Н У Х Т

Біотехнологічні студії: насичений подіями день третій

03 квітня 2024

Біотехнологічні студії: насичений подіями день третій

Третій день Біотехнологічних студій, які реалізуються кафедрою біотехнології і мікробіології за підтримки Корпорації «Артеріум», таїв багато цікавого і незвіданого зі світу біотехнологій, хімії та інжинірингу.

Спочатку учасники проєкту відвідали кафедру харчової хімії. Там їх гостинно зустріли доценти Віра Іщенко, Олександр Макаренко та Тетяна Петренко й запропонували дослідити жорсткість води за допомогою титриметричного аналізу. Під час проведення дослідження викладачі розповідали про нюанси цього процесу та цікаві факти з хімії.

Далі гості університету занурилися у практичний світ харчових і біотехнологічних виробництв разом із фахівцями кафедри процесів і апаратів харчових виробництв, професором Володимиром Зав’яловим і доцентом Тарасом Мисюрою. Вони продемонстрували схеми апаратів, що знаходяться в лабораторіях, детально пояснили їх призначення та розповіли про їх складові частини. Це дало можливість краще зрозуміти принципи роботи та функціонування цих важливих інструментів біотехнологічної та харчової промисловості. У лабораторіях кафедри учасники Біотехнологічних студій мали змогу на власні очі побачити дослідницький процес в дії і взяти участь у науковому експерименті. Завершальним акордом став виступ випускника НУХТ Валентина Чорного,  який у грудні 2023 року успішно захистив дисертацію на здобуття освітньо-наукового ступеня доктора філософії. Валентин поділився з учасниками своєю історією успіху, мотивуючи їх до наполегливої праці та здобуття нових знань.

Під час обідньої перерви школярі побігли на смачненьку каву-брейк, щоб підживитися не тільки їжею, а й приємними, щирими розмовами зі студентами. А потім перемістилися до лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології, де розпочався черговий цікавезний і дуже інформативний майстер-клас із визначення вітамінів у харчових продуктах під керівництвом доцента Юрія Пенчука, на якому кожен зміг попрацювати та вдосконалити не тільки практичні навички, а й поповнити теоретичний багаж знань.

А останнім пунктом у такому насиченому розкладі став воркшоп «НУХТ у смартфоні» від студентського самоврядування факультету біотехнології та екологічного контролю. Доповідачки – здобувачки-біотехнологині Тетяна Топіха і Тетяна Мельник підготували цікаву презентацію про сайт нашого університету, про розклад занять і платформу дистанційного навчання Moodle, електронний кабінет здобувача та бібліотеку, про чати для наших студентів і вступників і загалом про соціальні мережі факультету. Також учасникам проєкту розповіли про те, що наші студенти можуть вільно обирати дисципліни для вивчення й продемонстрували, як це робиться у електронному кабінеті здобувача НУХТ. Школярі  не соромилися ставити запитання й дуже конструктивно підтримували розмову.

Наприкінці студенти провели невеличку вікторину на платформі Kahoot. За її результатами були визначені три переможці, які отримали подарунки.

Організатори проєкту вдячні учасникам Біотехнологічних студій за їх активність. Круто, що є для кого працювати й знаходити мотивацію!

Опублікований: 03-04-2024
Читайте також:
«Carlsberg» розкриває професійні таємниці нашим студентам

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд разом зі студентами групи ТБ-4-11, які навчаються за спеціальністю «Технології продуктів бродіння і виноробства», відвідали пивоварню «Carlsberg». Київський пивоварний завод був офіційно відкритий 7 червня 2004 року, і на сьогодні він є найсучаснішим пивоварним заводом в Ук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Carlsberg» розкриває професійні таємниці нашим студентам 11 січня 2019

Про усі тенденції ринку дізналися на IFFIP-2020 викладачі й здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

23-35 вересня в Міжнародному виставковому центрі працював Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки «IFFIP-2020». У його рамках відбулися Міжнародна виставка «Хлібопекарська та кондитерська індустрія-2020» і, за підтримки Всеукраїнської асоціації пекарів та компанії «Київський міжнародний контрактовий ярмарок», конференція «Сучасний стан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про усі тенденції ринку дізналися на IFFIP-2020 викладачі й здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 28 вересня 2020

Вступна кампанія вже зовсім скоро…

Заступниця декана факультету автоматизації і комп’ютерних систем Оксана Мулява зустрілася зі старшокласниками Наконечнянського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступеня Яворівської міської ради Львівської області. Викладачка розповіла учням про наш університет, його навчальні підрозділи та бібліотеку, умови проживання у студмістечку, спортк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступна кампанія вже зовсім скоро… 21 травня 2024

Біологічний тренінг – у тренді!

2 березня наш університет гостинно зустрів майбутніх вступників, їх батьків та інших гостей, що завітали до НУХТ на День відкритих дверей. Окрім яскравих екскурсій і докладних розповідей про університет, гості кафедри біотехнології  і мікробіології мали змогу взяти участь у цікавому біологічному тренінгу, що підготувала доцент кафедри Вікторія Крас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біологічний тренінг – у тренді! 04 березня 2019