Н У Х Т

Біотехнологічні студії: насичений подіями день третій

03 квітня 2024

Біотехнологічні студії: насичений подіями день третій

Третій день Біотехнологічних студій, які реалізуються кафедрою біотехнології і мікробіології за підтримки Корпорації «Артеріум», таїв багато цікавого і незвіданого зі світу біотехнологій, хімії та інжинірингу.

Спочатку учасники проєкту відвідали кафедру харчової хімії. Там їх гостинно зустріли доценти Віра Іщенко, Олександр Макаренко та Тетяна Петренко й запропонували дослідити жорсткість води за допомогою титриметричного аналізу. Під час проведення дослідження викладачі розповідали про нюанси цього процесу та цікаві факти з хімії.

Далі гості університету занурилися у практичний світ харчових і біотехнологічних виробництв разом із фахівцями кафедри процесів і апаратів харчових виробництв, професором Володимиром Зав’яловим і доцентом Тарасом Мисюрою. Вони продемонстрували схеми апаратів, що знаходяться в лабораторіях, детально пояснили їх призначення та розповіли про їх складові частини. Це дало можливість краще зрозуміти принципи роботи та функціонування цих важливих інструментів біотехнологічної та харчової промисловості. У лабораторіях кафедри учасники Біотехнологічних студій мали змогу на власні очі побачити дослідницький процес в дії і взяти участь у науковому експерименті. Завершальним акордом став виступ випускника НУХТ Валентина Чорного,  який у грудні 2023 року успішно захистив дисертацію на здобуття освітньо-наукового ступеня доктора філософії. Валентин поділився з учасниками своєю історією успіху, мотивуючи їх до наполегливої праці та здобуття нових знань.

Під час обідньої перерви школярі побігли на смачненьку каву-брейк, щоб підживитися не тільки їжею, а й приємними, щирими розмовами зі студентами. А потім перемістилися до лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології, де розпочався черговий цікавезний і дуже інформативний майстер-клас із визначення вітамінів у харчових продуктах під керівництвом доцента Юрія Пенчука, на якому кожен зміг попрацювати та вдосконалити не тільки практичні навички, а й поповнити теоретичний багаж знань.

А останнім пунктом у такому насиченому розкладі став воркшоп «НУХТ у смартфоні» від студентського самоврядування факультету біотехнології та екологічного контролю. Доповідачки – здобувачки-біотехнологині Тетяна Топіха і Тетяна Мельник підготували цікаву презентацію про сайт нашого університету, про розклад занять і платформу дистанційного навчання Moodle, електронний кабінет здобувача та бібліотеку, про чати для наших студентів і вступників і загалом про соціальні мережі факультету. Також учасникам проєкту розповіли про те, що наші студенти можуть вільно обирати дисципліни для вивчення й продемонстрували, як це робиться у електронному кабінеті здобувача НУХТ. Школярі  не соромилися ставити запитання й дуже конструктивно підтримували розмову.

Наприкінці студенти провели невеличку вікторину на платформі Kahoot. За її результатами були визначені три переможці, які отримали подарунки.

Організатори проєкту вдячні учасникам Біотехнологічних студій за їх активність. Круто, що є для кого працювати й знаходити мотивацію!

Опублікований: 03-04-2024
Читайте також:
Форми атестації здобувачів у 2022 році визначить ректор університету

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет підписав наказ, який дозволяє керівникам закладів вищої освіти самостійно визначати форми атестації здобувачів у 2022 році. Крім того, для випускників ЗВО 2022 року загальна кількість кредитів ЄКТС, передбачена на практичну підготовку, може бути меншою, ніж визначена відповідним стандартом мінімальна к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Форми атестації здобувачів у 2022 році визначить ректор університету 23 березня 2022

З Днем винахідника і раціоналізатора!

Шановні колеги! Щорічно, в третю суботу вересня в Україні відзначають День винахідника і раціоналізатора, відповідно до Указу Президента № 443/94 від 16 серпня 1994 року. У 25-ту річницю Дня винахідника і раціоналізатора щиро вітаємо наших науковців – творців інтелектуальної власності, які присвячують своє життя невпинному пошуку нового та прогре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З Днем винахідника і раціоналізатора! 19 вересня 2019

До уваги вступників-2024! Як проходитиме НМТ

Національний мультипредметний тест (НМТ) – це стандартизоване тестування, обов’язкове для всіх бажаючих вступати до закладів вищої освіти України. Його проводять для перевірки знань, здобутих за час навчання в школі, та забезпечення рівного доступу до вищої освіти всіх вступників. НМТ проводиться Українським центром оцінювання якості освіти та йог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До уваги вступників-2024! Як проходитиме НМТ 05 січня 2024

Нове поповнення фахівців з технологій органічних харчових продуктів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів». Роботу екзаменаційної комісії очолив виконавчий директор «Федерації органічного руху в Україні» Андрій Коняшин. Під час захисту здо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення фахівців з технологій органічних харчових продуктів 28 лютого 2024