Н У Х Т

Стратегії розвитку та вдосконалення: обговорення результатів локального моніторингу освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія»

07 лютого 2024

Стратегії розвитку та вдосконалення: обговорення результатів локального моніторингу освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія»

2 лютого 2024 року відбулася онлайн-зустріч розширеної робочої групи освітньо-професійної програми (ОПП) «Промислова та фармацевтична біотехнологія» підготовки здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», у якій взяли участь викладачі, задіяні у створенні та реалізації програми – д.т.н., професор Віктор Стабніков, д.б.н., професорка Тетяна Пирог, д.б.н., доцентка Людмила Буценко, к.б.н., доцентка Оксана Скроцька, к.т.н., доцентка Вікторія Красінько та деканка факультету біотехнології та екологічного контролю, к.т.н., доцентка Наталія Грегірчак, а також магістранти денної та заочної форм навчання – першого курсу Анастасія Охмакевич, Ростислав Коваль, Ірина Пальона, Єва Фофанова та другого курсу Юлія Іванченко і Юліана Забродська. Особливо приємною була участь у зустрічі випускників кафедри, а нині фахівців-стейкхолдерів: провідної біотехнологині відділу інактивованих ембріональних вакцин ТОВ «Біотестлаб» Олени Коваленко, старшої інженерки з управління ланцюгами постачання сектору кваліфікації постачальників відділу аудитів Департаменту управління якістю АТ «Фармак» Софії Цапко та фахівця з мікробіологічного контролю Дніпровського крохмалепатокового заводу Євгена Омельчука, які є представниками промислового, фармацевтичного та харчового (у поєднані з природоохоронним) секторів біотехнологічного ринку.

Темою зустрічі стало обговорення результатів моніторингу ОПП за 2023 рік, оцінювання сильних і слабких сторін програми та окреслення шляхів її поліпшення на 2024 рік. Доцентка Вікторія Красінько, яка є гаранткою програми, доповіла про якість освітньої діяльності, висвітливши унікальність програми, відповідність її цілей місії та візії НУХТ, відповідність загальних і фахових компетентностей, програмних результатів навчання вимогам Стандарту вищої освіти підготовки магістрів за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Гарантка ознайомила присутніх із результатами аналізу рівня кадрового, навчально-методичного, наукового і матеріально-технічного забезпечення ОПП, акцентувала увагу на сильних сторонах освітньої програми, підкресливши важливість продовження позитивної практики плідної співпраці зі стейкхолдерами – залучення провідних українських і закордонних фахівців до проведення гостьових лекцій; розширення можливостей вибору здобувачами власної освітньої траєкторії, зокрема у вигляді дуальної, а також неформальної освіти. Також були окреслені можливості покращення якості освітньої діяльності.

Під час обговорення доповіді було отримано пропозиції щодо покращення програми, зокрема від Євгена Омельчука про посилення її спрямованості на задоволення потреб сучасного ринку та від Олени Коваленко про важливість надання здобувачам освіти практичних навичок роботи з нормативними регламентуючими документами. Присутні на зустрічі магістранти активно обговорювали важливість одержання практичних навичок під час навчання.

Гарантка освітньої програми висловила щиру вдячність усім, хто долучився до локального моніторингу за цінні пропозиції та побажання. Усі зауваження від стейкходерів і здобувачів освіти будуть обов’язково враховані у редакції освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» 2024 року, що незабаром буде оприлюднена для громадського обговорення.

Опублікований: 07-02-2024
Читайте також:
Відбулося засідання Навчально-методичної комісії Навчально-наукового інституту харчових технологій

Відбулося засідання Навчально-методичної комісії Навчально-наукового інституту харчових технологій, під час якого підвели підсумки локального моніторингу реалізації освітньо-професійних та освітньо-наукових програм, за якими здійснюють підготовку фахівців в інституті. Навчально-методичною комісією здійснено аналіз забезпечення якості надання освіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося засідання Навчально-методичної комісії Навчально-наукового інституту харчових технологій 20 лютого 2023

Сучасні навчальні технології впроваджують викладачки кафедри готельно-ресторанної справи

Викладачки кафедри готельно-ресторанної справи, лекторки дисциплін Ольга Пушка і Олена Шидловській постійно прагнуть до удосконалення освітнього процесу і поруч з традиційними формами занять впроваджують сучасні навчальні технології. Тож у рамках вивчення дисциплін «Барна справа та організація роботи сомел’є» і «Ресторанна справа» відбулися виїзні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні навчальні технології впроваджують викладачки кафедри готельно-ресторанної справи 17 вересня 2021

Готувати солодкі сінабони навчилися наші здобувачі

Цю всесвітньо відому булочку з корицею сьогодні може спекти кожна людина, що любить готувати на своїй кухні та оздоблювати  страву різними начинками: горіхами, соусами і карамеллю. Вирішили опанувати мистецтво приготування сінабонів і студенти групи 41-ТХ Полтавського фахового коледжу НУХТ і звернулися за допомогою до викладачки Оксани Палаш, яка п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готувати солодкі сінабони навчилися наші здобувачі 25 жовтня 2022

На шляху до диплома магістра – захист курсових робіт

У цей непростий час для країни здобувачі-біотехнологи першого курсу магістратури та викладачі кафедри біотехнології і мікробіології всіма силами намагаються відновити звичайний темп навчання. Днями на кафедрі відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень». Цей захист – другий важливий етап, що безпосере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На шляху до диплома магістра – захист курсових робіт 03 червня 2022