Н У Х Т

На базі НУХТ відбувся всеукраїнський етап Олімпіади серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст»

24 may 2019

На базі НУХТ відбувся всеукраїнський етап Олімпіади серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст»

23-24 травня 2019 року на базі кафедри готельно-ресторанної справи нашого університету за організаційної підтримки Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (спеціалізації «Готельне обслуговування», «Ресторанне обслуговування») серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст».

Учасниками  II  всеукраїнського  етапу  Олімпіади  стали  особи,  що  посіли  призові  місця  у  I етапі. Цього року їх було більше 30 із Києва, Львова, Івано-Франківська, Рівного, Коломиї, Дніпра, Луцька, Кам’янця-Подільського, Тернополя, Миколаєва, Чернігова, Кривого Рогу тощо.

Конкурсантів тепло привітали заступник декана з навчальної роботи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віта Цирульнікова, доцент кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран, фахівець Інституту інноваційних технологій та змісту навчання МОН України Марія Литвин. Вони побажали конкурсантам якнайкраще розкрити свої знання, наснаги, і, звичайно ж, перемоги.

Після урочистого відкриття ІІ етапу Олімпіади, її учасники приступили до виконання конкурсних завдань, що складалися з тестової частини і творчого завдання та базувалися на дисциплінах: «Ресторанне обслуговування» – «Організація обслуговування», «Основи менеджменту», «Гігієна та санітарія», «Барна справа» і «Готельне обслуговування» – «Організація і технологія обслуговування в готелях», «Будівлі і обладнання готелів», «Етика ділового спілкування», «Стандартизація в готелях».

Щойно спливли три години, відведені на виконання завдань, до роботи приступили журі Олімпіади, які очолили – зі спеціалізації «Ресторанне обслуговування» заступник декана з навчальної роботи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу НУХТ, доцент Віта Цирульнікова, зі спеціалізації «Готельне обслуговування» заступник завідувача кафедри готельно-ресторанної справи НУХТ, доцент Оксана Арпуль.

 Ретельно перевіривши конкурсні роботи, журі винесло свій вердикт. Отже, переможцями Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст», у 2019 році стали:

зі спеціалізації «Готельне обслуговування»:
І місце – Дмитро Панчук (Державний вищий навчальний заклад «Рівненський колеж економіки та бізнесу»)
ІІ місце – Марія Окун (Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ)
ІІІ місце – Катерина Алійник (Коледж економіки і технологій Чернігівського національного технологічного університету).

зі спеціалізації «Ресторанне обслуговування»:
І місце – Надія Попович (Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ)
ІІ місце – Олександра Махиня (Криворізький державний коледж туризму та готельного господарства)
ІІІ місце – Сергій Римарчук (Київський державний коледж туризму та готельного господарства) і Катерина Неверова (Коледж ресторанного господарства НУХТ)

Крім того, були вручені грамоти за глибокі теоретичні знання, за творчий підхід у вирішенні завдань, за інноваційні ідеї в організації обслуговування, за високий рівень знань ресторанного сервісу, за креативні ідеї, за нестандартне мислення, за унікальний підхід в обслуговуванні гостей, за сучасний підхід в організації та технології обслуговування в засобах розміщення, за інноваційну модель гостинності тощо. Також подяками організаторів були відзначені члени журі.

Вітаємо переможців, бажаємо успіхів їм і учасникам Олімпіади й чекаємо цю обдаровану молодь серед студентів нашого університету!

Published on: 24-05-2019
Read also:
Онлайн-захід з нагоди Дня науки

20 травня науковці нашого університету долучилися до онлайн-заходу, присвяченого Дню науки, що традиційно відзначається у третю суботу травня. Захід відбувся за участю міністра освіти і науки Сергій Шкарлета, представників МОН, Національної академії наук, Національного фонду досліджень України і провідних вчених. Крім вітань із професійним святом т...

READ YOURSELF

Онлайн-захід з нагоди Дня науки 23 may 2022

Вища школа під час воєнного стану: рішення Спілки ректорів України

12 березня 2022 року Спілка ректорів України прийняла важливі рішення щодо ситуації у вищій школі та участі її представників у обороні держави під час воєнного стану. Відповідно до затвердженого рішення, пріоритетними завданнями Спілки є: - підтримка ініціативи МОН щодо відміни ДПА і ЗНО в середній школі, спрощення вступу до магістратури у 2022 р...

READ YOURSELF

Вища школа під час воєнного стану: рішення Спілки ректорів України 15 march 2022

Блискуча перемога у конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»!

Наша талановита молодь – здобувачка освітнього ступеня «бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» Олександра Колягіна та магістерка з харчових технологій Марія Омельченко під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна вибороли перше місце на IV Всеукраїнському конкурсі студ...

READ YOURSELF

Блискуча перемога у конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»! 03 may 2024