Н У Х Т

Незабутня зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм»

21 січня 2021

Незабутня зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм»

Другий семестр для першокурсників спеціальності 242 «Туризм» розпочався із зимової практики з активного туризму, що традиційно проходить у Карпатах, у с. Верхній Студенний Закарпатської області, де їх тепло і по-дружньому зустріли досвідченні інструктори туристичного клубу «Время не ждет».

Першого ж дня на здобувачів чекала екскурсія по місцевості і обов’язкове відвідування природного джерела із мінеральною водою. Окрім цього, до пізнавальної програми практики увійшла подорож на водоспад Шипіт –  одне із семи природних чудес України, найкрасивіший водоспад Закарпаття, розташований на північних схилах гірського масиву Боржавських полонин біля підніжжя гори Гимба. Новою атракцією місцевості стала велетенська дерев’яна гойдалка, з якої відкривається неймовірний вид на зимовий карпатський ліс. Також незабутніми емоціями було сповнене катання на сноутюбах у котеджному містечку «Річка».

Невід’ємною частиною практики є, звісно ж, уроки катання на гірських лижах і сноубордах. Завдяки вступному інструктажу щодо поводження на схилі, здобувачі навчилися одягати і відстібати лижі, правильно падати, стояти та безпечно гальмувати.

Як завжди, в останній вечір відбулася святкова вечеря, під час якої здобувачі разом із керівником практики Ігорем Рудєвим у теплій і дружній компанії співали під гітару туристичні пісні та обмінювалися один із одним незабутніми враженнями від зимової поїздки.

Без сумніву, практика такого роду формує справжню студентську сім’ю, де кожний зі добувачів отримує свої обов’язки. Так, помічник керівника відповідає за організаційні питання у групі; завгосп зі спорядження – слідкує за його наявністю та належним станом; завгосп із харчування – під час підготовки до практики під наглядом керівників відповідає за закупку продуктів, розподіл чергових і меню; санінструктор і аніматор – відповідальні за веселе дозвілля; фотокореспондент і літописець – фіксують усі найважливіші та найцікавіші події.

Усі набуті уміння, навички та отримані емоції дуже допомагають майбутнім фахівцям в опануванні своєї спеціальності. Також спільна праця і відпочинок об’єднали першокурсників в одне ціле, дозволили подружитися і стати міцним колективом.

Опублікований: 21-01-2021
Читайте також:
Ще одна сходинка до здобуття професійних знань майбутніх спеціалістів туристичної та екскурсійної справи

У рамках вивчення дисципліни «Історія України» 5 листопада 2019 року студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» відвідали Кирилівську церкву – унікальну пам’ятку сакрально-фортифікаційної архітектури XII ст. Зауважимо, що це другий після Софії Київської храм у Києві, що зберігся до наших днів із часів Київської Русі в справжніх стінах і, на додачу, з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одна сходинка до здобуття професійних знань майбутніх спеціалістів туристичної та екскурсійної справи 07 листопада 2019

Відбувся науковий семінар аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження якості і безпечності утворення акриламіду в формованих картопляних чіпсах збагачених харчовими волокнами» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса Чіпси – по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся науковий семінар аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 червня 2018

Практичний підхід до теорії менеджменту

Бакалаври-першокурсники освітньої програми «Менеджмент» взяли участь у майстер-класі від сертифікованого консультанта Adizes Institute (США), міжнародного консультанта з трансформації бізнесу Бориса Шевельова. Тема майстер-класу «Чи оптимальна структура вашої компанії?» актуальна та пізнавальна для здобувачів, які розпочали опановувати обрану спеці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний підхід до теорії менеджменту 19 березня 2024

Професійні та освітні кваліфікації: сучасні підходи для закладів вищої освіти

У жовтні асистентка кафедри технологій ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко долучилася до курсу відеолекцій «Професійні та освітні кваліфікації: актуальні методологічні підходи для закладів вищої освіти», розробленого Національним агентством кваліфікацій. Курс спрямований на систематизацію знань представників ЗВО щодо сучасних підхо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійні та освітні кваліфікації: сучасні підходи для закладів вищої освіти 28 жовтня 2025