Н У Х Т

Завершила роботу Міжнародна Літня Школа у рамках проектів програми ЕРАЗМУС+

11 червня 2018

Завершила роботу Міжнародна Літня Школа у рамках проектів програми ЕРАЗМУС+

Завершила свою роботу Міжнародна Літня Школа «Стале виробництво та споживання продуктів харчування у ЄС: виклики для України» EcoFood-2018 у рамках проектів програми ЕРАЗМУС+ Жан Моне Кафедра FoodPro (# 587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-CHAIR) та Жан Моне Модуль EcoPro (# 574796-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE).

Другий день видався не менш плідний та насичений. До надійних партнерів минулих років приєдналися нові яскраві особистості. Відкрив роботу другого дня Міжнародної Літньої Школи  представник офісу ЕРАЗМУС+, менеджер проектів  Жан Моне Петро Крайнік.

Модератором  ранкового засідання був старший експерт секторальної політики проекту ЄС «Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» (Association4U) Сергій Щербина. Він же проаналізував взаємозв’язки сталого розвитку і торгівлі згідно з Угодою про асоціацію між Україною та ЄС (сільськогосподарське виробництво та харчова галузь).

 З особливою зацікавленістю аудиторія чекала на виступи європейських колег. Учасник проекту FoodPro, асистент-професор Міжнародного інституту промислової екологічної економіки Лундського університету Юлія Войтенко-Палган із Швеції розповіла про економіку спільної участі (sharing economy).

Учасник проекту EcoPro, директор Національного центру токсичних сполук у навколишньому середовищі з Университету Масарика (Чеська Республіка) Катерина Себкова проаналізувала європейську регіональну активність щодо ідентифікації нових забруднювачів довкілля у аспекті сталого розвитку.

Не меншу зацікавленість викликала і доповідь керівника ПрАТ «Українська технологічна компанія» Євгенія Лукашевича, який розповів про сучасні ефективні технології очищення стічних вод харчових підприємств із виробництвом біогазу та досвід компанії по проектуванню та будівництву біогазових установок в Україні та Європі.

Учасник проектів FoodPro та EcoPro, доцент кафедри екології та збалансованого природокористування НУХТ Оксана Салавор представила екологічні, енерго- та ресурсоефективні технології у виробництві продуктів харчування у ЄС.

Учасник проекту Жан Моне Модуль «Екологічна політика і право ЄС», доцент кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства НУБіП Людмила Головко ознайомила зі  сучасним станом адаптації законодавства України до законодавства ЄС у сфері безпечності та якості харчових продуктів.

Учасник проекту FoodPro, доцент кафедри екології та збалансованого природокористування НУХТ Ольга Тогачинська розповіла про регулювання використання ГМО як сировини для виробництва продуктів харчування та кормів у ЄС.

Координатор проекту Жан Моне Модуль «Реалізація стратегії екологічної безпеки: інтеграція європейського досвіду»,  завідувач кафедри безпеки життєдіяльності, фізичного виховання та здоров'я людини Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка Олена Мельник проаналізувала кращі європейські практики перероблення та утилізації органічних відходів. 

Учасник проектів FoodPro та EcoPro, молодший науковий співробітник  НЦ «МАНУ» Євгеній Шаповалов провів порівняння політики, нормування та кращих практик щодо метанової ферментації відходів у ЄС та Україні.

Голова Української кліматичної мережі, член ради громадської організації «Екоклуб» (м. Рівне) Ілля Єременко розповів про міжнародний кліматичний рух, як можливість професійного і особистого росту.

Завершилася Міжнародна Літня Школа дискусією та врученням сертифікатів учасникам. Організатори щиро вдячні доповідачам школи за продуктивну співпрацю, цікаві та актуальні доповіді, а слухачам – за зацікавленість і небайдужість.

Опублікований: 11-06-2018
Читайте також:
Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю продовжують опановувати практичні навички свого фаху

Студенти-біотехнологи набувають практичних навичок не лише на столичних підприємствах галузі. Одним із місць проходження ними практики стало фармацевтичне підприємство з виготовлення готових лікарських засобів – ПАТ «Вітаміни» у м. Умань. Звісно, по конкуренції зі столичними підприємствами, ПАТ «Вітаміни» поступаються. Та після побаченого нашими ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю продовжують опановувати практичні навички свого фаху 31 січня 2017

Триває стажування викладачки кафедри готельно-ресторанної справи в Токійському університеті

Триває стажування викладачки кафедри готельно-ресторанної справи Світлани Ковальчук у Токійському університеті за програмою екстреної допомоги для науковців і здобувачів освіти, які знаходяться в групі ризику після вторгнення російської федерації на територію України. За ініціативи Посольства Чеської Республіки в Японії та за участі Посольства Укр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває стажування викладачки кафедри готельно-ресторанної справи в Токійському університеті 28 листопада 2022

Погляд у майбутнє: неймовірні враження від Farmak_Lab 2023

Активні форми навчання відчиняють вікно у світ подій та можливостей. Магістранти, які навчаються за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійною програмою «Промислова та фармацевтична біотехнологія», разом із доценткою кафедри біотехнології і мікробіології Вікторією Красінько взяли участь у Farmak_Lab 2023 «Сучасні методи ана...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Погляд у майбутнє: неймовірні враження від Farmak_Lab 2023 04 грудня 2023

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з «Біотехнології»: підсумкова конференція 2025

10 квітня 2025 року на базі кафедри біотехнології і мікробіології відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнології». Цей щорічний захід об’єднує талановиту молодь з усієї України, яка працює над вирішенням актуальних завдань сучасної біотехнології в різних її нап...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з «Біотехнології»: підсумкова конференція 2025 11 квітня 2025