Н У Х Т

Студенти-екологи долучилися до вирішення екологічних проблем молокопереробних підприємств

19 лютого 2018

Студенти-екологи долучилися до вирішення екологічних проблем молокопереробних підприємств

Період практики для студента – один із важливих етапів навчання, адже можна випробувати отримані в університеті знання. Ділом підтвердити теорію поспішили наші студенти-екологи, адже для 4 курсу розпочалася виробнича та переддипломна практики.

Зокрема, Аліна Семенюк і Тетяна Яцюк намагалися впоратися з екологічними проблемами молокопереробних підприємств – ПП «Ізяславмолпродукт» (м. Ізяслав, Хмельницької обл.) і ПрАТ «Тернопільський молокозавод» (м. Тернопіль).

Здавалося б, підприємства з переробки молока однакові, але все ж таки мають різні екологічні проблеми. Основною проблемою на підприємствах є побічний продукт, який утворюється в результаті виробництва масла, м’яких сирів та інших молочних продуктів – сироватка. Дівчата впевнились, що підприємства належним чином утилізують даний продукт, так як він має великий показник за забрудненням, і лише невелика кількість потрапляє до стічних вод. 

Проходячи практику на ТОВ «Спецтехніка» (Яготинський цукровий завод, м. Яготин, Київської обл.), Євген Васильєв переконався в правдивості твердження, що цукрова промисловість – одна з найбільш сильно забруднених галузей харчової промисловості, тому що під час виробництва цукру на підприємстві утворюються висококонцентровані стоки, а також викиди та побічні продукти перероблення цукрових буряків. Студент детально ознайомився з технологією виробництва, і велику увагу приділив тим стадіям, на яких утворюються відходи.

Анастасія Волчецька ознайомилася з виробництвом пива на підприємстві ТОВ «Пивоварня Зіберта» у м. Фастові Київської обл., де запроваджена система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2009.

Яна Тищенко та Олена Вислінська дізнавалися про екологічні проблеми, які виникають в результаті виробництва кондитерських виробів на ТОВ «КФ «Тортовик» (м. Ірпінь, Київської обл.). На перший погляд, кондитерська галузь – маловідходна і найменш проблемна, однак, тільки еколог одразу побачить важливі проблеми, що важко вирішити на невеликих підприємствах, які не мають можливості встановити очисне обладнання. 

В міру своїх теоретичних знань майбутні спеціалісти надали рекомендації по усуненню екологічних проблем на цих підприємствах.

Опублікований: 19-02-2018
Читайте також:
Кейси від практика для менеджерів персоналу

30 квітня 2025 року здобувачі 2-3 курсів освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» разом із викладачками кафедри економіки праці та менеджменту взяли участь у онлайн вебінарі «Робочий час: облік, обмеження та практичні кейси» від керівниці експертної групи «Експертус Кадри» Ольги Догадіної. Спікерка зазначила, що зміни у законодавстві, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кейси від практика для менеджерів персоналу 30 квітня 2025

Урочиста подія в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася урочиста подія – перший випуск груп 2020 року. Із привітальним словом до випускників звернулися  директор коледжу Віра Кузнецова, голова Державної кваліфікаційної комісії Володимир Васьків, батьки та викладачі. На підставі рішення кваліфікаційної комісії ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урочиста подія в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 01 лютого 2020

Сучасні підходи до реклами практикують третьокурсники

Бакалаври 3 курсу освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю» Навчально-наукового інституту економіки і управління вийшли на навчальну практику. Керівник практики від підприємства – директор ТОВ «ЮЛАВ МЕДІА» – дому блогерів Роман Русанов, який також входить до робочої групи розробників освітньої програми, за якою навчаються здобувачі ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні підходи до реклами практикують третьокурсники 09 лютого 2022

Тренди розвитку упаковки та вимоги європейських стандартів на лекції від фахівчині компанії Univest

«Упаковка, яку обирають» – лекція директорки з маркетингу компанії Univest Тетяни Власової перевершила очікування студентів, які вивчають комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки, викладачів і вчених пакувальної галузі. Вони дізналися про раціональні підходи з проведення маркетингових досліджень і вибір цільової аудиторії, про тренд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренди розвитку упаковки та вимоги європейських стандартів на лекції від фахівчині компанії Univest 01 листопада 2023