Н У Х Т

Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології презентують свої наукові досягнення

02 червня 2025

Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології презентують свої наукові досягнення

Нещодавно на кафедрі біотехнології та хімії Полтавського аграрного державного університету відбулася IX Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Хімія, біотехнологія, екологія та освіта».

У конференції взяли участь науковці з різних наукових установ України та викладачі закладів вищої освіти, у тому числі й професорка кафедри біотехнології і мікробіології Тетяна Пирог, яка презентувала доповідь «Інтенсифікація синтезу комплексу фітогормонів і поверхнево-активних речовин з високою антимікробною активністю щодо фітопатогенних бактерій».

Доповідь, що стосувалася інтегрованої мікробної технології одержання комплексу практично цінних метаболітів для застосування у рослинництві, викликала неабиякий інтерес, адже серед учасників конференції були не тільки науковці аграрних університетів України (Білоцерківського національного аграрного університету, Херсонського державного аграрно-економічного університету, Миколаївського національного аграрного університету та ін.), а й представники Інституту рослинництва ім. В. Я. Юр’єва НААН України і ДУ «Інститут зернових культур» НААН України і зарубіжні колеги (Eurasian National University, Chemistry Department, Nur-Sultan (Kazakhstan); Plant and Soil Sciences Department University of Delaware, (USA); Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, Puławy, Polska; Nicolaus Copernicus University, Torun, Poland; Universita` del Piemonte Orientale, Novara, Italy; University of West of England UWE, Bristol, UK).

Опублікований: 02-06-2025
Читайте також:
Своїми пропозиціями щодо організації навчального процесу поділилися здобувачі факультету біотехнології та екологічного контролю

Думка студентів стосовно організації навчального процесу завжди є важливою для фахівців факультету біотехнології та екологічного контролю. Другий тиждень навчання на факультеті розпочався з анонімного опитування здобувачів. Після нелегкого семестру дистанційного навчання студенти змогли, нарешті сидячи в аудиторії, поділитися з представниками декан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Своїми пропозиціями щодо організації навчального процесу поділилися здобувачі факультету біотехнології та екологічного контролю 09 вересня 2021

Перші бакалаври-2021 на кафедрі технології оздоровчих продуктів

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулися перші захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів денної форми навчання. На розгляд комісії, до складу якої увійшли доцентки кафедри Ірина Гойко та Алла Башта, під головуванням професорки Галини Сімахіної, були представлені: проєкт виробництва безглютенових кексів із гречаного борошна, збагачених п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші бакалаври-2021 на кафедрі технології оздоровчих продуктів 15 червня 2021

Практичний досвід використання інструментів Lean

17 листопада 2022 року відбулася зустріч здобувачів міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції» та учасників однойменної сертифікатної програми, що нині проводиться в університеті, з керівницею технології та виробництва підприємства Polven Foods OÜ (Estonia) Ксенією Науменко. Загальний інтерес і зацікавленість...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний досвід використання інструментів Lean 21 листопада 2022

Поєднання традицій і науки у студентських лабораторіях

На кафедрі технології молока і молочних продуктів відбулася лабораторна робота №2 нововведеної вибіркової дисципліни «Українські традиції у сучасних технологіях харчових продуктів», у ході якої другокурсники вивчали технологічні особливості промислового і ремісничого виробництва гуцульської бринзи з доценткою Анастасією Пухляк, що має багаторічний ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поєднання традицій і науки у студентських лабораторіях 09 жовтня 2025