Н У Х Т

Біотехнологічні студії: насичений подіями день третій

03 квітня 2024

Біотехнологічні студії: насичений подіями день третій

Третій день Біотехнологічних студій, які реалізуються кафедрою біотехнології і мікробіології за підтримки Корпорації «Артеріум», таїв багато цікавого і незвіданого зі світу біотехнологій, хімії та інжинірингу.

Спочатку учасники проєкту відвідали кафедру харчової хімії. Там їх гостинно зустріли доценти Віра Іщенко, Олександр Макаренко та Тетяна Петренко й запропонували дослідити жорсткість води за допомогою титриметричного аналізу. Під час проведення дослідження викладачі розповідали про нюанси цього процесу та цікаві факти з хімії.

Далі гості університету занурилися у практичний світ харчових і біотехнологічних виробництв разом із фахівцями кафедри процесів і апаратів харчових виробництв, професором Володимиром Зав’яловим і доцентом Тарасом Мисюрою. Вони продемонстрували схеми апаратів, що знаходяться в лабораторіях, детально пояснили їх призначення та розповіли про їх складові частини. Це дало можливість краще зрозуміти принципи роботи та функціонування цих важливих інструментів біотехнологічної та харчової промисловості. У лабораторіях кафедри учасники Біотехнологічних студій мали змогу на власні очі побачити дослідницький процес в дії і взяти участь у науковому експерименті. Завершальним акордом став виступ випускника НУХТ Валентина Чорного,  який у грудні 2023 року успішно захистив дисертацію на здобуття освітньо-наукового ступеня доктора філософії. Валентин поділився з учасниками своєю історією успіху, мотивуючи їх до наполегливої праці та здобуття нових знань.

Під час обідньої перерви школярі побігли на смачненьку каву-брейк, щоб підживитися не тільки їжею, а й приємними, щирими розмовами зі студентами. А потім перемістилися до лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології, де розпочався черговий цікавезний і дуже інформативний майстер-клас із визначення вітамінів у харчових продуктах під керівництвом доцента Юрія Пенчука, на якому кожен зміг попрацювати та вдосконалити не тільки практичні навички, а й поповнити теоретичний багаж знань.

А останнім пунктом у такому насиченому розкладі став воркшоп «НУХТ у смартфоні» від студентського самоврядування факультету біотехнології та екологічного контролю. Доповідачки – здобувачки-біотехнологині Тетяна Топіха і Тетяна Мельник підготували цікаву презентацію про сайт нашого університету, про розклад занять і платформу дистанційного навчання Moodle, електронний кабінет здобувача та бібліотеку, про чати для наших студентів і вступників і загалом про соціальні мережі факультету. Також учасникам проєкту розповіли про те, що наші студенти можуть вільно обирати дисципліни для вивчення й продемонстрували, як це робиться у електронному кабінеті здобувача НУХТ. Школярі  не соромилися ставити запитання й дуже конструктивно підтримували розмову.

Наприкінці студенти провели невеличку вікторину на платформі Kahoot. За її результатами були визначені три переможці, які отримали подарунки.

Організатори проєкту вдячні учасникам Біотехнологічних студій за їх активність. Круто, що є для кого працювати й знаходити мотивацію!

Опублікований: 03-04-2024
Читайте також:
Інтерв’ю телеканалу LIVE дали викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

У всьому світі Міжнародний день пива відзначається у першу п’ятницю серпня. Cвяткування Дня пива розпочалося у 2007 році у м. Санта-Круз (штат Каліфорнія, США) за ініціативи власника бару Джессі Авшаломова. Міжнародний день пива – чудовий привід, щоб насолодитися найпопулярнішим у світі алкогольним напоєм. Це дійсно глобальне свято, яке відзначают...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтерв’ю телеканалу LIVE дали викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 11 серпня 2021

На «відмінно»

На кафедрі технології зберігання і переробки зерна відбувся захист дипломного проекту «Проект елеватора місткістю 70000 тонн в місті Томаківка Дніпропетровської області» на здобуття ОКР «Спеціаліст» зі спеціальності 7.05170101 «Технології зберігання і переробки зерна» Ігорем Кокотіхіним. Науковий керівник проекту – доцент кафедри Олег Євтушенко. Е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На «відмінно» 15 січня 2018

Ґрунтовно про вітаміни на відритій лекції доцента кафедри харчової хімії

7 листопада на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція з дисципліни «Харчова хімія» доцента, кандидата хімічних наук Олександра Макаренка для студентів другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія» денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій. На лекції були присутні викладачі кафедри харчової...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ґрунтовно про вітаміни на відритій лекції доцента кафедри харчової хімії 08 листопада 2018

Вступникам на замітку: освітня програма «Екологія та екоменеджмент»

Шановні вступники! Нагадуємо про ще одну неймовірно круту й актуальну освітню програму нашого університету – «Екологія та екоменеджмент» (спеціальність 101 «Екологія»)! Тільки подивіться, які шалено креативні наші студенти-екологи!  Обирайте «Екологію та екоменеджмент» у НУХТ, ставте першим пріоритетом і на вас чекає: - цікаве, різноманітне сту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам на замітку: освітня програма «Екологія та екоменеджмент» 30 липня 2024