Н У Х Т

Бакалаври ОП «Технології харчування» ознайомилися з ресторанною індустрією 2030 року

01 грудня 2023

Бакалаври ОП «Технології харчування» ознайомилися з ресторанною індустрією 2030 року

Американська National Restaurant Association представила футуристичне дослідження майбутніх тенденцій «Ресторанна індустрія 2030: практична інформація для майбутнього». У звіті досліджуються ключові показники, які формують майбутнє галузі, що визначає найбільш і найменш вірогідні події протягом наступних років. Висновки ґрунтуються на даних багатьох експертів ресторанного бізнесу, футуристів і державних статистичних даних.

Національна асоціація ресторанів представила загальний погляд на економіку, демографію, здоров'я, технології, безпечність харчових продуктів, робочу силу та споживачів майбутнього; ймовірні сценарії для 13 бізнес-атрибутів; і 10 руйнівників, що можуть погіршити розвиток ресторанного бізнесу до 2030 р. Дослідження представляє еволюцію тенденцій, щоб допомогти ресторанному бізнесу стратегічно планувати майбутнє.

Визначення «ресторану» зміниться, оскільки розвиток галузі продовжує розвиватися за межами закладу. Протягом наступного десятиліття технології та дані стануть більшою увагою для ресторанів, оскільки вони адаптуються до зростаючих очікувань споживачів у світі послуг за запитом. Гості очікують безперебійного цифрового досвіду та хочуть, щоб їхні вподобання були відомі під час кожної взаємодії з рестораном. Оскільки трафік і продажі за межами закладу продовжують прискорюватися, споживачі надаватимуть підвищеного значення вечері у ресторанному закладі.

Більша частина їжі більше не готуватиметься вдома, що сприятиме постійному зростанню доставки, віртуальних ресторанів, послуг за передплатою тощо. Хмарні кухні продовжуватимуть розвиватися завдяки розширенню централізованих кухонь і зростанню онлайн-брендів, які здійснюють лише доставку. Споживачі можуть стати більш лояльними до сторонніх програм доставки, що вплине на лояльність до окремих ресторанів.

Уряди, ймовірно, запровадять подальше регулювання доставки третіми сторонами. Drive-thrus може потребувати взаємодії з безпілотними транспортними засобами. Ресторан майбутнього буде меншим за розміром. Менші ресторани можуть включати більш автоматизоване кухонне обладнання, і типове планування кухні може змінитися.

Харчування та стійкість будуть керувати меню. Протягом наступного десятиліття споживачі продовжуватимуть приділяти увагу екологічним джерелам і прозорості. Щоб залишатися конкурентоспроможними, ресторанам потрібно буде адаптуватися до нових дієтичних обмежень і споживчих переваг. Харчові тенденції та меню будуть природним чином розвиватися, щоб відображати дедалі більшу увагу до здоров’я та екологічне мислення споживача.

Одноразова ресторанна упаковка, в тому числі для доставки, буде розвиватися. Штучний інтелект зі знанням техніки приготування їжі, харчової хімії, рецептів і алкоголю може створювати несподівані нові кулінарні враження та напої.

Передові генетичні знання та зростання кількості захворювань, пов’язаних зі способом життя, ймовірно, створять зростаючий попит на страви, які принесуть певну користь для здоров’я відвідувачів.

Персонал ресторану змінюється. Очікується, що зростання населення на рівні 0,7% щорічно між 2018 і 2030 роками, що супроводжується демографічними змінами в наступному десятилітті, призведе до середнього зростання робочої сили на 0,5% щорічно між 2018 і 2028 роками. З уповільненням зростання робочої сили, ресторани продовжуватимуть конкурувати з іншими галузями за таланти, що робить наймання й утримання надзвичайно важливими для успіху в наступному десятилітті. Роботодавці ресторанів приймуть мислення, орієнтоване на кар’єру, оскільки оператори покращать утримання, пропонуючи переваги та довгострокові кар’єрні шляхи до успіху. Оператори автоматизують більш рутинні внутрішні завдання для підвищення продуктивності та ефективності.

«Деконструкція можливих тенденцій та інновацій наступного десятиліття допоможе власникам як великого, так і малого бізнесу в ресторанній індустрії передбачити їхні найбільші виклики. Завдяки цим практичним ідеям у майбутньому ресторани залишаться невід’ємною частиною економіки та наріжним каменем кожної спільноти в цій країні».

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції з «Ресторанною індустрією 2030» ознайомилися здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» і гарант освітньо-професійної програми «Технології харчування» Олег Кузьмін, що дозволить адаптувати отриману інформацію здобувачам при виконанні, а викладачу при керуванні виконанням курсової і кваліфікаційної роботи.

Опублікований: 01-12-2023
Читайте також:
Мотиваційна зустріч із випускницею

У межах дисципліни «Інноваційні ресторанні  технології» випускниця Дарина Юрченко зустрілася з магістрантами освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» й розповіла про компанію «Eat me at», в якій зараз займає посаду технолога. Гостя поділилася зі здобувачами практичним досвідом у сфері виробництва, звернула увагу на ін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотиваційна зустріч із випускницею 14 вересня 2021

Ефективна виробнича практика – запорука майбутнього успіху здобувачів

Традиційно на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів щорічно на загальних зборах кафедри відбувається підсумкова конференція здобувачів по результатах проходження виробничої практики на передових м'ясопереробних підприємствах країни. Ось цього року 5 жовтня відповідальним по кафедрі за практичну підготовку студентів, доцентом Олегом Галенком...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ефективна виробнича практика – запорука майбутнього успіху здобувачів 06 жовтня 2020

Гостьова лекція від стейколдерів для магістрантів освітньої програми «Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах»

Гарною традицією є читання гостьових лекцій для здобувачів освіти кафедри технології цукру і підготовки води. Тож, 25 березня у межах вивчення дисципліни «Менеджмент якості та безпечності продуктів виробництва цукристих речовин» відбулася зустріч магістрантів з інженеркою з якості Новоржицького цукрового заводу Анною Андреєвою. У лекції «Особливос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від стейколдерів для магістрантів освітньої програми «Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах» 26 березня 2024

Змістовно, цікаво й на високому науковому рівні відпрацювала студентська конференція на кафедрі вищої математики ім. проф. Можара В.І.

7 квітня 2025 року у межах 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» плідно попрацювала підсекція «Фізико-математичні основи технологічних процесів». Тематика представлених доповідей була досить різноманітна – історія виникнення та ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Змістовно, цікаво й на високому науковому рівні відпрацювала студентська конференція на кафедрі вищої математики ім. проф. Можара В.І. 07 квітня 2025