Н У Х Т

Актуальні питання функціонування та розвитку суб’єктів господарювання обговорили в університеті в рамках науково-практичної конференції кафедри економіки і права

21 листопада 2018

Актуальні питання функціонування та розвитку суб’єктів господарювання обговорили в університеті в рамках науково-практичної конференції кафедри економіки і права

21 листопада в університеті розпочала роботу VІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової і переробної галузей АПК», організована кафедрою економіки і права за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та ННЦ «Інститут аграрної економіки» Національної академії аграрних наук України.

Відкрив роботу наукового зібрання завідувач кафедри економіки і права, доктор економічних наук, професор Анатолій Заїнчковський, тепло привітавши учасників конференції й побажавши наснаги й успішного, конструктивного творчого діалогу.

У рамках пленарного засідання виступили заступник директора департаменту продовольства, начальник відділу підакцизної продукції Міністерства аграрної політики та продовольства України Людмила Хомічак із доповіддю «Формування та реалізація державної політики у сфері виробництва харчових продуктів», генеральний директор асоціації «Укроліяпром» Степан Капшук, який розповів про позиції олійно-жирової галузі України, поточні тренди та перспективи її розвитку, та доктор економічних наук, професор, член-кореспондент НААН України, заступник директора з наукової роботи ННЦ «Інститут аграрної економіки» Микола Пугачов, у виступі якого йшлося про інтеграцію агропродовольчого сектора України в світову економіку.

Обговорення актуальних питань функціонування та розвитку суб’єктів господарювання, проблем ресурсної, інноваційно-інвестиційної, фінансової, управлінської та зовнішньоекономічної діяльності підприємств учасники конференції продовжили у секціях «Сучасні тенденції розвитку підприємств харчової промисловості», «Ресурсне забезпечення діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК», «Конкурентоспроможність підприємств харчової промисловості в умовах глобалізації економіки», «Інноваційно-інвестиційне забезпечення ефективного функціонування підприємств харчової і переробної галузей АПК», «Управління результативністю діяльності підприємств харчової промисловості», «Управління фінансово-економічною безпекою підприємств харчової та переробної галузей АПК».

22 листопада, після завершення секційних засідань, учасники наукового зібрання підведуть підсумки своєї дводенної роботи.

Опублікований: 21-11-2018
Читайте також:
Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США

Цього року кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки співпрацюватиме з Державним університетом Салема (штат Массачусетс, США) в рамках проєкту COIL. COIL (Collaborative Online International Learning) – це тип міжнародних навчальних проєктів, під час яких викладачі та здобувачі з різних країн протягом 5-12 тижнів разом вив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США 16 січня 2024

Випускниця університету поділилася зі студентами досвідом використання міжнародних стандартів безпеки

Починаючи з 2006 року, щорічно, 28 квітня в Україні відзначають Всесвітній день охорони праці. Спочатку знаменний день мав іншу назву – «День пам’яті загиблих працівників» – і вперше відзначався в 1989 році в США і Канаді за ініціативи профспілок працівників різних спеціальностей. Через кілька років Міжнародна організація праці (МОП) оголосила про ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниця університету поділилася зі студентами досвідом використання міжнародних стандартів безпеки 19 квітня 2018

Guest workshop на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка

Щотижня відбуваються нові профорієнтаційні івенти з цікавими воркшопами від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка для майбутніх вступників. Цього разу до Дня гостинності кафедра готельно-ресторанної справи за ініціативи завідувачки Лариси Шаран організувала guest workshop від фахівця відомої мережі ресто...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Guest workshop на факультеті ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка 08 жовтня 2024

Зміни у трудовому законодавстві у 2022 році – тема нового обговорення третьокурсників

З 24 лютого 2022 року життя українців різко змінилось. Війна принесла багато горя і багато змін: тисячі біженців як зовнішніх, так і внутрішніх; переміщення виробничих потужностей (коли це можливо) із зон бойових дій, втрата робочих місць та підготовлених кадрів і багато-багато іншого. 8 лютого 2023 року на кафедрі економіки і права здобувачі трет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зміни у трудовому законодавстві у 2022 році – тема нового обговорення третьокурсників 09 лютого 2023