Н У Х Т

Студенти-екологи долучилися до вирішення екологічних проблем молокопереробних підприємств

19 лютого 2018

Студенти-екологи долучилися до вирішення екологічних проблем молокопереробних підприємств

Період практики для студента – один із важливих етапів навчання, адже можна випробувати отримані в університеті знання. Ділом підтвердити теорію поспішили наші студенти-екологи, адже для 4 курсу розпочалася виробнича та переддипломна практики.

Зокрема, Аліна Семенюк і Тетяна Яцюк намагалися впоратися з екологічними проблемами молокопереробних підприємств – ПП «Ізяславмолпродукт» (м. Ізяслав, Хмельницької обл.) і ПрАТ «Тернопільський молокозавод» (м. Тернопіль).

Здавалося б, підприємства з переробки молока однакові, але все ж таки мають різні екологічні проблеми. Основною проблемою на підприємствах є побічний продукт, який утворюється в результаті виробництва масла, м’яких сирів та інших молочних продуктів – сироватка. Дівчата впевнились, що підприємства належним чином утилізують даний продукт, так як він має великий показник за забрудненням, і лише невелика кількість потрапляє до стічних вод. 

Проходячи практику на ТОВ «Спецтехніка» (Яготинський цукровий завод, м. Яготин, Київської обл.), Євген Васильєв переконався в правдивості твердження, що цукрова промисловість – одна з найбільш сильно забруднених галузей харчової промисловості, тому що під час виробництва цукру на підприємстві утворюються висококонцентровані стоки, а також викиди та побічні продукти перероблення цукрових буряків. Студент детально ознайомився з технологією виробництва, і велику увагу приділив тим стадіям, на яких утворюються відходи.

Анастасія Волчецька ознайомилася з виробництвом пива на підприємстві ТОВ «Пивоварня Зіберта» у м. Фастові Київської обл., де запроваджена система управління якістю ДСТУ ISO 9001:2009.

Яна Тищенко та Олена Вислінська дізнавалися про екологічні проблеми, які виникають в результаті виробництва кондитерських виробів на ТОВ «КФ «Тортовик» (м. Ірпінь, Київської обл.). На перший погляд, кондитерська галузь – маловідходна і найменш проблемна, однак, тільки еколог одразу побачить важливі проблеми, що важко вирішити на невеликих підприємствах, які не мають можливості встановити очисне обладнання. 

В міру своїх теоретичних знань майбутні спеціалісти надали рекомендації по усуненню екологічних проблем на цих підприємствах.

Опублікований: 19-02-2018
Читайте також:
Пріоритет – харчова безпека!

Згідно з новим харчовим законодавством у всіх закладах ресторанного господарства вже повинні бути впроваджені стандарти харчової безпеки НАССР. Вперше в Україні компанія PROFI CLUB спільно з Інститутом післядипломної освіти НУХТ реалізувала освітній проект «Програма підготовки внутрішніх аудиторів системи харчової безпеки в закладах ресторанного г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пріоритет – харчова безпека! 09 січня 2018

Здобувачі освіти розширюють свій кругозір

Група ТЖ-3-3 разом зі своєю кураторкою, доценткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Іриною Радзієвською відвідала Акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом». Студенти дізналися, що компанія є оператором чотирьох діючих атомних електростанцій України, на яких е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти розширюють свій кругозір 21 травня 2024

Сезон літніх дегустацій стартував: фахівці університету оцінюють на відповідність зразки промислової продукції

3 червня завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Анатолій Куц і професорка кафедри Марина Білько взяли участь у черговому засіданні дегустаційної комісії наукового центру «Український інститут вина». Дегустаційна комісія затвердила вина столові сухі червоні «Каберне-Совіньйон Фрумушика-Нова» від ТОВ «ВКФ «Бородіно-А» Фруму...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сезон літніх дегустацій стартував: фахівці університету оцінюють на відповідність зразки промислової продукції 04 червня 2021

Успішний захист кваліфікаційних робіт бакалаврами-заочниками освітньої програми «Технології харчування»

14 лютого 2024 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачами 5 курсу заочної форми навчання освітньої програми «Технології харчування» на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». Були представлені актуальні й ґрунтовні дослідження: Світлани Пенцак «Удосконалення технології салатів для...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний захист кваліфікаційних робіт бакалаврами-заочниками освітньої програми «Технології харчування» 15 лютого 2024