Н У Х Т

Досвід, знання та нові можливості: дослідження в Інституті харчової біотехнології та геноміки НАН України

19 липня 2024

Досвід, знання та нові можливості: дослідження в Інституті харчової біотехнології та геноміки НАН України

Магістрантки спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Олександра Побута і Вікторія Негретова пройшли професійну практику на базі ДУ «Інститут харчової біотехнології та геноміки НАН України». Ця практика була організована в межах угоди про освітньо-наукову співпрацю між НУХТ та Інститутом харчової біотехнології та геноміки України і стала ще одним етапом плідної співпраці кафедри біотехнології і мікробіології з науковцями Інституту.  

На початку практики старша наукова співробітниця відділу рослинних харчових продуктів та біофортифікації, кандидатка біологічних наук Тетяна Круподьорова провела для здобувачок захоплюючу екскурсію та ознайомила з основними напрямками роботи і досліджень, якими займається відділ.

Протягом практики студентки мали змогу зануритися у світ передових біотехнологічних досліджень. Вони ознайомилися з методами генетичного поліпшення рослин, біофортифікації та створення функціональних харчових продуктів. Здобувачки активно брали участь у наукових експериментах, що дало їм змогу застосувати свої теоретичні знання на практиці.

Магістрантки проводили дослідження у галузі мікробіології, зокрема досліджували різні види культур, наявних у відділі, та проводили їх ідентифікацію. Вони займалися підготовкою матеріалів та обладнання до роботи, а також проводили досліди й пошук та аналіз інформації у розрізі тематик своїх магістерських робіт.

Наші біотехнологині переконалися, що професійна практика є дуже важливим етапом для кожного здобувача освіти, який є чудовою нагодою застосувати теоретичні знання у практичних дослідженнях, випробувати себе й набути нові вміння та отримати неоціненний досвід. Вони зазначили, що протягом практики мали можливість працювати зі сучасним обладнанням, проводити самостійні експерименти та обговорювати результати з досвідченими науковцями. Це не лише розширило їхні професійні горизонти, але й додало впевненості у власних силах і мотивації для подальшого розвитку. А проходження практики саме в Інституті харчової біотехнології та геноміки НАН України було чудовою можливістю зазирнути у сучасну біотехнологічну лабораторію із новітнім обладнанням і широкими можливостями.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології висловлює щиру подяку керівництву та усім науковцям Інституту харчової біотехнології та геноміки НАН України за організацію та проведення професійної практики для наших магістрантів. Ваш внесок у навчання і підготовку майбутніх фахівців є неоціненним, і ми щиро вдячні за вашу співпрацю та підтримку!

Опублікований: 19-07-2024
Читайте також:
І моральне задоволення, і призи: професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів активно співпрацює зі спільнотою Вікімедіа

Відкритий доступ до інформації є надзвичайно важливою ініціативою у науковому світі. Він не лише сприяє підвищенню інформованості громадськості про новітні наукові відкриття, але й прискорює науковий прогрес, адже дослідники можуть легше взаємодіяти між собою. Важливу роль у поширенні знань відіграє Вікіпедія – вільна енциклопедія, створена спільно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

І моральне задоволення, і призи: професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів активно співпрацює зі спільнотою Вікімедіа 19 липня 2023

Магістрантка освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» – експертка НАЗЯВО

21 листопада 2023 року на засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти було затверджено рішення щодо включення до реєстру нових експертів із акредитації освітніх програм. Серед експертів – магістрантка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної прог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантка освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» – експертка НАЗЯВО 27 листопада 2023

Актуально про страховий ринок

Викладачі кафедри фінансів і здобувачі-фінансисти відвідали гостьову лекцію «Страховий ринок України – чи є світло в кінці тунелю?» генерального директора Асоціації «Страховий Бізнес» В’ячеслава Черняховського. Модератором заходу виступив керівник курсу «Маркетингові технології у фінансовому бізнесі», к.е.н., професор кафедри банківської справи та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуально про страховий ринок 22 вересня 2025

Про розроблення і впровадження міні-пивоварень і солодовень здобувачам Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права

Доцент кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Сергій Удодов на зустрічі зі студентами і викладачами Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права поділився досвідом розроблення і впровадження міні-пивоварень і солодовень. У своїй презентації наш викладач згадав свій перший виробничий досвід і дослідницьку діяльніст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про розроблення і впровадження міні-пивоварень і солодовень здобувачам Бердичівського коледжу промисловості, економіки і права 02 лютого 2022