Н У Х Т

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

16 april 2021

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-режимі відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Засідання секції урочисто відкрив завідувач кафедри, професор Володимир Ковбаса.

Із дуже цікавою та змістовною доповіддю про сучасний стан хлібопекарської галузі виступив генеральний директор Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко. Доповідь викликала жваве обговорення, учасники мали змогу поставити запитання шановному гостю.

У межах засідання секції також були заслухані доповіді семи учасників ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології», роботи яких були відібрані галузевою конкурсною комісією за результатами першого туру. Нагадаємо, що наш університет призначений базовим для проведення цього конкурсу.

Серед фіналістів – здобувачі освіти Одеської національної академії харчових технологій, Харківського державного університету харчових технологій, Київського торговельно-економічного університету та Дніпровського державного аграрно-економічного університету. Учасники Конкурсу на високому рівні представили свої наукові роботи, а комісія оцінила їх презентації, ґрунтовність відповідей учасників на запитання.

Приємно відзначити, що дві здобувачки нашого університету в Конкурсі вибороли призові місця: І місце – Анна Грицайова (група ТО-1-10М), яка представила роботу «Використання полідекстрози в технології помадних цукерок з метою зниження їх калорійності та глікемічності» та Іванна Кухаренко (група ТХ-1-4М) з роботою «Використання закваски спонтанного бродіння з гречаного борошна в технології пшеничного хліба».

Також на конференції заслухали доповіді аспіранток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Оксани Онофрійчук, Галини Андронович, Людмили Бурченко та Марії Гріцевич.

З 5 по 15 квітня на сайті та сторінці кафедри у соціальних мережах була представлена постерна сесія, учасниками якої стали здобувачі нашого університету та науковці з Румунії.

Колектив кафедри висловлює особливу вдячність Олександру Тараненку за участь у конференції, адже співпраця з представниками промисловості – це запорука пошуку актуальних тем для досліджень.

Також наші науковці вдячні колегам із провідних закладів вищої освіти, професоркам Ользі Самохваловій та Діні Федоровій, доценткам Ірині Солоницькій, Ользі Макаровій та Світлані Миколенко за участь у роботі підсумкової конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології».

Вітаємо всіх учасників конференції, учасників Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, авторів постерів. Бажаємо успіхів у подальшій науковій діяльності!

Published on: 16-04-2021
Read also:
Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Незважаючи на дистанційне навчання, здобувачі груп ТІ-2-1 – ТІ-2-6, ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 успішно виконали перше лабораторне заняття «Технологія соковмісного безалкогольного напою тонізуючої дії та оцінка його якості» з дисципліни «Харчові технології. Модуль 9. Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». На лабораторному ...

READ YOURSELF

Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів 23 february 2022

Міжнародно-визнані досягнення наших вчених

У нашому університеті значна увага приділяється міжнародній діяльності – наші здобувачі освіти й викладачі широко користуються можливостями академічної мобільності, в рамках якої проходять практичну підготовку, стажуються, займаються спільними науковими дослідженнями в університетах, наукових установах та на підприємствах країн Європи, Америки та А...

READ YOURSELF

Міжнародно-визнані досягнення наших вчених 26 october 2022

Масниця-FESTна факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка [ожидает перевода]

Фінішував традиційний кулінарний конкурс Масниця-FEST 2023 від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка (ГРТБ), який цього року відбувся під гаслом «Зиму проводжаємо – весну та перемогу зустрічаємо». Інтерактивний захід, який вперше відбувся у 2019 році, у сучасних реаліях змінив локацію з комплексу навчальн...

READ YOURSELF

Масниця-FESTна факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка [ожидает перевода] 10 march 2023

Біотехнологія ХХІ століття

У Національному університеті України «Київський політехнічний інституту імені Ігоря Сікорського» відбулася XVII Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів і молодих вчених «Біотехнологія XXI століття», в якій наші здобувачі-біотехнологи разом із керівниками взяли участь та оприлюднили результати наукових досліджень. Робота здоб...

READ YOURSELF

Біотехнологія ХХІ століття 29 may 2023