Н У Х Т

Мандрівка до скарбів Трипілля

28 травня 2024

Мандрівка до скарбів Трипілля

Після тривалої перерви профком організував для членів профспілки ППОНУХТ екскурсію вихідного дня «Скарби Трипілля». Символічно, що поїздка відбулася у День науки і День музеїв в Україні, і була присвячена трипільській прадавній культурі.

Першою локацією подорожі став Трипільський етно-історичний комплекс на самому березі Дніпра. Музейний простір займає три поверхи та майже півтисячі експонатів. Його господиня, пані Лія Корнієнко створила відвідувачам унікальну можливість ознайомитися з історією та культурою України від найдавніших часів до сьогодення не тільки завдяки цікавій розповіді, а й інтерактивно. Всі бажаючі могли торкнутися предметів трипільської культури, представлених у музеї, а закріпили знання просвітницьким квестом.

Другою локацією туру вихідного дня стало місце з мальовничими краєвидами, де дніпровські кручі стрімко обриваються до самої води – село Витачів. Тут екскурсантів гостинно зустрів господар крафтової пекарні «Витач» Олександр Собко, який розповів історію сімейної справи, де випікають хліб за унікальними старовинними технологіями.

Гідом екскурсії була доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва, яка також провела майстер-клас «Трипільські обереги з глини». Екскурсанти відтворили мініатюрні статуетки трипільського бика й трипільської баби. Саме такі статуетки ставили трипільці на свої домашні вівтарі, щоб приманити щастя і благополуччя до кожного дому.

Профспілківці отримали неймовірний релакс, сплеск позитивних емоцій, розвиток непоміченого таланту, мандрівку у часі в трипільську епоху Відродження та участь в експериментальній історичній реконструкції.

Опублікований: 28-05-2024
Читайте також:
Морозиво власного виробництва від слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Друге заняття для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулося у форматі майстер-класу з технології морозива на базі кафедри технології молока і молочних продуктів. Студенти ознайомилися з технологією м’якого морозива, яке користується значним попитом у гостей закладів ресторанного господарства, технологіч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Морозиво власного виробництва від слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 02 квітня 2018

Дружна родина факультету біотехнології та екологічного контролю попрощалася зі своїми цьогорічними випускниками

21 лютого у актовій залі університету дружна родина факультету біотехнології та екологічного контролю прощалася зі своїми цьогорічними випускниками-магістрами та бакалаврами. Ця зима для випускників стала особливою, адже вони перегорнули ще одну сторінку свого життя – закінчили університет, де їх життя було сповнене цікавих моментів, неймовірних п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дружна родина факультету біотехнології та екологічного контролю попрощалася зі своїми цьогорічними випускниками 24 лютого 2020

Студенти спеціальності «Туризм» розпочали підготовку до наступного Дня відкритих дверей НУХТ

3 грудня 2019 року студент 3 курсу спеціальності «Туризм» Сергій Ткаченко відвідав середню загальноосвітню школу №122 м. Києва, у якій навчався, з метою проведення проофорієнтаційного заходу для учнів 9-10 класів. Сергій поділився з молодшими колегами цікавими моментами навчання і дозвілля та запросив на наступний День відкритих дверей НУХТ, що ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти спеціальності «Туризм» розпочали підготовку до наступного Дня відкритих дверей НУХТ 04 грудня 2019

Про поєднання технологічних, економічних та інноваційних аспектів у виробництві на лекції фахівця МК «Галичина»

27 жовтня 2025 року в рамках навчальної дисципліни «Інноваційні промислові та крафтові технології для HoReCa» (змістовний модуль 3: «Інноваційні технології промислового та крафтового виробництва молочних виробів») відбулася гостьова лекція начальника фінансово-аналітичного управління МК «Галичина», кандидата технічних наук Олега Рагозіна. Її тема «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про поєднання технологічних, економічних та інноваційних аспектів у виробництві на лекції фахівця МК «Галичина» 27 жовтня 2025