Н У Х Т

Наші викладачі – не тільки теоретики, а й досвідчені практики!

12 серпня 2025

Наші викладачі – не тільки теоретики, а й досвідчені практики!

Багато викладачів нашого університету крім педагогічної та наукової роботи займається практичною діяльністю, що дає їм можливість вільно розповідати здобувачам освіти про новітні технології та ілюструвати теорію реальними прикладами з життя.

Зокрема доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олександр Рябчук є головним енергетиком компанії BMSERVICE, яка реалізувала не один проєкт із розроблення, виготовлення та встановлення технологічного обладнання на підприємствах України.

Так днями у селищі Івано-Франкове на Львівщині відкрили найбільший завод із перероблення риби у Східній Європі, де компанія встановила холодильне та технологічне обладнання.

Новий виробничий комплекс ПрАТ «Львівський обласний виробничий рибний комбінат» площею 6 800 м² повністю відповідає міжнародним стандартам якості, екологічної безпеки та харчової гігієни. Тут може перероблятися до 25 тонн сировини та випускатися 12,5 тонн готової продукції щодня. Будівля заводу розміщується у трьох рівнях – двох виробничих і технічному третьому, де розміщені інженерні системи, спроєктовані нашим викладачем із колегами-випускниками кафедри теплоенергетики та холодильної техніки.

Завод інтегрував міжнародні системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів (ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000), що дозволяє підприємству не лише забезпечувати внутрішній ринок, але й вийти на експорт.

Приємно, що наші викладачі долучаються до таких потужних проєктів і стають агентами змін у підходах від вирощування сировини до донесення до споживача якісної, безпечної й смачної кінцевої продукції.

Поки наші воїни захищають нас від ворога, наше завдання – творити міцний тил. Тож, усіх, хто бажає реалізовувати подібні енергоефективні проєкти, запрошуємо здобувати освіту на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки НУХТ. А, зважаючи на плани підприємства щодо розширення експортної лінійки, упровадження біотехнологій для утилізації відходів, створення супутнього виробництва кормів і виходу на нові міжнародні ринки, робота там знайдеться і для випускників багатьох інших наших освітніх програм.  

Опублікований: 12-08-2025
Читайте також:
Починаємо новий навчальний рік з перемог!

Kyiv city race 2024 «Останній літній дзвоник» розпочав сезон спортивного орієнтування восени. Літні канікули варто завершувати на позитиві, тому за організації Департаменту молоді та спорту м. Києва, клубу «Sever» та управління освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації було проведено культові змагання в нашій столиці. Бі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Починаємо новий навчальний рік з перемог! 06 вересня 2024

На допомогу науковцям: відкрито доступ до повнотекстових публікацій міжнародного видавництва «Springer Nature»

З січня 2020 р. за сприяння Міністерства освіти і науки відкрито доступ до повнотекстових публікацій відомого міжнародного видавництва «Springer Nature». Колекція містить понад 3 тисячі журналів, що тематично охоплюють математичні, природничі, економічні, технічні та гуманітарні науки, право та міжнародні відносини. Більшість ресурсів індексуються...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На допомогу науковцям: відкрито доступ до повнотекстових публікацій міжнародного видавництва «Springer Nature» 09 січня 2020

Speaking club про важливість і перспективи здобуття вищої освіти

Освіта  відіграє велику роль в житті людини. Залежно від того, що людина вивчає, чим цікавиться, складається її особистість. Освіта допомагає створити краще суспільство. Освічена людина частіше розвиває свої морально-етичні якості. Тому, викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Божок разом зі спеціальним гостем ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Speaking club про важливість і перспективи здобуття вищої освіти 24 травня 2022

Майстер-клас від бар-менеджера трендового закладу ресторанного господарства для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

У рамках вивчення дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє» для здобувачів освіти 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» лекторкою, доценткою кафедри готельно-ресторанної справи Ольгою Пушкою був організований майстер-клас з барного мистецтва. Його проводив бар-менеджер автентичного закладу ресторанного господарства «П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас від бар-менеджера трендового закладу ресторанного господарства для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 11 жовтня 2023