Н У Х Т

Наукові проекти в межах програми «Горизонт 2020» дали значний науковий прогрес

18 липня 2018

Наукові проекти в межах програми «Горизонт 2020» дали значний науковий прогрес

 «Програма «Горизонт 2020» дає шанс нашим науковцям розкрити свій науковий потенціал саме в Україні. Що стосується впливу на економіку, суспільство та формування політики, то Європейська дослідницька рада встановила, що близько половини проектів уже вплинули на сфери науки та бізнесу. Більш того, майже три чверті з них мають середньостроковий та довгостроковий вплив. Якісна оцінка виконаних проектів у 2017 році показала, що 19% опитаних проектів вже призвели до наукового прориву (оцінка категорії А) і 60% проектів призвели до значного наукового прогресу (оцінка категорії Б). Таким чином, 79% наукових проектів, у яких беруть участь українські організації в межах програми «Горизонт 2020», зробили значний науковий прогрес чи науковий прорив», –  про це розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час першого засідання Координаційного центру з питань виконання Рамкової програми ЄС «Горизонт 2020».

Розлогу презентацію щодо результатів участі України в програмі «Горизонт 2020» представив заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха. Зокрема, він розповів, що Україна є найуспішнішою за такими напрямами:

- дії Марії Складовської-Кюрі - 47 проектів;

- розумний, екологічно чистий та інтегрований транспорт - 15 проектів;

- безпечна, чиста та ефективна енергетика - 12 проектів;

- клімат, навколишнє середовище, ефективне використання ресурсів і сировини - 8 проектів;

- Європа в мінливому світі – інклюзивні, інноваційні та свідомі суспільства - 7 проектів;

- науково-дослідницькі інфраструктури - 6 проектів;

- продовольча безпека; сталий розвиток сільського та лісового господарства; морські, приморські ресурси та внутрішні води - 6 проектів.

Наш університет – активний учасник проектів ЄС. Зокрема, наші науковці представляли Україну у проектах «Демонстрація, ознайомлення та застосування в Україні чистих вугільних технологій та технологій уловлювання та складування діоксиду вуглецю», PRORES (Pro-ecologicalrestructuringforjob) 7-ї Рамкової програми (спрямований на підтримку навчання та розвитку кар'єри дослідників (Марії Кюрі), «NutriLab» 7-ї Рамкової програми (направлений на вивчення та удосконалення маркування харчових продуктів у державах Чорноморського регіону). Саме на зміну 7-й Рамковій програмі ЄС з досліджень і технологічного розвитку, що діяла з 2007 по 2013 роки, і прийшла найбільша в історії Європейського Союзу програма «Горизонт 2020». Наразі наші фахівці спільно з колегами з європейських вишів подали заявки на участь у проектах за напрямами клімат, навколишнє середовище, ефективне використання ресурсів і сировини; продовольча безпека; морські, приморські ресурси та внутрішні води; безпечна, чиста та ефективна енергетика.

Нагадаємо, що 16 липня 2015 року ВРУ ратифікувала Угоду між Україною та Європейським Союзом «Про участь України у Рамковій програмі Європейського Союзу з наукових досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

Координаційний центр з питань виконання Рамкової програми ЄС «Горизонт 2020» створений Урядом. На нього покладено завдання аналізу досягнень та визначення наступних кроків для максимізації  результатів українських наукових колективів у програмі «Горизонт 2020». Фактично Центр буде платформою для вироблення узгодженої позиції і діяльності органів влади у сфері реалізації програми «Горизонт 2020» в Україні.

Опублікований: 18-07-2018
Читайте також:
Плідно попрацювала вчена рада університету

31 жовтня відбулося планове засідання вченої ради університету. Заступник голови ради, перший проректор Володимир Яровий розпочав його за традицією з вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями та вручення відзнак. Зокрема, нагрудний знак «За особливі заслуги перед Національним університетом харчових технологій» був вручен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідно попрацювала вчена рада університету 31 жовтня 2019

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу успішно завершилися захисти студентів заочної форми навчання

Студенти спеціальностей «Готельна і ресторанна справа» і «Технології в ресторанному господарстві» заочної форми навчання успішно завершили захисти дипломних магістерських проектів на кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу. Присвятили свої проекти магістранти спеціальності «Технології в ресторанному господарстві» різним темам: кав’яр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу успішно завершилися захисти студентів заочної форми навчання 27 лютого 2017

Наші студенти на головній туристичній події України - UITT 2018!

Викладачі та студенти кафедри туристичного та готельного бізнесу взяли участь у 25 Міжнародній туристичній виставці «Україна: подорожі та туризм» (UITT'2018), що працювала з 28 по 30 березня 2018 року у Міжнародному виставковому центрі. Серед учасників цьогорічного салону – представники 24 країн і 36 міст і регіонів України. Студенти мали можливі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші студенти на головній туристичній події України - UITT 2018! 02 квітня 2018

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів на Beauty TECH 2023

У рамках міжнародної виставки InterCHARM-Україна відбувся щорічний захід для професіоналів ринку косметики та побутової хімії – «Beauty TECH 2023. Інновації у виробництві: сировина та технології», який на запрошення організаторів відвідали завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, професорка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів на Beauty TECH 2023 26 вересня 2023