Н У Х Т

Досвід, знання та нові можливості: дослідження в Інституті харчової біотехнології та геноміки НАН України

19 липня 2024

Досвід, знання та нові можливості: дослідження в Інституті харчової біотехнології та геноміки НАН України

Магістрантки спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Олександра Побута і Вікторія Негретова пройшли професійну практику на базі ДУ «Інститут харчової біотехнології та геноміки НАН України». Ця практика була організована в межах угоди про освітньо-наукову співпрацю між НУХТ та Інститутом харчової біотехнології та геноміки України і стала ще одним етапом плідної співпраці кафедри біотехнології і мікробіології з науковцями Інституту.  

На початку практики старша наукова співробітниця відділу рослинних харчових продуктів та біофортифікації, кандидатка біологічних наук Тетяна Круподьорова провела для здобувачок захоплюючу екскурсію та ознайомила з основними напрямками роботи і досліджень, якими займається відділ.

Протягом практики студентки мали змогу зануритися у світ передових біотехнологічних досліджень. Вони ознайомилися з методами генетичного поліпшення рослин, біофортифікації та створення функціональних харчових продуктів. Здобувачки активно брали участь у наукових експериментах, що дало їм змогу застосувати свої теоретичні знання на практиці.

Магістрантки проводили дослідження у галузі мікробіології, зокрема досліджували різні види культур, наявних у відділі, та проводили їх ідентифікацію. Вони займалися підготовкою матеріалів та обладнання до роботи, а також проводили досліди й пошук та аналіз інформації у розрізі тематик своїх магістерських робіт.

Наші біотехнологині переконалися, що професійна практика є дуже важливим етапом для кожного здобувача освіти, який є чудовою нагодою застосувати теоретичні знання у практичних дослідженнях, випробувати себе й набути нові вміння та отримати неоціненний досвід. Вони зазначили, що протягом практики мали можливість працювати зі сучасним обладнанням, проводити самостійні експерименти та обговорювати результати з досвідченими науковцями. Це не лише розширило їхні професійні горизонти, але й додало впевненості у власних силах і мотивації для подальшого розвитку. А проходження практики саме в Інституті харчової біотехнології та геноміки НАН України було чудовою можливістю зазирнути у сучасну біотехнологічну лабораторію із новітнім обладнанням і широкими можливостями.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології висловлює щиру подяку керівництву та усім науковцям Інституту харчової біотехнології та геноміки НАН України за організацію та проведення професійної практики для наших магістрантів. Ваш внесок у навчання і підготовку майбутніх фахівців є неоціненним, і ми щиро вдячні за вашу співпрацю та підтримку!

Опублікований: 19-07-2024
Читайте також:
Приємний сюрприз від здобувачів заочної форми навчання кафедри технології оздоровчих продуктів

З 14 по 17 лютого на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулися захисти дипломних проєктів за освітнім рівнем «бакалавр» заочної форми навчання. На захист були представлені вісім дипломних проєктів, тематика яких охоплює найбільш актуальні питання різних галузей харчової промисловості, орієнтовані на виробництво продуктів оздоровчого признач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приємний сюрприз від здобувачів заочної форми навчання кафедри технології оздоровчих продуктів 21 лютого 2022

Учасників Всеукраїнської олімпіади з біотехнології зустрічають на ПАТ «Фармак»

Після написання завдань ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, її учасники мали змогу відвідати одну з найстаріших фармацевтичних компаній в Україні – ПАТ «Фармак». Студентів привітно зустріла Тетяна Писана. А далі – інструктаж із техніки безпеки, який завдяки Богдану Костащуку пройшов весело й невимушено, а не рутинно і не...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасників Всеукраїнської олімпіади з біотехнології зустрічають на ПАТ «Фармак» 12 квітня 2019

Барвисте Прикарпаття: пізнавальна подорож здобувачів НУХТ

Яскраво, пізнавально й по-осінньому натхненно – саме так минули одні із жовтневих вихідних у здобувачів освітніх програм «Маркетинг» (спеціальності D5 Маркетинг) та «Технології харчування» (спеціальності G13 Харчові технології). Організували подорож старша викладачка кафедри маркетингу Ірина Ніколаєнко, доцентка цієї ж кафедри Катерина Семененко т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Барвисте Прикарпаття: пізнавальна подорож здобувачів НУХТ 31 жовтня 2025

Вперше в історії НУХТ захистилися магістри з аюрведи!

22 лютого 2018 року на кафедрі технології молока і молочних продуктів вперше в історії Національного університету харчових технологій відбувся захист кваліфікаційних магістерських робіт зі спеціальності 181 «Харчові технології», спеціалізації «Технології аюрведичних харчових продуктів». Усі представлені до захисту кваліфікаційні магістерські робот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше в історії НУХТ захистилися магістри з аюрведи! 22 лютого 2018