Н У Х Т

Актуальне поповнення книжкової полички

15 січня 2024

Актуальне поповнення книжкової полички

Вийшла друком колективна монографія «Мікробіологічні та фізико-хімічні основи виробництва твердих сирів» авторства науковців-викладачів Інституту післядипломної освіти НУХТ – кандидатки технічних наук Алли Бовкун, кандидатки технічних наук Наталії Шульги та докторки технічних наук Оксани Науменко.

У монографії наведена характеристика харчової та біологічної цінності сирів; проаналізовані молоко-сировина для виробництва сиру та підготовка молочної суміші до зсідання; контроль забрудненості виробництва сирів бактеріофагами; розкрита стороння міклофлора молока у сироробстві; подано особливості отримання сичужного згустку та оброблення сирного зерна; основну характеристику визрівання сирів.

Науково обґрунтовано основні властивості технологічно-важливих молочнокислих бактерій, їх роль у формуванні готового продукту; основні шляхи вирішення проблем бактеріофагії у виробництві ферментованих молочних продуктів; основні мікробіологічні та фізико-хімічні аспекти соління сирів; систему оцінювання якості сирів, основні вади сирів за мікробіологічними ознаками.

Рецензентами виступили доктор технічних наук, професор, директор Інституту продовольчих ресурсів НААН України Любомир Хомічак, докторка технічних наук, доцентка Вінницького національного аграрного університету Ірина Берник і доктор медичних наук, професор Інституту громадського здоров’я ім. О.М. Марзеєва НАМН України Віталій Корзун.

Монографія призначена для науковців, фахівців, які працюють в системі переробних галузей АПК, здобувачів освіти галузі знань 18 «Виробництво та технології», спеціальності 181 «Харчові технології» і рекомендується до використання як у навчальному, так і у виробничому процесах.

Опублікований: 15-01-2024
Читайте також:
Останнє у навчальному році засідання вченої ради університету

29 червня 2023 року в залі засідань відбулося планове, останнє в 2022-2023 навчальному році засідання вченої ради університету. Не порушуючи традицію, розпочали з урочистого. Ректор Олександр Шевченко вручив атестат професора завідувачу кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Сергію Грибкову. Також привітали членів ради...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Останнє у навчальному році засідання вченої ради університету 29 червня 2023

Маркетингові тренди веганських брендів

Їсти м’ясо нормально. Їсти тварин дивно. Це слоган українського веганського бренду Еat me Аt. Маркетингові тренди у Vegan Food: новинка чи забута репресована частина української історії початку ХХ століття, що повернулась на наш ринок вже як західноєвропейський тренд? Просто модне віяння чи щось більше? Якими насправді є мотиви споживачів веганськи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маркетингові тренди веганських брендів 23 вересня 2024

НУХТ – у ТОП-15 кращих вишів столиці

Портал «ДЕНЬГИ.ua» оприлюднив ТОП-15 кращих закладів вищої освіти Києва і вартість навчання у них. Відповідну інфографіку підготували аналітики видання «Слово і Діло». Згідно з наведеними даними, наш університет посідає четверте місце у цьому своєрідному рейтингу. Зазначимо, що цінова політика нашого вишу значно лояльніша до вступників порівняно з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-15 кращих вишів столиці 24 липня 2020

Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології презентують свої наукові досягнення

Нещодавно на кафедрі біотехнології та хімії Полтавського аграрного державного університету відбулася IX Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Хімія, біотехнологія, екологія та освіта». У конференції взяли участь науковці з різних наукових установ України та викладачі закладів вищої освіти, у тому числі й професорка кафедри біотехнолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології презентують свої наукові досягнення 02 червня 2025