Н У Х Т

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

16 квітня 2021

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-режимі відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Засідання секції урочисто відкрив завідувач кафедри, професор Володимир Ковбаса.

Із дуже цікавою та змістовною доповіддю про сучасний стан хлібопекарської галузі виступив генеральний директор Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко. Доповідь викликала жваве обговорення, учасники мали змогу поставити запитання шановному гостю.

У межах засідання секції також були заслухані доповіді семи учасників ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології», роботи яких були відібрані галузевою конкурсною комісією за результатами першого туру. Нагадаємо, що наш університет призначений базовим для проведення цього конкурсу.

Серед фіналістів – здобувачі освіти Одеської національної академії харчових технологій, Харківського державного університету харчових технологій, Київського торговельно-економічного університету та Дніпровського державного аграрно-економічного університету. Учасники Конкурсу на високому рівні представили свої наукові роботи, а комісія оцінила їх презентації, ґрунтовність відповідей учасників на запитання.

Приємно відзначити, що дві здобувачки нашого університету в Конкурсі вибороли призові місця: І місце – Анна Грицайова (група ТО-1-10М), яка представила роботу «Використання полідекстрози в технології помадних цукерок з метою зниження їх калорійності та глікемічності», та ІІ місце – Іванна Кухаренко (група ТХ-1-4М) з роботою «Використання закваски спонтанного бродіння з гречаного борошна в технології пшеничного хліба».

Також на конференції заслухали доповіді аспіранток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Оксани Онофрійчук, Галини Андронович, Людмили Бурченко та Марії Гріцевич.

З 5 по 15 квітня на сайті та сторінці кафедри у соціальних мережах була представлена постерна сесія, учасниками якої стали здобувачі нашого університету та науковці з Румунії.

Колектив кафедри висловлює особливу вдячність Олександру Тараненку за участь у конференції, адже співпраця з представниками промисловості – це запорука пошуку актуальних тем для досліджень.

Також наші науковці вдячні колегам із провідних закладів вищої освіти, професоркам Ользі Самохваловій та Діні Федоровій, доценткам Ірині Солоницькій, Ользі Макаровій та Світлані Миколенко за участь у роботі підсумкової конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології».

Вітаємо всіх учасників конференції, учасників Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, авторів постерів. Бажаємо успіхів у подальшій науковій діяльності!

Опублікований: 16-04-2021
Читайте також:
Друге місце в проєкті «Ігри Заводів» виборола команда Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

Здобувачі Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ взяли участь у другому сезоні освітньо-кар’єрного проєкту «Ігри Заводів», організованого компанією «UGEN» за підтримки відомих підприємств України. У першій частині івенту учасники прослухали вебінари від компаній про сучасні особливості роботи заводів. У цьому сезоні вебінари провел...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Друге місце в проєкті «Ігри Заводів» виборола команда Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 14 квітня 2021

Черговий важливий етап вступної кампанії у фахових коледжах НУХТ

Настав черговий важливий етап вступної кампанії 2021 року для вступників на базі 9 класу до фахових коледжів навчально-наукового комплексу НУХТ. 30 липня відбулося зарахування за державним замовленням на основі базової середньої освіти вступників, що здобуватимуть освітній ступінь фахового молодшого бакалавра за освітньо-професійними програмами на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Черговий важливий етап вступної кампанії у фахових коледжах НУХТ 30 липня 2021

Свято випуску – незабутній день, що залишиться в серці назавжди!

У фахових коледжах НУХТ відбулася надзвичайно важлива й зворушлива подія — вручення дипломів фахового молодшого бакалавра та кваліфікованого робітника випускникам 2025 року. У професійне життя провели молодих фахівців з харчових технологій, маркетингу, комп’ютерних наук, автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, галузевого машинобудуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято випуску – незабутній день, що залишиться в серці назавжди! 03 липня 2025

Заслужені нагороди – знак досягнення професійних вершин!

Весна 2025 року поповнила скарбничку перемог здобувачів освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій вагомими здобутками. 8 квітня в університеті відбулося нагородження переможців двох наукових заходів – І етапу Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» і І етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заслужені нагороди – знак досягнення професійних вершин! 10 квітня 2025