Щороку кафедра готельно-ресторанної справи з особливим натхненням готується до святкування світлого свята Великодня. Підготовка розпочинається задовго до самого свята і включає в себе ціле дійство: пошук оригінальних і смачних рецептів великодньої випічки, ретельний підбір інгредієнтів і, звичайно, захопливий та копіткий процес виготовлення святкових смаколиків. Ця традиція не лише створює атмосферу свята, а й дозволяє студентам зануритися в автентичну гастрономічну культуру та здобути практичний досвід у створенні традиційних виробів.
За ініціативи деканки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені професора В.Ф. Доценка, гарантки освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» Віти Цирульнікової і завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран відбувся Великодній благодійний майстер-клас, до участі в якому долучилися здобувачі освіти 3 курсу, а також студентська рада факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка з її очільницею Поліною Ляхович
Проведення заходу стало можливим завдяки співпраці кафедри з успішною випускницею факультету, талановитою аспіранткою спеціальності «Харчові технології», шеф-кондитеркою Аллою Запорожан. Її супроводжували завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи, лекторка дисципліни «Сучасні ресторанні технології» Лариса Шаран і старша викладачка кафедри Аліна Ковтун.
Алла, яка має вагомий практичний досвід у кондитерській справі, щедро поділилася своїм фаховим досвідом зі студентами. У межах лабораторного заняття студенти взяли участь у створенні великоднього виробу за авторським рецептом Алли Запорожан. Вони детально ознайомилися з усіма етапами технологічного процесу – від підготовки інгредієнтів, замішування тіста, контролю часу та температури до оформлення та декорування готового виробу. Учасники не лише дізналися про сучасні ресторанні техніки, а й змогли відчути відповідальність та емоційне задоволення від створення справжнього кулінарного шедевру.
Особливу увагу під час заняття приділяли вивченню впливу технологічних параметрів (таких як тривалість і швидкість замішування, пропорції інгредієнтів) на структуру тіста, смакові властивості та зовнішній вигляд готової паски. Це стало чудовим прикладом гармонійного поєднання теоретичних знань і практичних навичок у процесі навчання.
Майстер-клас пройшов у теплій, творчій атмосфері. Алла Запорожан з ентузіазмом ділилася секретами майстерності, надихаючи студентів на професійний розвиток. Інтенсивність воркшопу, глибина переданої інформації та залученість усіх учасників зробили захід не лише пізнавальним, а й надзвичайно цікавим. Час промайнув непомітно, і вже наприкінці заняття студенти з гордістю дегустували власноруч виготовлені великодні смаколики.
Усі створені вироби були з любов’ю передані військовим 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила, як щирий прояв підтримки, вдячності та тепла з боку освітянської спільноти.
Кафедра готельно-ресторанної справи висловлює щиру подяку Аллі Запорожан за її професіоналізм, щедрість і відданість справі. Її внесок у формування майбутніх фахівців галузі є неоціненним! Від усього колективу бажаємо Аллі творчого натхнення, нових досягнень у гастрономії, реалізації амбітних проєктів і постійного професійного зростання!