ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство з «Maya Cake» 02 червня 2025

Поповнюються фонди Науково-технічної бібліотеки університету

Триває поповнення фондів Науково-технічної бібліотеки університету. Щоб ознайомити користувачів і усіх зацікавлених з новими надходженнями літератури та періодичних видань, що надійшли у травні-липні 2023 року, фахівці бібліотеки підготували інформаційний бюлетень «Нові надходження №5-7 (травень-липень)», з яким можна ознайомитися у розділі «Інформ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поповнюються фонди Науково-технічної бібліотеки університету 04 серпня 2023

Визначено переможців І етапу олімпіади кафедри експертизи харчових продуктів

З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді та створення умов для її творчого зростання 10 березня 2025 року на кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» за спеціальністю 181 «Харчові тех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначено переможців І етапу олімпіади кафедри експертизи харчових продуктів 12 березня 2025

Нові горизонти кулінарного мистецтва відкривають магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

У рамках дисципліни «Інновації в ресторанному бізнесі» здобувачі освітнього ступеня магістра спеціальності «Готельно-ресторанна справа» мали чудову нагоду взяти участь у майстер-класі з приготування шоколадного фондану. На запрошення лекторки дисципліни, професорки Тетяни Сильчук кулінарний майстер-клас провів досвідчений Шеф ресторанів Рlease (ре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові горизонти кулінарного мистецтва відкривають магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 14 листопада 2024