Н У Х Т

Ґрунтовно про вітаміни на відритій лекції доцента кафедри харчової хімії

08 листопада 2018

Ґрунтовно про вітаміни на відритій лекції доцента кафедри харчової хімії

7 листопада на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція з дисципліни «Харчова хімія» доцента, кандидата хімічних наук Олександра Макаренка для студентів другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія» денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій. На лекції були присутні викладачі кафедри харчової хімії – завідувач Світлана Бондаренко, професори Сергій Шульга, Єлизавета Костенко, Олександр Перепелиця, Анатолій Салюк, доценти Олена Бутенко, Наталія Сімурова, Інна Попова, Віра Іщенко, Світлана Ковальова, Веніамін Фоменко, Олег Кроніковський, асистент Тетяна Петренко, а також фахівець навчально-методичного управління універсиетту Алла Оскілко.

Тема лекції – «Вітаміни» не залишила байдужими не тільки студентів, але й викладачів. Лектор супроводжував свою доповідь яскравою презентацією, яка містила цікаві історичні відомості про перших дослідників вітамінів, лауреатів Нобелевської премії, які присвятили своє життя пошуку, синтезу та популяризації вітамінів. Окремо лектор зупинився на профілактиках гіпо- і гіпервітамінозів, добових нормах, формуванні харчового раціону дорослих і дітей, питаннях хімічної структури, термостабільності та можливих технологічних методах оброблення окремих представників цього хімічного класу. Лекційний матеріал подавався невимушено, що дозволяло студентам змістовно конспектувати і уважно слухати викладача. Структура побудови лекційного заняття сприяла постійному спілкуванню лектора з аудиторією, що відзначили всі присутні викладачі кафедри, а деякі навіть запропонували ввести в свою викладацьку діяльність практику п’яти хвилин запитань-відповідей наприкінці лекції.

Як висновок – лекція проведена на високому науково-педагогічному рівні, що сприяє розширенню пізнавального горизонту слухачів. Після заняття і студенти, і викладачі будуть уважніше ставитися до формування свого способу харчування, бо вітаміни – це життя!

Колектив кафедри харчової хімії бажає колезі успіхів і нових досягнень в його педагогічній діяльності!

Опублікований: 08-11-2018
Читайте також:
Впроваджуємо інноваційні технології у процес навчання іноземним мовам

16 травня 2018 року викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації провели ІV Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Інноваційні методи викладання іноземних мов у немовних вищих навчальних закладах». На пленарному засіданні з доповідями виступили завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Галина ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впроваджуємо інноваційні технології у процес навчання іноземним мовам 17 травня 2018

Кращий спосіб опанувати майбутню професію відшукали на кафедрі туристичного та готельного бізнесу

Самостійна практична діяльність – кращий спосіб опанувати майбутню професію. Тому традиційно на кафедрі туристичного та готельного бізнесу організована виробнича екскурсійна практика для студентів 3-го курсу спеціальності 242 «Туризм» на основі компетенцій з  дисципліни «Організація туризму (Екскурсійна діяльність)». Головним завданням  другого ет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращий спосіб опанувати майбутню професію відшукали на кафедрі туристичного та готельного бізнесу 22 червня 2018

Конкурс тематичних стінних газет відбувся на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

23 листопада на кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся конкурс стінних газет «Thanksgiving Day». На стінах кафедри з’явились помаранчеві гарбузи та веселі індички, привітання зі святом і безліч цікавої інформації про історію і традиції цього відомого американського свята.Участь взяли студенти перших курсів різних спеціальностей. На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конкурс тематичних стінних газет відбувся на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 23 листопада 2018

Тематичний захід відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Традиційно кожного року навесні наставники кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів разом зі студентами 1-3 курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій проводять тематичні заходи. Цього року темою зустрічі став «Його Величність Етикет». Студенти підготували захоплюючі доповіді про формування правил поведінки та звичаї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тематичний захід відбувся на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 29 березня 2018