Н У Х Т

Введенські ліцеїсти на кафедрі експертизи харчових продуктів

29 квітня 2024

Введенські ліцеїсти на кафедрі експертизи харчових продуктів

На кафедру експертизи харчових продуктів знову завітали гості. Цього разу професорка, академік УАН Оксана Шульга і доцентка Анастасія Чорна знайомили з нашим університетом учнів ліцею № 107 «Введенський» м. Києва. Не обійшлося і без профорієнтаційної родзинки кафедри – майстер-класу з визначення якості та можливої фальсифікації харчових продуктів і якості проведення технологічних процесів виготовлення карамелі.

На кафедру завітали 7 і 8 класи, вибір профілю діяльності для них – близьке майбутнє, адже десяті класи ліцею профілюються на вивченні історії України, біології та математики. Сподіваємося, що відвідування нашого університету та цікавий майстер-клас кафедри експертизи харчових продуктів допоможуть їм легше визначитися з профілем навчання та майбутньою професією.

7 клас ліцеїстів супроводжувала вчителька хімії Ірина Якименко, а 8 клас – вчителька біології Марія Сказатна.

Гості кафедри високо оцінили виготовлену у їх присутності льодяникову карамель і поставили оцінку «відмінно» її органолептичним показникам. Також вони дізналися, що таке патока та скуштували і її.

Цікавими для учнів стали виявлення фальсифікованих зразків борошна, дегустація батону і визначення його пористості, порівняння вигляду картопляного і кукурудзяного крохмалю під мікроскопом та визначення якості меду.

Ліцеїсти підтвердили, що лабораторні заняття в Навчально-науковому інституті харчових технологій дуже смачні, цікаві та пізнавальні.

Серед семикласників була проведена вікторина «Свідомий споживач», переможець якої отримав футболку з символікою університету.

Кафедра експертизи харчових продуктів очікує в гості й інші класи ліцею №107 «Введенський. Будемо раді бачити серед наших здобувачів освіти його випускників!

Опублікований: 29-04-2024
Читайте також:
Тур найвизначнішими туристичними місцями

8 травня 2023 року на кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся захід, присвячений розвитку туристичної галузі. Студенти групи ТУ-1-10 разом зі старшим викладачем кафедри Андрієм Пазяком обговорювали шляхи розвитку туризму і проблеми, пов’язані з цим. Здобувачки освіти Катерина Волинцева, Діана Нечипорук, Наталія Гінковська представи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тур найвизначнішими туристичними місцями 10 травня 2023

Зовнішніх стейкхолдерів до проведення методичних семінарів залучає кафедра експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів у режимі онлайн-конференції відбувся методичний семінар «Стандартизація та її роль в усуненні технічних бар’єрів у торгівлі». Доповідачка – провідна інженерка науково-дослідного відділу з розроблення та технічної перевірки стандартів Управління національної та міжнародної стандартизації Державного підприємс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зовнішніх стейкхолдерів до проведення методичних семінарів залучає кафедра експертизи харчових продуктів 07 червня 2022

У гостях кафедри економіки праці та менеджменту – учні київської школи №130

Студенти першого курсу спеціальності 073 «Менеджмент» Михайло Хитрун і Дмитро Ясюк разом зі старшим викладачем Іриною Майстренко запросили на кафедру економіки праці та менеджменту одинадцятикласників Спеціалізованої школи I-III ступенів із поглибленим вивченням англійської та італійської мов №130 імені Данте Аліг’єрі м. Києва. Зустріч із викладач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У гостях кафедри економіки праці та менеджменту – учні київської школи №130 27 грудня 2019

Знайомство майбутніх експертів з ТМ «АМА»

Здобувачі групи ХЕ-ІІІ-12 разом із наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою відвідали провідного виробника молочної продукції, в тому числі для дитячого та дієтичного харчування ТОВ «Фірма «Фавор» (ТМ «АМА»). Підприємство створене у 1993 році і в цьому році відсвяткувало своє 30-річчя. Нині вир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство майбутніх експертів з ТМ «АМА» 24 листопада 2023