Н У Х Т

Співробітники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства відвідали виробничі потужності компанії «Nemiroff»

21 травня 2018

Співробітники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства відвідали виробничі потужності компанії «Nemiroff»

Співробітники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства на чолі з завідувачем Анатолієм Куцом відвідали одне з місць, де традиційно виготовляються якісні і відомі у всьому світі алкогольні напої – Немирів. Статус бренду «Nemiroff» набув тільки 25 років тому, в 1992 році. Тоді в Україні з’явилося одне з перших підприємств з іноземними інвестиціями з виробництва горілки. А трохи пізніше - інноваційний завод, збудований за світовими стандартами, що забезпечує максимальну якість алкогольної продукції.

Ознайомитись із відомим  підприємством викладачів запросили випускники кафедри 2001 року випуску. Завідувач виробництва Олександр Іванусенко, головний технолог Валерій Шевчук і помічник головного технолога Олена Іванусенко гостинно познайомили  з історією підприємства, традиціями виробництва своїх напоїв.

Перша письмова згадка про немирівську горілку датується ще 1752 роком. З 1872 року до початку ХХ століття виготовленням і продажем спиртних напоїв у Немирові завідувала княгиня Марія Щербатова (уроджена Строганова). Їй вдалося розвинути виробництво до таких масштабів, що щодня Немирівський винокурний завод виробляв 5 тис. півлітрових пляшок. Місцева горілка стала спочатку конкурентним, а потім і експортним товаром. Досягти такого успіху вдалося завдяки відмінній якості спирту. На всіляких виставках і ярмарках продукція з Немирова отримувала незмінно високі оцінки і нагороди.

У 1992 році завод запрацював під брендом «Nemiroff». Напрацьовані поколіннями рецепти заграли по-новому, запущені на надсучасних німецьких виробничих лініях «Kronos».

У 1998 вперше в світі на ринок вийшла авторська горілка з унікальною рецептурою «Nemiroff» – «Українська медова з перцем», яку було прийнято возити з собою за кордон, як національний сувенір.

Пізніше «Nemiroff» був включений до Світового клубу мільйонерів (Велика Британія), в який входять алкогольні бренди, річний обсяг продажів яких перевищує мільйон кейсів (9-літрових ящиків). У наш час близько 40% всієї експортованої з України горілки - виробництва «Nemiroff». Компанія входить до топ-3 постачальників горілки в магазинах безмитної торгівлі «Duty Free» в світі, а її продукція лише за останні 10 років завоювала більше 60 медалей і нагород.

Завідувач лабораторії Оксана Зозуля (також наша випускниця) продемонструвала сучасне обладнання лабораторії, де здійснюється контроль основної сировини, сортівки та  готового продукту.

На завершення  відбулася дегустація виробів підприємства, яку провела випускниця нашої кафедри, провідний хімік Лілія Непийвода.

Професорсько-викладацький склад, завідувач лабораторії та лаборанти плідно спілкувалися з працівниками, отримали вичерпну фахову інформацію від спеціалістів підприємства і, як вдячність, на згадку Анатолій Куц подарував книгу авторського колективу вчених викладачів.

Цікаво, що «Nemiroff» невпинно розвиває не тільки власний бізнес, а й барну культуру України. Команда барменів «Nemiroff Bar Crew» доводить, що горілка - це не вульгарно, а складні рецепти смачніше банального «горілка/тонік».

Опублікований: 21-05-2018
Читайте також:
Студенти-екологи долучилися до вирішення екологічних проблем молокопереробних підприємств

Період практики для студента – один із важливих етапів навчання, адже можна випробувати отримані в університеті знання. Ділом підтвердити теорію поспішили наші студенти-екологи, адже для 4 курсу розпочалася виробнича та переддипломна практики. Зокрема, Аліна Семенюк і Тетяна Яцюк намагалися впоратися з екологічними проблемами молокопереробних підп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-екологи долучилися до вирішення екологічних проблем молокопереробних підприємств 19 лютого 2018

Магістранти підвищують професійні компетентності: лекція від Національного агентства кваліфікацій

20 грудня 2023 р. магістрантка спеціальності «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко долучилися до вебінару «Кваліфікаційні центри. Правовий статус. Окремі аспекти створення та акредитації», що проводило Національне агентство кваліфікацій. Керівниця відділу акредитації Національн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти підвищують професійні компетентності: лекція від Національного агентства кваліфікацій 21 грудня 2023

Святково зустрів своє нове покоління студентів Вінницький коледж НУХТ

День знань – особливе свято, яке завжди відрізняється яскравістю вражень і нових переживань, нових надій і несподіваних зустрічей. Воно завжди світле, насичене емоційністю та хвилюючою атмосферою. Саме таким лейтмотивом був пройнятий початок нового навчального року у Вінницькому коледжі нашого університету. У погожий вересневий день навчальний за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святково зустрів своє нове покоління студентів Вінницький коледж НУХТ 05 вересня 2019

Продовжують опановувати методику здійснення акредитації освітніх програм за новими вимогами наші викладачі

Викладачі університету продовжують опановувати методику здійснення акредитації освітніх програм відповідно до нових вимог. 22 січня вони взяли участь у черговому семінарі Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, присвяченому цим питанням. На семінарі були представлені результати акредитацій 2019 року, перспективи акредитації о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують опановувати методику здійснення акредитації освітніх програм за новими вимогами наші викладачі 23 січня 2020