Н У Х Т

Студенти зможуть отримувати підприємницькі навички в університетах незалежно від спеціальності

04 вересня 2018

Студенти зможуть отримувати підприємницькі навички в університетах незалежно від спеціальності

Уже з цього навчального року тисячі студентів зможуть отримувати підприємницькі навички в університетах, незалежно від спеціальності – у межах раніше початої співпраці МОН та ГО «Платформа інноваційного партнерства» (YEP) запускають ініціативу зі створення у вишах підприємницьких клубів.

Передбачається, що такі клуби розвиватимуть підприємницьку культуру та мислення у студентів, поширюватимуть стартап-рух серед молоді та допоможуть сформувати як тренд започаткування стартапів в університетах.

Зокрема, у клубах відбуватимуться зустрічі з підприємцями, обговорення нових ідей та проектів, перегляд відеолекцій тощо. Найголовніше – студенти знатимуть, куди їм іти і до кого звернутися за порадою, якщо у них виникає ідея і бажання розвинути її у стартап.

Створити такий клуб дуже просто. Насамперед, потрібно заповнити заявку за цим посиланням http://bit.ly/YEPClub Також закладу потрібно виділити приміщення, де студенти зможуть збиратися і проводити потрібні заходи, та забезпечити в ньому комфортну роботу.

Займатимуться організацією та подальшою роботою клубу локальні команди кожного університету або факультету, куди увійдуть студенти-волонтери та координатор з числа співробітників вишу. Приміром, така команда забезпечуватиме активності в клубі, запрошуватиме спікерів, складатиме графік його роботи тощо.

Щоб залучити якомога більше студентів до клубу, університети можуть задіяти різноманітні види заохочення, які є традиційними для закладів вищої освіти. Наприклад, зараховувати студентам організацію заходів клубу чи роботу над стартапом у клубі як виробничу практику.

Водночас МОН і YEP надаватимуть методологічну й організаційну підтримку клубам, проводитимуть тренінги для локальних команд та їх координаторів, а також заохочуватимуть найактивніші клуби.

Нагадаємо, що 12 березня 2018 року міністр освіти і науки Лілія Гриневич та голова YEP Андрій Заікін підписали Меморандумом про співробітництво та взаємодію, у межах якого вже у травні відбувся треніг для викладачів ЗВО «Передова практика освіти підприємництву. Креативні методи навчання».

Опублікований: 04-09-2018
Читайте також:
Активними учасниками заходів арт-проекту «Полтава вишивана» стали викладачі та студенти Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ

Уже всьоме у Полтаві з нагоди відзначення Дня міста відбувся великомасштабний арт-проект  «Парад «Полтава вишивана». Кожного року цей захід об’єднує дітей, молодь та жителів міста. Тисячі полтавців одягають вишиванки з метою збереження та популяризації українських звичаїв і традицій. У заході взяли участь й викладачі та студенти Полтавського колед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активними учасниками заходів арт-проекту «Полтава вишивана» стали викладачі та студенти Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ 24 вересня 2018

Профорієнтаційний десант НУХТ у м. Бровари

20 вересня 2018 року міськрайонний центр зайнятості м. Бровари запросив наш університет на Ярмарку професій, які стали уже традиційними. Під час зустрічі зі школярами випускних класів співробітники та викладачі кафедр НУХТ ознайомили їх з досягненнями своїх факультетів і навчально-наукових інститутів. А доцент кафедри технології жирів та парфумерн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний десант НУХТ у м. Бровари 21 вересня 2018

Новорічний вертеп для колег і містян

13 січня напередодні свята Василя або Нового року за старим стилем студенти Смілянського коледжу харчових технологій нашого університету вирішили привітати колектив свого навчального закладу та рідне місто. Пройшовши коридорами навчального закладу, веселий гурт студентів заспівав відомі українські колядки та щедрівки: «Ой, радуйся, земле!», «Щедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новорічний вертеп для колег і містян 16 січня 2017

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів студентів заочної форми навчання

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти    дипломних проектів студентів заочної форми навчання для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». Студенти-випускники, відповідно до майбутньої кваліфікації, яку отримували за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія», представили на публічний захист набуті ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів студентів заочної форми навчання 15 лютого 2018