Н У Х Т

Ґрунтовно про вітаміни на відритій лекції доцента кафедри харчової хімії

08 листопада 2018

Ґрунтовно про вітаміни на відритій лекції доцента кафедри харчової хімії

7 листопада на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція з дисципліни «Харчова хімія» доцента, кандидата хімічних наук Олександра Макаренка для студентів другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія» денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій. На лекції були присутні викладачі кафедри харчової хімії – завідувач Світлана Бондаренко, професори Сергій Шульга, Єлизавета Костенко, Олександр Перепелиця, Анатолій Салюк, доценти Олена Бутенко, Наталія Сімурова, Інна Попова, Віра Іщенко, Світлана Ковальова, Веніамін Фоменко, Олег Кроніковський, асистент Тетяна Петренко, а також фахівець навчально-методичного управління універсиетту Алла Оскілко.

Тема лекції – «Вітаміни» не залишила байдужими не тільки студентів, але й викладачів. Лектор супроводжував свою доповідь яскравою презентацією, яка містила цікаві історичні відомості про перших дослідників вітамінів, лауреатів Нобелевської премії, які присвятили своє життя пошуку, синтезу та популяризації вітамінів. Окремо лектор зупинився на профілактиках гіпо- і гіпервітамінозів, добових нормах, формуванні харчового раціону дорослих і дітей, питаннях хімічної структури, термостабільності та можливих технологічних методах оброблення окремих представників цього хімічного класу. Лекційний матеріал подавався невимушено, що дозволяло студентам змістовно конспектувати і уважно слухати викладача. Структура побудови лекційного заняття сприяла постійному спілкуванню лектора з аудиторією, що відзначили всі присутні викладачі кафедри, а деякі навіть запропонували ввести в свою викладацьку діяльність практику п’яти хвилин запитань-відповідей наприкінці лекції.

Як висновок – лекція проведена на високому науково-педагогічному рівні, що сприяє розширенню пізнавального горизонту слухачів. Після заняття і студенти, і викладачі будуть уважніше ставитися до формування свого способу харчування, бо вітаміни – це життя!

Колектив кафедри харчової хімії бажає колезі успіхів і нових досягнень в його педагогічній діяльності!

Опублікований: 08-11-2018
Читайте також:
З історією українських фальшивомонетників познайомилися бакалаври-фінансисти

Здобувачі освітньої програми «Фінанси, банківська справа та страхування» першого та четвертого року навчання за ініціативи кураторки Ганни Роганової відвідали віртуальну екскурсію до Музею грошей НБУ. Від гіда, доктора історичних наук, старшого зберігача фондів Музею грошей Андрія Бойка-Гагаріна здобувачі дізналися про грошовий обіг на українських...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З історією українських фальшивомонетників познайомилися бакалаври-фінансисти 02 березня 2023

Експериментальна і креативна кухня від професіонала для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

20 березня 2018 року відбувся неймовірний майстер-клас від шеф-кухаря спеціалізованого ресторану «КазаН ДиваН» Володимира Єманова з елементами молекулярної гастрономії для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності 181 «Харчові технології» (спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експериментальна і креативна кухня від професіонала для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 22 березня 2018

Візит до Козацької гімназії міста Києва…

Асистент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмила Бурченко відвідала Козацьку гімназію міста Києва, де зустрілася із заступником директора з виховної роботи Марією Швед. Під час зустрічі Людмила Бурченко ознайомила керівництво з історією університету, його структурою, умовами вступу випускників гімназії до Навчально-науко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Візит до Козацької гімназії міста Києва… 10 березня 2020

Вітаємо з перемогою магістрантку кафедри біотехнології і мікробіології!

Нещодавно на базі Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України відбулася V науково-практична конференція молодих науковців «Молодь та сучасні проблеми мікробіології і вірусології» (V Scientific Conference of Young Researchers «Youth and Modern Problems of Microbiology and Virology»). Подія пройшла у гібридному форматі, що ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо з перемогою магістрантку кафедри біотехнології і мікробіології! 12 грудня 2024