Н У Х Т

Локальний моніторинг освітніх програм кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

05 лютого 2024

Локальний моніторинг освітніх програм кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

З метою обговорення та проведення локального моніторингу освітніх програм, на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбулося розширене засідання робочих груп. До перегляду були представлені програми підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр» – освітньо-професійна програма «Технології зберігання консервування та переробки м'яса» за спеціальністю 181 «Харчові технології» (гарант – професор Василь Пасічний) і міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» за спеціальностями 181 «Харчові технології» і 242 «Туризм і рекреація» (гарантка – доцентка Оксана Топчій).

До обговорення долучилися члени робочих груп освітніх програм і фахівці, які забезпечують підготовку за ними: завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Мельник, професорки Ірина Антоненко, Ірина Шевченко та Галина Кундєєва, доценти Ігор Страшинський, Ольга Чернюшок, Олег Галенко,  Олександра Гащук, Оксана Москалюк, Тетяна Мірзодаєва, Вадим Баєв, асистентка Євгенія Шубіна та здобувачі обох освітніх програм.

У засіданні взяли участь також представники академічної спільноти, гаранти споріднених програм, деканка факультету переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету, професорка Марина Янчева, завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, професорка Марія Паска та зовнішні стейкхолдери – к.т.н., менеджер контролю якості і управління асортиментом ТОВ «Прилуцький завод «Білкозин» Олександр Горбач і к.т.н., директорка ТОВ «НАША №1» Вікторія Жук.

Гаранти освітніх програм – професор Василь Пасічний і доцентка Оксана Топчій доповіли про особливості освітніх програм, рівень кадрового, методичного і наукового забезпечення та зазначили подальші шляхи удосконалення освітньо-професійної програми «Технології зберігання консервування та переробки м'яса» і міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі».

У доповідях гаранти зазначили здобутки кафедр на шляху розвитку освітніх програм, зокрема розширення можливостей міжнародних програм обмінів, стажування та практичної підготовки, удосконалення матеріально-технічної бази й залучення провідних фахівців-практиків і закордонних лекторів до освітнього процесу. Учасники зустрічі обговорили пропозиції з удосконалення освітніх програм, запропоновані робочими групами та викладачами кафедр, задіяних у їх реалізації.

Учасники заходу відзначили високий рівень організації навчального процесу, обговорили зміст обов'язкових дисциплін і перелік вибіркових, вивчення яких дозволяє здобувачам набути необхідні фахові компетентності. Здобувачі освітніх програм позитивно оцінили можливість самостійно обирати вибіркові компоненти, що забезпечує їх індивідуальну освітню траєкторію відповідно до власних освітніх акцентів та уподобань. Було обговорено можливості академічної мобільності на 2024-2025 навчальний рік, визначено основні напрями наукової співпраці здобувачів, запропоновано спільні проєкти з академічною спільнотою споріднених навчальних закладів.

Усі пропозиції та побажання будуть враховані для удосконалення змісту освітніх компонент й відображені в оновлених програмах.

Організатори зустрічі, гаранти освітніх програм подякували учасникам за плідну працю та обговорення і побажали успіхів у професійній діяльності для забезпечення високого рівня підготовки майбутніх фахівців.

Опублікований: 05-02-2024
Читайте також:
Корисні поради бакалаврам щодо проєктування технологічного обладнання з листового металу

Днями на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування відбулося гостьове заняття на тему «Особливості проєктування технологічного обладнання із листового металу в CAD-системі Autodesk Inventor Professional» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр», які навчаються за освітньою програмою «Інжиніринг харчових та біотех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисні поради бакалаврам щодо проєктування технологічного обладнання з листового металу 26 березня 2025

Доторкнися до історії мікробіології

Сьогодення наповнене великою кількість інформації про безліч мікроорганізмів. Ви вмикаєте телевізор, відкриваєте ноутбук або хочете переглянути щось у мобільному телефоні: майже завжди першою з’являється інформація про коронавірус, вірус грипу, пневмонії вірусного або бактеріального походження, проблеми лікування туберкульозу тощо. А що ми знаємо п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доторкнися до історії мікробіології 14 квітня 2020

Мейнстріми у сфері гостинності від маркетологів і журналістів

Здобувачі освіти кафедри маркетингу набувають скіли, що розширюють світогляд маркетолога та можливості працевлаштування. Нещодавно студенти спеціальностей «Маркетинг» і «Журналістика» (освітня програма «Реклама та зв’язки з громадськістю») зібралися за віртуальним круглим столом, щоб обговорити маркетингові мейнстріми у сфері гостинності. Кожний з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мейнстріми у сфері гостинності від маркетологів і журналістів 30 квітня 2021

Майбутні фахівці сфери туризму підкорили Говерлу!

Щорічно студенти кафедри туристичного і готельного бізнесу підкорюють найвищу точку України – гору Говерла. Цього року традиційне сходження на висоту 2061 м відбулося 25 жовтня у складі групи із 94 студентів трьох університетів м. Києва: нашого, Національного університету харчових технологій, Київського університету імені Б. Грінченка та Київського...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні фахівці сфери туризму підкорили Говерлу! 29 жовтня 2019