Н У Х Т

Тепло Великоднього свята від спільноти кафедри готельно-ресторанної справи нашим Захисникам

23 квітня 2025

Тепло Великоднього свята від спільноти кафедри готельно-ресторанної справи нашим Захисникам

Щороку кафедра готельно-ресторанної справи з особливим натхненням готується до святкування світлого свята Великодня. Підготовка розпочинається задовго до самого свята і включає в себе ціле дійство: пошук оригінальних і смачних рецептів великодньої випічки, ретельний підбір інгредієнтів і, звичайно, захопливий та копіткий процес виготовлення святкових смаколиків. Ця традиція не лише створює атмосферу свята, а й дозволяє студентам зануритися в автентичну гастрономічну культуру та здобути практичний досвід у створенні традиційних виробів.

За ініціативи деканки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені професора В.Ф. Доценка, гарантки освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» Віти Цирульнікової і завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран відбувся Великодній благодійний майстер-клас, до участі в якому долучилися здобувачі освіти 3 курсу, а також студентська рада факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка з її очільницею Поліною Ляхович

Проведення заходу стало можливим завдяки співпраці кафедри з успішною випускницею факультету, талановитою аспіранткою спеціальності «Харчові технології», шеф-кондитеркою Аллою Запорожан. Її супроводжували завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи, лекторка дисципліни «Сучасні ресторанні технології» Лариса Шаран і старша викладачка кафедри Аліна Ковтун.

Алла, яка має вагомий практичний досвід у кондитерській справі, щедро поділилася своїм фаховим досвідом зі студентами. У межах лабораторного заняття студенти взяли участь у створенні великоднього виробу за авторським рецептом Алли Запорожан. Вони детально ознайомилися з усіма етапами технологічного процесу – від підготовки інгредієнтів, замішування тіста, контролю часу та температури до оформлення та декорування готового виробу. Учасники не лише дізналися про сучасні ресторанні техніки, а й змогли відчути відповідальність та емоційне задоволення від створення справжнього кулінарного шедевру.

Особливу увагу під час заняття приділяли вивченню впливу технологічних параметрів (таких як тривалість і швидкість замішування, пропорції інгредієнтів) на структуру тіста, смакові властивості та зовнішній вигляд готової паски. Це стало чудовим прикладом гармонійного поєднання теоретичних знань і практичних навичок у процесі навчання.

Майстер-клас пройшов у теплій, творчій атмосфері. Алла Запорожан з ентузіазмом ділилася секретами майстерності, надихаючи студентів на професійний розвиток. Інтенсивність воркшопу, глибина переданої інформації та залученість усіх учасників зробили захід не лише пізнавальним, а й надзвичайно цікавим. Час промайнув непомітно, і вже наприкінці заняття студенти з гордістю дегустували власноруч виготовлені великодні смаколики.

Усі створені вироби були з любов’ю передані військовим 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила, як щирий прояв підтримки, вдячності та тепла з боку освітянської спільноти.

Кафедра готельно-ресторанної справи висловлює щиру подяку Аллі Запорожан за її професіоналізм, щедрість і відданість справі. Її внесок у формування майбутніх фахівців галузі є неоціненним! Від усього колективу бажаємо Аллі творчого натхнення, нових досягнень у гастрономії, реалізації амбітних проєктів і постійного професійного зростання!

Опублікований: 23-04-2025
Читайте також:
Магістранти опановують крафтові технології: майстер-клас від фахового сировара

Здобуття освіти завжди є ключем до розвитку та особистого зростання. Можливість застосування набутих знань у практичній діяльності, де теорія перетворюється на конкретні навички і результати стали важливою складовою сучасної фахової підготовки здобувачів. На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів, з використанням формату of- та online, в рам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти опановують крафтові технології: майстер-клас від фахового сировара 11 грудня 2023

Приємні миті спілкування

Викладачі наших кафедр активно допомагають старшокласникам краще опановувати складні навчальні дисципліни та у підготовці до ЗНО. Для цього вони влаштовують лекторії та майстер-класи у зручний для школярів час. Не виключення і кафедра фізики, доцент якої Михайло Лазаренко днями провів майстер-клас «Магнітні поля навколо нас». Метою даної роботи бу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приємні миті спілкування 06 лютого 2020

Кращих фізиків НУХТ визначили в рамках І туру Всеукраїнської олімпіади

11 березня 2020 року відбувся І тур Всеукраїнської олімпіади з фізики серед студентів І-ІІ курсів НУХТ. У майстерності розв’язування цікавих задач з фізики змагалися 19 студентів. Найбільш активними були учасники із Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, факультетів автоматизації і комп’ютерних систем та готельно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращих фізиків НУХТ визначили в рамках І туру Всеукраїнської олімпіади 13 березня 2020

Національно-патріотичне свято Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

17 жовтня у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося національно-патріотичне свято «Козацькі забави» за участю студентської молоді та викладачів коледжу. Захід проводився за трьома напрямками: історичний квест, спортивні змагання та технологічний квест. По кожному із цих напрямів команди змагалися у різних конкурсах і з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Національно-патріотичне свято Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 18 жовтня 2019