Н У Х Т

Свіжий погляд на якість: лекція від випускниці

20 жовтня 2025

Свіжий погляд на якість: лекція від випускниці

Кафедра експертизи харчових продуктів із гордістю прийняла свою випускницю Тетяну Федорович, яка сьогодні є фахівчинею з технології упаковки. Тетяна, що успішно закінчила бакалаврат у 2019 році та магістратуру у 2021 році за освітньою програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», прочитала для здобувачів захоплюючу лекцію, присвячену критичній важливості контролю пакування на харчовому підприємстві.

Лекторка наголосила, що упаковка – це не просто обгортка, а «турбота про продукт», що зберігає його свіжість, форму й емоцію, з якою споживач його відкриває. Контроль упаковки є критично важливим для безпеки харчових продуктів, оскільки негерметична упаковка може призвести до забруднення, окислення та небезпечного розмноження мікроорганізмів, через що цей контроль є невід’ємною частиною систем HACCP та ISO 22000. Зрештою, успіх на ринку безпосередньо залежить від упаковки, адже пошкоджена або негерметична упаковка негативно впливає на довіру споживачів і репутацію бренду.

Окрім самого змісту лекції, здобувачі активно ставили запитання щодо кар’єрного росту випускниці їхньої ж освітньої програми. Тетяна Федорович пояснила, що робота технолога з упаковки не обмежується лише контролем, а охоплює ширший спектр завдань – це і тестування нових та альтернативних пакувальних матеріалів на лінії, і налаштування обладнання через визначення та фіксацію оптимальних параметрів пакувальних машин для мінімізації браку. Важливою частиною роботи є міжфункціональна взаємодія та співпраця з відділами дизайну, маркетингу, виробництва та якості, а також аналіз рекламацій зі зворотного зв’язку з ринку та впровадження коригувальних заходів.

На завершення зустрічі Тетяна надихнула здобувачів освіти словами: «Коли я бачу наш продукт на полиці – я знаю, що доклала руку до його якості та безпечності».

Колектив кафедри дуже пишається своєю випускницею й висловлює вдячність Тетяні Федорович за її змістовну та надихаючу лекцію.

Опублікований: 20-10-2025
Читайте також:
Зв’язок теорії та практики – пріоритет у фаховій підготовці студентів-технологів Полтавського фахового коледжу НУХТ

Від початку другого семестру поточного навчального року у Відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж НУХТ» студенти-технологи, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Зберігання, консервування та переробка молока» і «Зберігання, консервування та переробка м’яса», виконують блок лабораторних робіт з фахових дисцип...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зв’язок теорії та практики – пріоритет у фаховій підготовці студентів-технологів Полтавського фахового коледжу НУХТ 11 лютого 2021

Широкий спектр проблем вирішують магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів

23 та 24 лютого 2017 року на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів, що завершили навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології», спеціалізацією «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Державну екзаменаційну комісію очолив професор кафедри технології і організац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широкий спектр проблем вирішують магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів 27 лютого 2017

На кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбувся науковий семінар

5 червня 2019 р. на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбувся науковий семінар, на якому члени кафедри та поважні гості заслухали результати досліджень за темами дисертаційних робіт к.т.н., доцента Валентина Петренка (дисертаційна робота «Теплогідродинамічні процеси в низхідних кільцевих паро-рідинних потоках розчинів з розвинутою хви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбувся науковий семінар 06 червня 2019

Гостьова лекція від керівника проєктів «Власні броварні Сільпо»

30 жовтня на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася гостьова лекція у рамках вивчення дисциплін «Технології продуктів спиртового бродіння» і «Технологія пива». На запрошення доцента кафедри Романа Мукоїда лекцію «Сучасний стан і перспективи виробництва пива в Україні та світі» прочитав керівник проєктів «Власні броварні Сі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від керівника проєктів «Власні броварні Сільпо» 01 листопада 2023