Н У Х Т

Бібліотека НУХТ - до 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України

24 липня 2018

Бібліотека НУХТ - до 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України

28 липня 2018 року Україна відзначає 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України та День рівноапостольного князя Володимира. Свято встановлене відповідно до Указу Президента України № 915/2009 від 10 листопада 2009 року.

Утвердження християнства стало потужним поштовхом для розвитку освіти й культури: почали відкриватися школи, у Києві звели головний храм Русі – Десятинну церкву Богородиці (996 р.). Прийняття християнства від Константинополя, а не від Рима, привело до того, що Русь у середині ХІ ст. опинилася по східний бік Великого розколу 1054 року. Цивілізаційні наслідки цієї події справили величезний вплив на всю подальшу історію східнослов’янських країн.

Детальніше про ці та інші цікаві факти можна дізнатися з тематичної книжкової виставки, що розпочала роботу у читальному залі для студентів Науково-технічної бібліотеки університету. Запрошуємо всіх бажаючих!

Опублікований: 24-07-2018
Читайте також:
Викладачі кафедри економіки і права опановують новітні програмні продукти автоматизованого ведення обліку

Викладачі кафедри економіки і права пройшли успішне навчання-підвищення кваліфікації з автоматизованого комплексного ведення бухгалтерського та фінансового обліку в програмному середовищі «ДЕБЕТ ПЛЮС v12». Розроблена в Україні і для України система управління підприємством «ДЕБЕТ Плюс» має модульну структуру, що дає можливість підібрати оптимальни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри економіки і права опановують новітні програмні продукти автоматизованого ведення обліку 22 вересня 2022

Освоєння магістрантами сучасних технологій використання інноваційних харчових інгредієнтів оцінили на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

10 червня професори кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Василь Пасічний та Ірина Шевченко комісійно оцінили в рамках екзамену з дисципліни «Інноваційні харчові інгредієнти у технології м'ясних і м'ясомістких продуктів» рівень освоєння магістрантами кафедри сучасних технологій використання інноваційних харчових інгредієнтів у м'ясопереробні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освоєння магістрантами сучасних технологій використання інноваційних харчових інгредієнтів оцінили на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 12 червня 2020

Віртуальне лідерство: як правильно комунікувати у період дистанційного навчання?

Дистанційне навчання в умовах карантину виявилось достатньо складним викликом як для студента, так і для викладача, адже необхідно максимально швидко переорієнтуватися з безпосереднього проведення занять в аудиторіях до віртуального. Яким чином вимагати ретельного виконання завдань від студента, адже з’являється така спокуса скористатися відсутніст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віртуальне лідерство: як правильно комунікувати у період дистанційного навчання? 04 травня 2020

Вчена рада розглянула планові питання

30 листопада 2023 року у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. На початку ректор Олександр Шевченко вручив нагрудний знак «Подяка ректора» деканові факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрію Форсюку та Почесну грамоту НУХТ завідувачці кафедри технології молока і молочних продуктів Галині Поліщук. Також прив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада розглянула планові питання 30 листопада 2023