Н У Х Т

Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології презентують свої наукові досягнення

02 june 2025

Викладачі кафедри біотехнології і мікробіології презентують свої наукові досягнення

Нещодавно на кафедрі біотехнології та хімії Полтавського аграрного державного університету відбулася IX Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Хімія, біотехнологія, екологія та освіта».

У конференції взяли участь науковці з різних наукових установ України та викладачі закладів вищої освіти, у тому числі й професорка кафедри біотехнології і мікробіології Тетяна Пирог, яка презентувала доповідь «Інтенсифікація синтезу комплексу фітогормонів і поверхнево-активних речовин з високою антимікробною активністю щодо фітопатогенних бактерій».

Доповідь, що стосувалася інтегрованої мікробної технології одержання комплексу практично цінних метаболітів для застосування у рослинництві, викликала неабиякий інтерес, адже серед учасників конференції були не тільки науковці аграрних університетів України (Білоцерківського національного аграрного університету, Херсонського державного аграрно-економічного університету, Миколаївського національного аграрного університету та ін.), а й представники Інституту рослинництва ім. В. Я. Юр’єва НААН України і ДУ «Інститут зернових культур» НААН України і зарубіжні колеги (Eurasian National University, Chemistry Department, Nur-Sultan (Kazakhstan); Plant and Soil Sciences Department University of Delaware, (USA); Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa Państwowy Instytut Badawczy, Puławy, Polska; Nicolaus Copernicus University, Torun, Poland; Universita` del Piemonte Orientale, Novara, Italy; University of West of England UWE, Bristol, UK).

Published on: 02-06-2025
Read also:
«Goodvalley» запрошує на практику студентів НУХТ

Колектив випускової кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів активно розширює базу підприємств-партнерів, невпинно залучаючи до співпраці провідні компанії не лише України, але й близького та дальнього зарубіжжя. У січні 2020 року фахівці кафедри, професор Василь Пасічний і доцент Олег Галенко побували у польському відділенні групи компаній «Go...

READ YOURSELF

«Goodvalley» запрошує на практику студентів НУХТ 17 february 2020

Нова дисципліна на кафедрі експертизи харчових продуктів, що викликає зацікавленість у здобувачів

У рамках навчального процесу здобувачі третього курсу кафедри експертизи харчових продуктів опановують нову дисципліну – «Експертиза технологічних процесів», яку викладає доцентка Оксана Вашека. У межах курсу вони провели серію захопливих лабораторних робіт під керівництвом асистентки Анни Логінової, де досліджували особливості термічного обробленн...

READ YOURSELF

Нова дисципліна на кафедрі експертизи харчових продуктів, що викликає зацікавленість у здобувачів 21 march 2025

Захист кваліфікаційних робіт: натхнення, інновації, емоції

17 червня 2025 року на кафедрі технології консервування відбулося засідання екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» студентами четвертого курсу освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» (спеціальність 181 «Харчові технології») денної форми навчання. Роботу екзаменаційн...

READ YOURSELF

Захист кваліфікаційних робіт: натхнення, інновації, емоції 18 june 2025

Як сучасне виробництво поєднує українські традиції пивоваріння з новітніми технологіями дізнавалися наші здобувачі-біотехнологи

Онлайн-навчання у цей вкрай непростий для нашої України час залишається чи не єдиним можливим способом не перервати підготовку висококласних фахівців так потрібних нашій Батьківщині. Не зважаючи на такий суттєвий недолік дистанційної освіти як відсутність безпосереднього контакту між учасниками освітнього процесу, вона все ж має і ряд переваг. Зокр...

READ YOURSELF

Як сучасне виробництво поєднує українські традиції пивоваріння з новітніми технологіями дізнавалися наші здобувачі-біотехнологи 08 april 2022