Н У Х Т

Бакалаври ОП «Технології харчування» ознайомилися з ресторанною індустрією 2030 року

01 грудня 2023

Бакалаври ОП «Технології харчування» ознайомилися з ресторанною індустрією 2030 року

Американська National Restaurant Association представила футуристичне дослідження майбутніх тенденцій «Ресторанна індустрія 2030: практична інформація для майбутнього». У звіті досліджуються ключові показники, які формують майбутнє галузі, що визначає найбільш і найменш вірогідні події протягом наступних років. Висновки ґрунтуються на даних багатьох експертів ресторанного бізнесу, футуристів і державних статистичних даних.

Національна асоціація ресторанів представила загальний погляд на економіку, демографію, здоров'я, технології, безпечність харчових продуктів, робочу силу та споживачів майбутнього; ймовірні сценарії для 13 бізнес-атрибутів; і 10 руйнівників, що можуть погіршити розвиток ресторанного бізнесу до 2030 р. Дослідження представляє еволюцію тенденцій, щоб допомогти ресторанному бізнесу стратегічно планувати майбутнє.

Визначення «ресторану» зміниться, оскільки розвиток галузі продовжує розвиватися за межами закладу. Протягом наступного десятиліття технології та дані стануть більшою увагою для ресторанів, оскільки вони адаптуються до зростаючих очікувань споживачів у світі послуг за запитом. Гості очікують безперебійного цифрового досвіду та хочуть, щоб їхні вподобання були відомі під час кожної взаємодії з рестораном. Оскільки трафік і продажі за межами закладу продовжують прискорюватися, споживачі надаватимуть підвищеного значення вечері у ресторанному закладі.

Більша частина їжі більше не готуватиметься вдома, що сприятиме постійному зростанню доставки, віртуальних ресторанів, послуг за передплатою тощо. Хмарні кухні продовжуватимуть розвиватися завдяки розширенню централізованих кухонь і зростанню онлайн-брендів, які здійснюють лише доставку. Споживачі можуть стати більш лояльними до сторонніх програм доставки, що вплине на лояльність до окремих ресторанів.

Уряди, ймовірно, запровадять подальше регулювання доставки третіми сторонами. Drive-thrus може потребувати взаємодії з безпілотними транспортними засобами. Ресторан майбутнього буде меншим за розміром. Менші ресторани можуть включати більш автоматизоване кухонне обладнання, і типове планування кухні може змінитися.

Харчування та стійкість будуть керувати меню. Протягом наступного десятиліття споживачі продовжуватимуть приділяти увагу екологічним джерелам і прозорості. Щоб залишатися конкурентоспроможними, ресторанам потрібно буде адаптуватися до нових дієтичних обмежень і споживчих переваг. Харчові тенденції та меню будуть природним чином розвиватися, щоб відображати дедалі більшу увагу до здоров’я та екологічне мислення споживача.

Одноразова ресторанна упаковка, в тому числі для доставки, буде розвиватися. Штучний інтелект зі знанням техніки приготування їжі, харчової хімії, рецептів і алкоголю може створювати несподівані нові кулінарні враження та напої.

Передові генетичні знання та зростання кількості захворювань, пов’язаних зі способом життя, ймовірно, створять зростаючий попит на страви, які принесуть певну користь для здоров’я відвідувачів.

Персонал ресторану змінюється. Очікується, що зростання населення на рівні 0,7% щорічно між 2018 і 2030 роками, що супроводжується демографічними змінами в наступному десятилітті, призведе до середнього зростання робочої сили на 0,5% щорічно між 2018 і 2028 роками. З уповільненням зростання робочої сили, ресторани продовжуватимуть конкурувати з іншими галузями за таланти, що робить наймання й утримання надзвичайно важливими для успіху в наступному десятилітті. Роботодавці ресторанів приймуть мислення, орієнтоване на кар’єру, оскільки оператори покращать утримання, пропонуючи переваги та довгострокові кар’єрні шляхи до успіху. Оператори автоматизують більш рутинні внутрішні завдання для підвищення продуктивності та ефективності.

«Деконструкція можливих тенденцій та інновацій наступного десятиліття допоможе власникам як великого, так і малого бізнесу в ресторанній індустрії передбачити їхні найбільші виклики. Завдяки цим практичним ідеям у майбутньому ресторани залишаться невід’ємною частиною економіки та наріжним каменем кожної спільноти в цій країні».

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції з «Ресторанною індустрією 2030» ознайомилися здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» і гарант освітньо-професійної програми «Технології харчування» Олег Кузьмін, що дозволить адаптувати отриману інформацію здобувачам при виконанні, а викладачу при керуванні виконанням курсової і кваліфікаційної роботи.

Опублікований: 01-12-2023
Читайте також:
Магістри спеціальності «Готельно-ресторанна справа» успішно захистили дипломні проекти

На кафедрі готельно-ресторанної справи завершилися захисти дипломних магістерських проектів студентами освітнього ступеня «магістр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», спеціалізації «Готельна і ресторанна справа», денної форми навчання. Екзаменаційну комісію, яка оцінювала спроектовані підприємства готельного господарства, очолював зав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри спеціальності «Готельно-ресторанна справа» успішно захистили дипломні проекти 24 лютого 2018

Конкурентоспроможність бізнесу: стратегічні аспекти від аспірантів кафедри маркетингу

Як маркетингова стратегія допомагає вивести бізнес на новий рівень? Які дослідження передують ідентифікації стратегічних альтернатив, і як конкурентний статус фірми впливає на вибір стратегії? Лідерство у витратах чи диференціація? Масовий маркетинг чи концентрація? Оборона чи наступ? Такі важливі питання обговорили здобувачі та викладачі кафедри м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конкурентоспроможність бізнесу: стратегічні аспекти від аспірантів кафедри маркетингу 13 травня 2024

Новий здобуток: наша викладачка – співавторка польської монографії

Викладачка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша стала співавторкою монографії «Uwarunkowania produkcji żywności» Частина 6 (Фактори харчових продуктів), виданої Жешувським університетом (Польща). Цей доробок став підсумком співпраці, яка розпочалася ще у 2021 році й продовжилася науковим стажуванням у 2023-2024 рр. Результати науко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий здобуток: наша викладачка – співавторка польської монографії 18 жовтня 2024

Мотивуючий лекторій від стейкхолдера для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

6 жовтня відбувся гостьовий лекторій для студентів-першокурсників у рамках вивчення навчальної дисципліни «Основи гостинності» від стейкхолдера, начальника управління по роботі з персоналом «Президент Готелю» Тамари Коростильової. «Президент Готель» – один із найбільших готелів Києва, який є базою практичної підготовки для здобувачів спеціальності...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотивуючий лекторій від стейкхолдера для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 08 жовтня 2020