Н У Х Т

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

16 april 2021

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-режимі відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Засідання секції урочисто відкрив завідувач кафедри, професор Володимир Ковбаса.

Із дуже цікавою та змістовною доповіддю про сучасний стан хлібопекарської галузі виступив генеральний директор Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко. Доповідь викликала жваве обговорення, учасники мали змогу поставити запитання шановному гостю.

У межах засідання секції також були заслухані доповіді семи учасників ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології», роботи яких були відібрані галузевою конкурсною комісією за результатами першого туру. Нагадаємо, що наш університет призначений базовим для проведення цього конкурсу.

Серед фіналістів – здобувачі освіти Одеської національної академії харчових технологій, Харківського державного університету харчових технологій, Київського торговельно-економічного університету та Дніпровського державного аграрно-економічного університету. Учасники Конкурсу на високому рівні представили свої наукові роботи, а комісія оцінила їх презентації, ґрунтовність відповідей учасників на запитання.

Приємно відзначити, що дві здобувачки нашого університету в Конкурсі вибороли призові місця: І місце – Анна Грицайова (група ТО-1-10М), яка представила роботу «Використання полідекстрози в технології помадних цукерок з метою зниження їх калорійності та глікемічності» та Іванна Кухаренко (група ТХ-1-4М) з роботою «Використання закваски спонтанного бродіння з гречаного борошна в технології пшеничного хліба».

Також на конференції заслухали доповіді аспіранток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Оксани Онофрійчук, Галини Андронович, Людмили Бурченко та Марії Гріцевич.

З 5 по 15 квітня на сайті та сторінці кафедри у соціальних мережах була представлена постерна сесія, учасниками якої стали здобувачі нашого університету та науковці з Румунії.

Колектив кафедри висловлює особливу вдячність Олександру Тараненку за участь у конференції, адже співпраця з представниками промисловості – це запорука пошуку актуальних тем для досліджень.

Також наші науковці вдячні колегам із провідних закладів вищої освіти, професоркам Ользі Самохваловій та Діні Федоровій, доценткам Ірині Солоницькій, Ользі Макаровій та Світлані Миколенко за участь у роботі підсумкової конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології».

Вітаємо всіх учасників конференції, учасників Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, авторів постерів. Бажаємо успіхів у подальшій науковій діяльності!

Published on: 16-04-2021
Read also:
Відбувся онлайн-День відкритих дверей НУХТ

30 травня відбувся онлайн-День відкритих дверей НУХТ, який, враховуючи карантинні обмеження, цього разу відбувався у форматі прямого ефіру на каналі в Instagram та відеоконференцій на сервісі ZOOM. Докладно про наш навчальний заклад розповіла учасникам заходу начальник відділу аналітично-інформаційного моніторингу освітньої діяльності Центру моніт...

READ YOURSELF

Відбувся онлайн-День відкритих дверей НУХТ 30 may 2020

Студенти-біотехнологи на міжнародній арені

Наукова робота студентів є невід’ємною складовою їх навчального процесу. Тому юні дослідники кафедри біотехнології і мікробіології беруть активну участь у наукових заходах, де здобувають необхідні навички проведення самостійного наукового процесу та опановують сучасні методи науково-дослідної роботи. Починаючи з перших курсів, студенти беруть участ...

READ YOURSELF

Студенти-біотехнологи на міжнародній арені 06 september 2019

Триває стажування викладачки кафедри готельно-ресторанної справи в Токійському університеті

Триває стажування викладачки кафедри готельно-ресторанної справи Світлани Ковальчук у Токійському університеті за програмою екстреної допомоги для науковців і здобувачів освіти, які знаходяться в групі ризику після вторгнення російської федерації на територію України. За ініціативи Посольства Чеської Республіки в Японії та за участі Посольства Укр...

READ YOURSELF

Триває стажування викладачки кафедри готельно-ресторанної справи в Токійському університеті 28 november 2022

Шириться коло партнерів НУХТ

14 листопада 2024 року стало стартом ще одного партнерства нашого університету. До когорти друзів і однодумців доєднався колектив Київської православної богословської академії, ректор якої, професор, протоієрей Олександр Трофимлюк відвідав наш заклад вищої освіти разом із іще одним нашим давнім другом і партнером, головою Київської міської організа...

READ YOURSELF

Шириться коло партнерів НУХТ 15 november 2024