Н У Х Т

Актуальне поповнення книжкової полички

15 січня 2024

Актуальне поповнення книжкової полички

Вийшла друком колективна монографія «Мікробіологічні та фізико-хімічні основи виробництва твердих сирів» авторства науковців-викладачів Інституту післядипломної освіти НУХТ – кандидатки технічних наук Алли Бовкун, кандидатки технічних наук Наталії Шульги та докторки технічних наук Оксани Науменко.

У монографії наведена характеристика харчової та біологічної цінності сирів; проаналізовані молоко-сировина для виробництва сиру та підготовка молочної суміші до зсідання; контроль забрудненості виробництва сирів бактеріофагами; розкрита стороння міклофлора молока у сироробстві; подано особливості отримання сичужного згустку та оброблення сирного зерна; основну характеристику визрівання сирів.

Науково обґрунтовано основні властивості технологічно-важливих молочнокислих бактерій, їх роль у формуванні готового продукту; основні шляхи вирішення проблем бактеріофагії у виробництві ферментованих молочних продуктів; основні мікробіологічні та фізико-хімічні аспекти соління сирів; систему оцінювання якості сирів, основні вади сирів за мікробіологічними ознаками.

Рецензентами виступили доктор технічних наук, професор, директор Інституту продовольчих ресурсів НААН України Любомир Хомічак, докторка технічних наук, доцентка Вінницького національного аграрного університету Ірина Берник і доктор медичних наук, професор Інституту громадського здоров’я ім. О.М. Марзеєва НАМН України Віталій Корзун.

Монографія призначена для науковців, фахівців, які працюють в системі переробних галузей АПК, здобувачів освіти галузі знань 18 «Виробництво та технології», спеціальності 181 «Харчові технології» і рекомендується до використання як у навчальному, так і у виробничому процесах.

Опублікований: 15-01-2024
Читайте також:
Поки що онлайн: здобувачі Навчально-наукового інженерно-технічного інституту презентують німецьким колегам Київ

Уже півроку як відомі причини корегують плани нашого колективу зустріти в Києві делегацію студентів із Берлінського університету прикладних наук. А потім 10 студентів Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого мають їхати на стажування до Німеччини. Керуючись постулатом «Keeping calm and believing in light future», на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поки що онлайн: здобувачі Навчально-наукового інженерно-технічного інституту презентують німецьким колегам Київ 29 жовтня 2020

Серед переможців X Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка – наша студентка

8 лютого 2020 року на базі університету імені Короля Данила (м. Івано-Франківськ) відбувся фінальний етап X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка. За результатами конкурсу Дипломом ІІ ступеня нагороджена студентка Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ Марія Стахів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Серед переможців X Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка – наша студентка 11 лютого 2020

Бібліотечна спільнота України: співпраця та обмін досвідом між бібліотеками ЗВО

23 лютого до Науково-технічної бібліотеки нашого університету завітали представники Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Робоча зустріч була організована науково-методичним центром бібліотек закладів вищої освіти України. Сьогодні в умовах воєнного стану, змішаної та дистанційної форм на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бібліотечна спільнота України: співпраця та обмін досвідом між бібліотеками ЗВО 26 лютого 2024

Запрошуємо здобувачів і співробітників НУХТ на зустрічі з кандидатами на посаду ректора

2 листопада 2020 року о 12:00 – зустріч кандидата на посаду ректора Національного університету харчових технологій доктора сільськогосподарських наук, професора ПЕШУК ЛЮДМИЛИ ВАСИЛІВНИзі здобувачами вищої освіти 4 листопада 2020 року о 12:40 – зустріч кандидата на посаду ректора Національного університету харчових технологій кандидата фізико-матем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Запрошуємо здобувачів і співробітників НУХТ на зустрічі з кандидатами на посаду ректора 27 жовтня 2020