Н У Х Т

Наукове свято на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

16 квітня 2021

Наукове свято на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

У рамках 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» відбулося засідання секції «Технологія рослинних олій, жирових та парфумерно-косметичних виробів» кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів.

До участі були запрошені представники олійно-жирової галузі-випускники кафедри. Про основні тенденції перероблення насіння олійних культур в Україні, досягнення та виклики сьогодення розповів присутнім керівник промислового виробництва ПП «Аграрна компанія 2004» Ілля Крохмальов. У його виступі йшлося про організацію виробництва на підприємстві, про вимоги до випускників. Також фахівець поділився своїм досвідом роботи в галузі.

У роботі секції взяв участь 41 науковець, були заслухані 8 доповідей, а постерні доповіді можна переглянути на сторінці кафедри у фейсбук. Серед учасників секції – студенти бакалаврату, магістранти, аспіранти та представники інших закладів вищої освіти. Всі доповіді викликали зацікавленість присутніх і жваві дискусії.

За підсумками роботи секції були визначені кращі доповіді:

1 місце – Даша Пазюк з доповіддю «Низькотемпературне сушіння насіння ріпаку» (наукова керівниця – доцентка Євгенія Шеманська).

2 місце – Євгеній Дембовський з дослідженням «Розроблення рецептур купажованих олій з підвищеною окислювальною стабільністю для термооброблення»  (керівник – доцент Валерій Бабенко).

3 місце – Ростислав Дмитренко з доповіддю «Розроблення рецептур салатних нерафінованих купажованих олій на основі високоолеїнової соняшникової олії» (керівник – Валерій Бабенко).

Відзначені також кращі постери – Рената Танчика «Порівняльний аналіз ефективності адсорбентів для адсорбційної рафінації жирів» (керівниця – професорка Тамара Носенко), Тетяни Корабліної «Використання продуктів перероблення олійного насіння в комбікормах» (керівниця – доцентка Євгенія Шеманська), Ольги Васильченко «Розроблення рецептур косметичних безжирових кремів з шимером» (керівниця – доцентка  Ірина Радзієвська).

Опублікований: 16-04-2021
Читайте також:
Профорієнтаційна робота: магістри розповідають про біотехнологію

Днями відбулася профорієнтаційна зустріч здобувача освіти першого курсу магістратури Ростислава Коваля з учнями 10 класу школи №211 міста Києва, під час якої він детально розповів учням про усі переваги навчання на кафедрі біотехнології і мікробіології. Особливо школярі зацікавилися можливостями працевлаштування за фахом, адже співпраця з такими г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна робота: магістри розповідають про біотехнологію 21 листопада 2023

Стратегії розвитку та вдосконалення: обговорення результатів локального моніторингу освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія»

2 лютого 2024 року відбулася онлайн-зустріч розширеної робочої групи освітньо-професійної програми (ОПП) «Промислова та фармацевтична біотехнологія» підготовки здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», у якій взяли участь викладачі, задіяні у створенні та реалізації програми – д.т.н., професор Віктор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стратегії розвитку та вдосконалення: обговорення результатів локального моніторингу освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» 07 лютого 2024

Мандрівка до скарбів Трипілля

Після тривалої перерви профком організував для членів профспілки ППОНУХТ екскурсію вихідного дня «Скарби Трипілля». Символічно, що поїздка відбулася у День науки і День музеїв в Україні, і була присвячена трипільській прадавній культурі. Першою локацією подорожі став Трипільський етно-історичний комплекс на самому березі Дніпра. Музейний простір з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мандрівка до скарбів Трипілля 28 травня 2024

Продовжують підтримувати актуальність професійних знань викладачі кафедри обліку і аудиту

Формування сучасного фахівця нової генерації можливе за умови активізації розвитку професійної компетентності викладача, що передбачає опанування економічних знань, які відповідають вимогам часу, і можливість їх практичного застосування, а також ознайомлення з кращим вітчизняним і зарубіжним досвідом. Під час карантину викладачі кафедри обліку і а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують підтримувати актуальність професійних знань викладачі кафедри обліку і аудиту 26 травня 2020