Н У Х Т

Англійська мова - запорука якісної освіти та перспективної кар’єри

12 березня 2025

Англійська мова - запорука якісної освіти та перспективної кар’єри

Сьогодні викладачки кафедри ділової іноземної мови та іноземної комунікації, доцентка Наталія Дужик і старша викладачка Олена Гаркуша прочитали гостьові лекції про важливість вивчення англійської мови для студентської молоді.

На онлайн-зустрічі зі здобувачами Львівського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу НУХТ Наталія Дужик звернула увагу на те, що наш університет інтегрує найсучасніші міжнародні здобутки в освітній процес завдяки налагодженим партнерським відносинам із провідними університетами світу та представниками міжнародного й вітчизняного бізнесу. У Навчально-науковому інституті економіки і управління англійською мовою викладаються не тільки окремі фахові дисципліни, а й регулярно проводяться освітні й наукові заходи: майстер-класи, гостьові лекції, конференції.

Англійська мова відкрила академічній спільноті доступ до глобального інформаційного простору, міжнародних проєктів і грантів. Лекторка зауважила, що траєкторії професійного розвитку можуть різнитися, однак неодмінною умовою кар’єрного успіху є добре знання англійської мови. Саме тому іншомовна підготовка в університеті включає широкий спектр компетентностей, необхідних для ефективного спілкування у різних професійних ситуаціях. Це і мистецтво ділових перемовин, і телефонне спілкування, і закордонні відрядження, і використання сучасних технологій – і багато інших тем, які є визначальними для сучасної комунікації.

Лекція Олени Гаркуші для студентів Кам'янець-Подільського фахового коледжу харчової промисловості НУХТ, які навчаються за спеціальністю «Інформаційні технології», була присвячена актуальним аспектам вивчення англійської мови в умовах глобалізації та цифрової трансформації. Зокрема, було розглянуто освітні можливості, які пропонує НУХТ у сфері іноземної мови, а також особливості використання дистанційного навчального середовища. Викладачка детально пояснила переваги інтеграції цифрових технологій у навчальний процес, представила основні дисципліни, що сприяють розвитку іншомовної комунікативної компетентності, і окреслила ключові теми для теоретичного та практичного опанування англійської мови.

Окрему увагу було приділено стратегіям ефективного засвоєння мовного матеріалу, зокрема методам активного навчання, самостійної роботи та використання онлайн-ресурсів.

Гостьові лекції викладачок кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації викликали значний інтерес серед студентів, зокрема цьогорічних випускників коледжів, які висловили зацікавленість у подальшому навчанні в НУХТ та поглибленні своїх знань з англійської мови.

Опублікований: 12-03-2025
Читайте також:
Науковий доробок технологів ресторанної продукції

11 квітня 2024 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося засідання секції «Технологія ресторанної продукції» 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» та секції «Технології харчування та оздоровчих продук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий доробок технологів ресторанної продукції 18 квітня 2024

Студентсько-викладацька профорієнтація факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка в дії

Студентсько-викладацька профорієнтаційна команда факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка завітала до школи №125 з поглибленим вивченням англійської мови м. Києва. Профорієнтаційне тріо цієї зустрічі – заступниця декана по роботі зі студентами і відповідальна за профорієнтаційну роботу факультету Олена Тище...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентсько-викладацька профорієнтація факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка в дії 10 квітня 2024

Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Незважаючи на дистанційне навчання, здобувачі груп ТІ-2-1 – ТІ-2-6, ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 успішно виконали перше лабораторне заняття «Технологія соковмісного безалкогольного напою тонізуючої дії та оцінка його якості» з дисципліни «Харчові технології. Модуль 9. Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». На лабораторному ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів 23 лютого 2022

Професор кафедри іноземних мов професійного спрямування виступила офіційним опонентом дисертанта КНУ імені Тараса Шевченка

Відгук офіційного опонента на дисертацію, його виступ на засіданні спеціалізованої вченої ради є необхідними елементами творчих дебатів на захисті дисертації, формою атестації наукових кадрів та ознайомлення академічної спільноти з новітніми здобутками науковців. Від ретельності експертизи, аргументованості й повноти висновків опонента великою міро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професор кафедри іноземних мов професійного спрямування виступила офіційним опонентом дисертанта КНУ імені Тараса Шевченка 23 травня 2019