Н У Х Т

Локальний моніторинг освітніх програм кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

05 лютого 2024

Локальний моніторинг освітніх програм кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

З метою обговорення та проведення локального моніторингу освітніх програм, на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбулося розширене засідання робочих груп. До перегляду були представлені програми підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр» – освітньо-професійна програма «Технології зберігання консервування та переробки м'яса» за спеціальністю 181 «Харчові технології» (гарант – професор Василь Пасічний) і міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» за спеціальностями 181 «Харчові технології» і 242 «Туризм і рекреація» (гарантка – доцентка Оксана Топчій).

До обговорення долучилися члени робочих груп освітніх програм і фахівці, які забезпечують підготовку за ними: завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Мельник, професорки Ірина Антоненко, Ірина Шевченко та Галина Кундєєва, доценти Ігор Страшинський, Ольга Чернюшок, Олег Галенко,  Олександра Гащук, Оксана Москалюк, Тетяна Мірзодаєва, Вадим Баєв, асистентка Євгенія Шубіна та здобувачі обох освітніх програм.

У засіданні взяли участь також представники академічної спільноти, гаранти споріднених програм, деканка факультету переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету, професорка Марина Янчева, завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, професорка Марія Паска та зовнішні стейкхолдери – к.т.н., менеджер контролю якості і управління асортиментом ТОВ «Прилуцький завод «Білкозин» Олександр Горбач і к.т.н., директорка ТОВ «НАША №1» Вікторія Жук.

Гаранти освітніх програм – професор Василь Пасічний і доцентка Оксана Топчій доповіли про особливості освітніх програм, рівень кадрового, методичного і наукового забезпечення та зазначили подальші шляхи удосконалення освітньо-професійної програми «Технології зберігання консервування та переробки м'яса» і міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі».

У доповідях гаранти зазначили здобутки кафедр на шляху розвитку освітніх програм, зокрема розширення можливостей міжнародних програм обмінів, стажування та практичної підготовки, удосконалення матеріально-технічної бази й залучення провідних фахівців-практиків і закордонних лекторів до освітнього процесу. Учасники зустрічі обговорили пропозиції з удосконалення освітніх програм, запропоновані робочими групами та викладачами кафедр, задіяних у їх реалізації.

Учасники заходу відзначили високий рівень організації навчального процесу, обговорили зміст обов'язкових дисциплін і перелік вибіркових, вивчення яких дозволяє здобувачам набути необхідні фахові компетентності. Здобувачі освітніх програм позитивно оцінили можливість самостійно обирати вибіркові компоненти, що забезпечує їх індивідуальну освітню траєкторію відповідно до власних освітніх акцентів та уподобань. Було обговорено можливості академічної мобільності на 2024-2025 навчальний рік, визначено основні напрями наукової співпраці здобувачів, запропоновано спільні проєкти з академічною спільнотою споріднених навчальних закладів.

Усі пропозиції та побажання будуть враховані для удосконалення змісту освітніх компонент й відображені в оновлених програмах.

Організатори зустрічі, гаранти освітніх програм подякували учасникам за плідну працю та обговорення і побажали успіхів у професійній діяльності для забезпечення високого рівня підготовки майбутніх фахівців.

Опублікований: 05-02-2024
Читайте також:
Теплі слова від здобувачів – найкраща нагорода

Наразі здобувачі освіти всіх курсів обирають свою освітню траєкторію на наступний навчальний рік. Аби полегшити їм цей відповідальний вибір, гаранти освітньо-професійних програм організовують зустрічі, на яких спільно з викладачами кафедр презентують каталоги дисциплін вільного вибору, надають роз’яснення та відповіді на питання, що виникають. Наш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Теплі слова від здобувачів – найкраща нагорода 30 травня 2022

Плани на навчальний рік

Нові реалії режиму карантину вносять зміни у форму роботи викладачів. Сучасні технології дозволяють вільно обговорювати та вирішувати усі робочі моменти у онлайн-форматі. Тож 21 вересня 2020 року відбулося чергове засідання кафедри екологічної безпеки та охорони праці. На планове зсідання кафедри була запрошена декан факультету біотехнології та ек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плани на навчальний рік 25 вересня 2020

У фокусі уваги – педагогічна майстерність

Зростанню професійної майстерності педагогічних працівників, удосконаленню вміння застосовувати сучасні освітні та педагогічні технології у нашому навчально-науковому комплексі зажди приділяється велика увага. І навіть воєнний стан не стає на заваді нашим викладачам підвищувати свої професійні компетенції. Днями у Львівському фаховому коледжі харчо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У фокусі уваги – педагогічна майстерність 20 квітня 2022

Навіщо менеджерам аудит дізналися наші здобувачі освіти

Здобувачі освітньо-професійної програми «Менеджмент» разом із гаранткою програми Світланою Дундою долучилися до зустрічі зі старшою експерткою з аудиту міжнародної консалтингової компанії «Ernst&Young» Анастасією Дарієнко. Фахівчиня розповіла, що зовнішній аудит є перевіркою бухгалтерської звітності на достовірність і відповідність документів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навіщо менеджерам аудит дізналися наші здобувачі освіти 29 грудня 2021