Н У Х Т

Наші викладачі – не тільки теоретики, а й досвідчені практики!

12 august 2025

Наші викладачі – не тільки теоретики, а й досвідчені практики!

Багато викладачів нашого університету крім педагогічної та наукової роботи займається практичною діяльністю, що дає їм можливість вільно розповідати здобувачам освіти про новітні технології та ілюструвати теорію реальними прикладами з життя.

Зокрема доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олександр Рябчук є головним енергетиком компанії BMSERVICE, яка реалізувала не один проєкт із розроблення, виготовлення та встановлення технологічного обладнання на підприємствах України.

Так днями у селищі Івано-Франкове на Львівщині відкрили найбільший завод із перероблення риби у Східній Європі, де компанія встановила холодильне та технологічне обладнання.

Новий виробничий комплекс ПрАТ «Львівський обласний виробничий рибний комбінат» площею 6 800 м² повністю відповідає міжнародним стандартам якості, екологічної безпеки та харчової гігієни. Тут може перероблятися до 25 тонн сировини та випускатися 12,5 тонн готової продукції щодня. Будівля заводу розміщується у трьох рівнях – двох виробничих і технічному третьому, де розміщені інженерні системи, спроєктовані нашим викладачем із колегами-випускниками кафедри теплоенергетики та холодильної техніки.

Завод інтегрував міжнародні системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів (ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000), що дозволяє підприємству не лише забезпечувати внутрішній ринок, але й вийти на експорт.

Приємно, що наші викладачі долучаються до таких потужних проєктів і стають агентами змін у підходах від вирощування сировини до донесення до споживача якісної, безпечної й смачної кінцевої продукції.

Поки наші воїни захищають нас від ворога, наше завдання – творити міцний тил. Тож, усіх, хто бажає реалізовувати подібні енергоефективні проєкти, запрошуємо здобувати освіту на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки НУХТ. А, зважаючи на плани підприємства щодо розширення експортної лінійки, упровадження біотехнологій для утилізації відходів, створення супутнього виробництва кормів і виходу на нові міжнародні ринки, робота там знайдеться і для випускників багатьох інших наших освітніх програм.  

Published on: 12-08-2025
Read also:
Своїми новими здобутками поділилися наші науковці з колегами з Грузії

Вийшов збірник Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми і сучасні технології виробництва продуктів харчування», яка відбулась у Державному університеті Акакія Церителі (м. Кутаїсі, Грузія). До збірника включені публікації викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професорів Віри Дробот, Віри Оболк...

READ YOURSELF

Своїми новими здобутками поділилися наші науковці з колегами з Грузії 08 april 2020

У подорож, що торкнулася кожного, запросили митці Навчально-наукового інституту економіки і управління

17 квітня мистецький колектив Навчально-наукового інституту економіки і управління відновив одну з найулюбленіших традицій нашого університету – День інституту/факультету. Яскраві, сповнені гумору і несподіваних поворотів, насичені неперевершеним вокалом і феєричною хореографією масштабні постановки незмінно дарували прекрасний настрій і залишали н...

READ YOURSELF

У подорож, що торкнулася кожного, запросили митці Навчально-наукового інституту економіки і управління 19 april 2024

Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи – учасниця освітнього літнього онлайн-кемпу з розвитку soft skills

Викладачка кафедри готельно-ресторанної справи, доцентка Тетяна Іщенко у рамках всеукраїнського проєкту «Uni-Biz Bridge Camp» з 1 по 14 липня брала участь в освітньому літньому онлайн-кемпі з розвитку soft skills для викладачів «Uni-Biz Bridge Camp». Учасники онлайн-заходу дізналися про нові підходи до викладання та комунікації зі студентами, проф...

READ YOURSELF

Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи – учасниця освітнього літнього онлайн-кемпу з розвитку soft skills 25 july 2022

Авторський майстер-клас із мистецтва бариста від успішного випускника кафедри готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся майстер-клас із мистецтва бариста від успішного випускника Владислава Дударя, співвласника кав’ярні «Transit 33/34», чемпіона України з Клеверу (Clever Dripper) 2019, віце-чемпіона України з дисципліни кава-алкоголь 2019, дворазового призера Національного чемпіонату України «Coffee and good spirits», ...

READ YOURSELF

Авторський майстер-клас із мистецтва бариста від успішного випускника кафедри готельно-ресторанної справи 09 october 2019