Н У Х Т

Наукове свято на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

16 квітня 2021

Наукове свято на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

У рамках 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» відбулося засідання секції «Технологія рослинних олій, жирових та парфумерно-косметичних виробів» кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів.

До участі були запрошені представники олійно-жирової галузі-випускники кафедри. Про основні тенденції перероблення насіння олійних культур в Україні, досягнення та виклики сьогодення розповів присутнім керівник промислового виробництва ПП «Аграрна компанія 2004» Ілля Крохмальов. У його виступі йшлося про організацію виробництва на підприємстві, про вимоги до випускників. Також фахівець поділився своїм досвідом роботи в галузі.

У роботі секції взяв участь 41 науковець, були заслухані 8 доповідей, а постерні доповіді можна переглянути на сторінці кафедри у фейсбук. Серед учасників секції – студенти бакалаврату, магістранти, аспіранти та представники інших закладів вищої освіти. Всі доповіді викликали зацікавленість присутніх і жваві дискусії.

За підсумками роботи секції були визначені кращі доповіді:

1 місце – Даша Пазюк з доповіддю «Низькотемпературне сушіння насіння ріпаку» (наукова керівниця – доцентка Євгенія Шеманська).

2 місце – Євгеній Дембовський з дослідженням «Розроблення рецептур купажованих олій з підвищеною окислювальною стабільністю для термооброблення»  (керівник – доцент Валерій Бабенко).

3 місце – Ростислав Дмитренко з доповіддю «Розроблення рецептур салатних нерафінованих купажованих олій на основі високоолеїнової соняшникової олії» (керівник – Валерій Бабенко).

Відзначені також кращі постери – Рената Танчика «Порівняльний аналіз ефективності адсорбентів для адсорбційної рафінації жирів» (керівниця – професорка Тамара Носенко), Тетяни Корабліної «Використання продуктів перероблення олійного насіння в комбікормах» (керівниця – доцентка Євгенія Шеманська), Ольги Васильченко «Розроблення рецептур косметичних безжирових кремів з шимером» (керівниця – доцентка  Ірина Радзієвська).

Опублікований: 16-04-2021
Читайте також:
На провідних підприємствах стажуються викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд і Борис Хіврич пройшли стажування на підприємстві ПрАТ «Карлсберг Україна». Підприємство оснащено сучасним технологічним обладнанням, використовуються новітні інноваційні технології, що дозволяють отримувати продукт високої якості, є перспективи подальшого розвитку у сфері...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На провідних підприємствах стажуються викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 30 січня 2023

Діалог заради майбутнього: співпраця ліцею та університету!

19 листопада 2024 року в університеті відбулася знакова подія – зустріч педагогічної ради ліцею №14 Дніпровського району з керівництвом НУХТ. Захід став важливим кроком у налагодженні партнерських відносин між закладами освіти, спрямованих на спільний розвиток освітнього процесу. Під час зустрічі обговорювалися ключові питання: впровадження іннова...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Діалог заради майбутнього: співпраця ліцею та університету! 21 листопада 2024

Профком вітає з Днем захисників і захисниць України!

Шановні захисники і захисниці України! Прийміть щирі вітання з національним святом – Днем захисників і захисниць України, зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва! Бажаємо вам натхнення та успіхів у всіх справах, родинного щастя та достатку, козацького здоров’я, сили та оптимізму, невичерпної енергії та миру! Дякуємо ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком вітає з Днем захисників і захисниць України! 14 жовтня 2021

Здобувачі-технологи за лаштунками торговельної мережі

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій відвідали магазин «Le Silpo» торговельної мережі продовольчих супермаркетів «Сільпо», який є одним із мережі делікатес-маркетів зі стильним дизайном, особливим асортиментом і високими стандартами сервісу. У маркеті представлено товари з близько 100 країн світу, при цьому 70% асортименту нал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-технологи за лаштунками торговельної мережі 22 березня 2024