Н У Х Т

Актуальне поповнення книжкової полички

15 січня 2024

Актуальне поповнення книжкової полички

Вийшла друком колективна монографія «Мікробіологічні та фізико-хімічні основи виробництва твердих сирів» авторства науковців-викладачів Інституту післядипломної освіти НУХТ – кандидатки технічних наук Алли Бовкун, кандидатки технічних наук Наталії Шульги та докторки технічних наук Оксани Науменко.

У монографії наведена характеристика харчової та біологічної цінності сирів; проаналізовані молоко-сировина для виробництва сиру та підготовка молочної суміші до зсідання; контроль забрудненості виробництва сирів бактеріофагами; розкрита стороння міклофлора молока у сироробстві; подано особливості отримання сичужного згустку та оброблення сирного зерна; основну характеристику визрівання сирів.

Науково обґрунтовано основні властивості технологічно-важливих молочнокислих бактерій, їх роль у формуванні готового продукту; основні шляхи вирішення проблем бактеріофагії у виробництві ферментованих молочних продуктів; основні мікробіологічні та фізико-хімічні аспекти соління сирів; систему оцінювання якості сирів, основні вади сирів за мікробіологічними ознаками.

Рецензентами виступили доктор технічних наук, професор, директор Інституту продовольчих ресурсів НААН України Любомир Хомічак, докторка технічних наук, доцентка Вінницького національного аграрного університету Ірина Берник і доктор медичних наук, професор Інституту громадського здоров’я ім. О.М. Марзеєва НАМН України Віталій Корзун.

Монографія призначена для науковців, фахівців, які працюють в системі переробних галузей АПК, здобувачів освіти галузі знань 18 «Виробництво та технології», спеціальності 181 «Харчові технології» і рекомендується до використання як у навчальному, так і у виробничому процесах.

Опублікований: 15-01-2024
Читайте також:
Плідна зустріч зі стейкхолдером магістерської освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

У межах співпраці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції зі стейкхолдерами відбулася робоча зустріч завідувачки кафедри Олександри Нєміріч, гаранта освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» Наталії Ющенко та членкині робочої групи Ірини Силки зі стейкхолдером Романом Михайличем. Роман Ми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна зустріч зі стейкхолдером магістерської освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» 03 квітня 2025

День першокурсника в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулося Свято першокурсника. До студентів звернулися директор коледжу Віра Кузнецова, голова державної кваліфікаційної комісії Микола Депутат, менеджери по роботі з кадрами фірми «Надія», студентська рада, які привітали їх з початком навчання. Сьогодні першокурсники отримали студе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День першокурсника в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 08 жовтня 2019

Сучасний стан розроблення і впровадження системи профілактично-оздоровчого харчування українців обговорили наші науковці

20 та 21 лютого завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції д.т.н., професор Олександра Нєміріч, д.т.н., професор Наталія Фролова, к.т.н., доцент Наталія Ющенко, к.т.н., асистент Ігор Устименко та аспірант Максим Авраменко взяли участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «PLANTA+. Досягнення та перспективи», о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасний стан розроблення і впровадження системи профілактично-оздоровчого харчування українців обговорили наші науковці 25 лютого 2020

Переможець «Осіннього кубку» Білоруського союзу ковзанярів – магістрант кафедри біотехнології і мікробіології

22-23 листопада у м. Пружани (Республіка Білорусь) відбулися змагання за «Осінній кубок» Білоруського союзу ковзанярів. У цих змаганнях узяв участь студент І року магістратури (спеціальність «Біотехнології та біоінженерія») кафедри біотехнології і мікробіології Владислав Гресько. Разом зі своєю партнеркою Катериною Юровою він виборов перемогу і пос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переможець «Осіннього кубку» Білоруського союзу ковзанярів – магістрант кафедри біотехнології і мікробіології 28 листопада 2019