Н У Х Т

Незабутня зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм»

21 січня 2021

Незабутня зимова практика першокурсників спеціальності «Туризм»

Другий семестр для першокурсників спеціальності 242 «Туризм» розпочався із зимової практики з активного туризму, що традиційно проходить у Карпатах, у с. Верхній Студенний Закарпатської області, де їх тепло і по-дружньому зустріли досвідченні інструктори туристичного клубу «Время не ждет».

Першого ж дня на здобувачів чекала екскурсія по місцевості і обов’язкове відвідування природного джерела із мінеральною водою. Окрім цього, до пізнавальної програми практики увійшла подорож на водоспад Шипіт –  одне із семи природних чудес України, найкрасивіший водоспад Закарпаття, розташований на північних схилах гірського масиву Боржавських полонин біля підніжжя гори Гимба. Новою атракцією місцевості стала велетенська дерев’яна гойдалка, з якої відкривається неймовірний вид на зимовий карпатський ліс. Також незабутніми емоціями було сповнене катання на сноутюбах у котеджному містечку «Річка».

Невід’ємною частиною практики є, звісно ж, уроки катання на гірських лижах і сноубордах. Завдяки вступному інструктажу щодо поводження на схилі, здобувачі навчилися одягати і відстібати лижі, правильно падати, стояти та безпечно гальмувати.

Як завжди, в останній вечір відбулася святкова вечеря, під час якої здобувачі разом із керівником практики Ігорем Рудєвим у теплій і дружній компанії співали під гітару туристичні пісні та обмінювалися один із одним незабутніми враженнями від зимової поїздки.

Без сумніву, практика такого роду формує справжню студентську сім’ю, де кожний зі добувачів отримує свої обов’язки. Так, помічник керівника відповідає за організаційні питання у групі; завгосп зі спорядження – слідкує за його наявністю та належним станом; завгосп із харчування – під час підготовки до практики під наглядом керівників відповідає за закупку продуктів, розподіл чергових і меню; санінструктор і аніматор – відповідальні за веселе дозвілля; фотокореспондент і літописець – фіксують усі найважливіші та найцікавіші події.

Усі набуті уміння, навички та отримані емоції дуже допомагають майбутнім фахівцям в опануванні своєї спеціальності. Також спільна праця і відпочинок об’єднали першокурсників в одне ціле, дозволили подружитися і стати міцним колективом.

Опублікований: 21-01-2021
Читайте також:
Викладачі освітньої програми «Менеджмент персоналу» у проєкті від UGEN

Викладачки кафедри економіки праці та менеджменту, доцентки Олена Безпалько і Ліана Мазник взяли участь у проєкті «Uni-Biz Bridge: коучинг, менторство, наставництво», організованому командою HR-агенції UGEN. Організатори знайшли цікавий формат щодо розвитку підходів у співпраці освіти та бізнесу. Своїми ідеями у цьому напрямку з учасниками проєкту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі освітньої програми «Менеджмент персоналу» у проєкті від UGEN 07 червня 2023

Необхідні компетенції

Викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко та Наталя Дужик взяли участь у науково-методичному семінарі для вчителів англійської мови «How to create a motivating learning environment. The art of developing the speaking skills». Захід був організований видавництвом MM Publications і компанією «Лінгвіст» та пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Необхідні компетенції 17 січня 2018

Досвід роботи з ресурсами Науково-технічної бібліотеки отримали магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом із професоркою кафедри готельно-ресторанної справи Тетяною Сильчук відвідали Науково-технічну бібліотеку НУХТ, де ознайомилися з електронними ресурсами з метою пошуку та оброблення наукової інформації при підготовці до написання кваліфікаційної роботи. Під час зустрічі завідувачка відділ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід роботи з ресурсами Науково-технічної бібліотеки отримали магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 20 березня 2025

Харчова безпека у фокусі: міждисциплінарний діалог Києва і Харкова

6 травня 2025 року доктор технічних наук, професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін прочитав гостьову лекцію на тему «Методологічні концепції системи управління безпечністю харчової продукції – системи HACCP» магістрантам Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна у межах вивчення ними дисципліни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Харчова безпека у фокусі: міждисциплінарний діалог Києва і Харкова 07 травня 2025