Н У Х Т

Свіжий погляд на якість: лекція від випускниці

20 october 2025

Свіжий погляд на якість: лекція від випускниці

Кафедра експертизи харчових продуктів із гордістю прийняла свою випускницю Тетяну Федорович, яка сьогодні є фахівчинею з технології упаковки. Тетяна, що успішно закінчила бакалаврат у 2019 році та магістратуру у 2021 році за освітньою програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», прочитала для здобувачів захоплюючу лекцію, присвячену критичній важливості контролю пакування на харчовому підприємстві.

Лекторка наголосила, що упаковка – це не просто обгортка, а «турбота про продукт», що зберігає його свіжість, форму й емоцію, з якою споживач його відкриває. Контроль упаковки є критично важливим для безпеки харчових продуктів, оскільки негерметична упаковка може призвести до забруднення, окислення та небезпечного розмноження мікроорганізмів, через що цей контроль є невід’ємною частиною систем HACCP та ISO 22000. Зрештою, успіх на ринку безпосередньо залежить від упаковки, адже пошкоджена або негерметична упаковка негативно впливає на довіру споживачів і репутацію бренду.

Окрім самого змісту лекції, здобувачі активно ставили запитання щодо кар’єрного росту випускниці їхньої ж освітньої програми. Тетяна Федорович пояснила, що робота технолога з упаковки не обмежується лише контролем, а охоплює ширший спектр завдань – це і тестування нових та альтернативних пакувальних матеріалів на лінії, і налаштування обладнання через визначення та фіксацію оптимальних параметрів пакувальних машин для мінімізації браку. Важливою частиною роботи є міжфункціональна взаємодія та співпраця з відділами дизайну, маркетингу, виробництва та якості, а також аналіз рекламацій зі зворотного зв’язку з ринку та впровадження коригувальних заходів.

На завершення зустрічі Тетяна надихнула здобувачів освіти словами: «Коли я бачу наш продукт на полиці – я знаю, що доклала руку до його якості та безпечності».

Колектив кафедри дуже пишається своєю випускницею й висловлює вдячність Тетяні Федорович за її змістовну та надихаючу лекцію.

Published on: 20-10-2025
Read also:
Фахівці НУХТ долучилися до обговорення якості освіти на Форумі UQAF-2024

Представники НУХТ, експерти НАЗЯВО: директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, доцентка, к.т.н. Олена Подобій, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи, доцентка, к.т.н. Лариса Шаран, професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т.н. Олег Кузьмін, асистентка цієї ж кафедри Мар...

READ YOURSELF

Фахівці НУХТ долучилися до обговорення якості освіти на Форумі UQAF-2024 30 september 2024

Студрада факультету ГРТБ імені проф. В. Ф. Доценка у реабілітаційному центрі для поранених ветеранів

Студентська рада факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка реалізувала благодійну ініціативу – виготовлення медово-імбирного печива з національно-патріотичним оформленням для наших воїнів. У приготуванні і декоруванні виробів брали участь голова студентської ради Поліна Ляхович і голова інформаційного сектор...

READ YOURSELF

Студрада факультету ГРТБ імені проф. В. Ф. Доценка у реабілітаційному центрі для поранених ветеранів 25 november 2024

Біотехнологи НУХТ талановиті в усіх сферах!

Здобувач кафедри біотехнології і мікробіології Владислав Гресько вже не один рік займається фігурним катанням. При чому йому вдається поєднувати навчання в магістратурі за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» та професійний спорт. Минулої осені Владислав виборов перемогу в осінньому кубку Білоруського союзу ковзанярів. А влітку цього ...

READ YOURSELF

Біотехнологи НУХТ талановиті в усіх сферах! 04 september 2020

Стартував щорічний локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» та забезпечення якості освітніх послуг

На початку січня в Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося перше у 2024 році засідання робочої групи з перегляду освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «бакалавр». Засідання, на якому були присутні науково-педагогічні працівники, що входять до скл...

READ YOURSELF

Стартував щорічний локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» та забезпечення якості освітніх послуг 17 january 2024