Н У Х Т

Завершила роботу Міжнародна Літня Школа у рамках проектів програми ЕРАЗМУС+

11 червня 2018

Завершила роботу Міжнародна Літня Школа у рамках проектів програми ЕРАЗМУС+

Завершила свою роботу Міжнародна Літня Школа «Стале виробництво та споживання продуктів харчування у ЄС: виклики для України» EcoFood-2018 у рамках проектів програми ЕРАЗМУС+ Жан Моне Кафедра FoodPro (# 587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-CHAIR) та Жан Моне Модуль EcoPro (# 574796-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE).

Другий день видався не менш плідний та насичений. До надійних партнерів минулих років приєдналися нові яскраві особистості. Відкрив роботу другого дня Міжнародної Літньої Школи  представник офісу ЕРАЗМУС+, менеджер проектів  Жан Моне Петро Крайнік.

Модератором  ранкового засідання був старший експерт секторальної політики проекту ЄС «Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» (Association4U) Сергій Щербина. Він же проаналізував взаємозв’язки сталого розвитку і торгівлі згідно з Угодою про асоціацію між Україною та ЄС (сільськогосподарське виробництво та харчова галузь).

 З особливою зацікавленістю аудиторія чекала на виступи європейських колег. Учасник проекту FoodPro, асистент-професор Міжнародного інституту промислової екологічної економіки Лундського університету Юлія Войтенко-Палган із Швеції розповіла про економіку спільної участі (sharing economy).

Учасник проекту EcoPro, директор Національного центру токсичних сполук у навколишньому середовищі з Университету Масарика (Чеська Республіка) Катерина Себкова проаналізувала європейську регіональну активність щодо ідентифікації нових забруднювачів довкілля у аспекті сталого розвитку.

Не меншу зацікавленість викликала і доповідь керівника ПрАТ «Українська технологічна компанія» Євгенія Лукашевича, який розповів про сучасні ефективні технології очищення стічних вод харчових підприємств із виробництвом біогазу та досвід компанії по проектуванню та будівництву біогазових установок в Україні та Європі.

Учасник проектів FoodPro та EcoPro, доцент кафедри екології та збалансованого природокористування НУХТ Оксана Салавор представила екологічні, енерго- та ресурсоефективні технології у виробництві продуктів харчування у ЄС.

Учасник проекту Жан Моне Модуль «Екологічна політика і право ЄС», доцент кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства НУБіП Людмила Головко ознайомила зі  сучасним станом адаптації законодавства України до законодавства ЄС у сфері безпечності та якості харчових продуктів.

Учасник проекту FoodPro, доцент кафедри екології та збалансованого природокористування НУХТ Ольга Тогачинська розповіла про регулювання використання ГМО як сировини для виробництва продуктів харчування та кормів у ЄС.

Координатор проекту Жан Моне Модуль «Реалізація стратегії екологічної безпеки: інтеграція європейського досвіду»,  завідувач кафедри безпеки життєдіяльності, фізичного виховання та здоров'я людини Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка Олена Мельник проаналізувала кращі європейські практики перероблення та утилізації органічних відходів. 

Учасник проектів FoodPro та EcoPro, молодший науковий співробітник  НЦ «МАНУ» Євгеній Шаповалов провів порівняння політики, нормування та кращих практик щодо метанової ферментації відходів у ЄС та Україні.

Голова Української кліматичної мережі, член ради громадської організації «Екоклуб» (м. Рівне) Ілля Єременко розповів про міжнародний кліматичний рух, як можливість професійного і особистого росту.

Завершилася Міжнародна Літня Школа дискусією та врученням сертифікатів учасникам. Організатори щиро вдячні доповідачам школи за продуктивну співпрацю, цікаві та актуальні доповіді, а слухачам – за зацікавленість і небайдужість.

Опублікований: 11-06-2018
Читайте також:
Експериментальна і креативна кухня від професіонала для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

20 березня 2018 року відбувся неймовірний майстер-клас від шеф-кухаря спеціалізованого ресторану «КазаН ДиваН» Володимира Єманова з елементами молекулярної гастрономії для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності 181 «Харчові технології» (спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експериментальна і креативна кухня від професіонала для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 22 березня 2018

Підсумковий етап освіти

В Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ розпочалися державні екзамени. Студенти груп ресторанного та кулінарного напрямів успішно склали перший етап державного іспиту – пробні роботи, які традиційно відбувалися за європейською технологією. Оцінювання підсумкового рівня знань студентів здійснювали незалежні експер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумковий етап освіти 01 лютого 2024

Відбувся попередній захист докторської дисертації директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

28 січня 2021 р. на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування електрофізичних способів оброблення молочної сироватки та їх використання в технологіях молочних продуктів» доцентки Оксани Кочубей-Литвиненко на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук. У розширеному...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся попередній захист докторської дисертації директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 01 лютого 2021

Планове засідання Профкому співробітників НУХТ

31 жовтня 2023 року відбулося планове засідання Профкому співробітників НУХТ спільно з головами  профбюро підрозділів. Нагальним питанням, яке розглянули, був стан проведення звіряння профспілкового членства у підрозділах університету. Наразі зменшення членів профспілки є наслідком скорочення штату через зменшення навантаження. Голова Профкому Вас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Планове засідання Профкому співробітників НУХТ 02 листопада 2023