Н У Х Т

Віртуальне лідерство: як правильно комунікувати у період дистанційного навчання?

04 травня 2020

Віртуальне лідерство: як правильно комунікувати у період дистанційного навчання?

Дистанційне навчання в умовах карантину виявилось достатньо складним викликом як для студента, так і для викладача, адже необхідно максимально швидко переорієнтуватися з безпосереднього проведення занять в аудиторіях до віртуального. Яким чином вимагати ретельного виконання завдань від студента, адже з’являється така спокуса скористатися відсутністю викладача поруч і виникає уявне відчуття безконтрольності?

Наскільки дистанційна комунікація відрізняється від звичного нам спілкування віч-на-віч? Насправді різниця не така вже й велика, це справа звички та вміння підлаштовуватися під обставини. А зараз отримати навички цифрового спілкування довелося всім нам. І це дійсно корисно, адже життя все більше переходить у сферу онлайн і вчитися взаємодіяти на відстані все одно доведеться. То чому б не зараз?

Відповіді на ці та інші питання можна було отримати на майстер-класі, ініційованому та проведеному директором з розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл», стратегічного партнера Корпорації «Артеріум» Анною Єгоровою.

Отже, що ми маємо знати? Найголовніше – правила цифрового етикету: їх необхідно вивчити та дотримуватися під час спілкування у чатах. Це допоможе учасникам освітнього процесу налагодити ефективну комунікацію та досягнути бажаного результату. Далі необхідно мінімізувати три найбільші бар'єри ефективної віртуальної комунікації: відсутність зорового контакту, відсутність невербальних засобів комунікації, відсутність можливості відслідковувати реакцію співрозмовника на почуте, а отже і можливості оперативно змінювати зміст і форму повідомлення. З цією метою варто користуватися відеоконференціями, які наші викладачі вже навчилися організовувати на різних платформах і мають уже певний досвід.

Викладачі всіх кафедр факультету біотехнології та екологічного контролю взяли активну участь у роботі майстер-класу, адже питання віртуального лідерства в нинішніх умовах стає надактуальним. Модератор заходу зацікавила викладачів сучасними поглядами на ефективну організацію роботи під час створення освітнього середовища у дистанційному форматі.

Анна Єгорова професійно пояснила, що для успішного виконання завдань усім учасникам команди необхідно демонструвати креативність мислення та гнучкість.

Під час обговорення учасники заходу зазначили, що події сьогодення змінюють формати спілкування, коли співробітники працюють над спільним проектом на віддалених робочих місцях, використовуючи засоби комунікації.

Наприкінці зустрічі, викладачі  висловили вдячність за цікавий матеріал і наголосили, що таке спілкування було корисним, а набуті знання можна використовувати у подальшій роботі. Адже без постійного вдосконалення неможливо досягти високих результатів.

Мотивуйте себе, колег, студентів, будьте спокійні, впевнені в собі, мисліть позитивно і будьте здорові!

Опублікований: 04-05-2020
Читайте також:
Спільними зусиллями наближаємо нашу Перемогу

Викладацький колектив і студентство факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка з початку повномасштабної війни долучились до благодійної та волонтерської діяльності, зборів для забезпечення потреб наших випускників, які служать у Збройних Силах України, батьків здобувачів і випускників, які героїчно захищають ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільними зусиллями наближаємо нашу Перемогу 19 жовтня 2023

Актуальний погляд на міцний крафт

13-14 червня професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько та доцентка кафедри Ірина Бабич взяли участь у наймасштабнішому з’їзді крафтових винокурів і спеціалістів галузі – виставці-форумі крафтових дистилерів України «Міцний крафт-2025». «Міцний крафт» – платформа для спілкування, співпраці та натхнення, де кожн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальний погляд на міцний крафт 16 червня 2025

Свої навички обговорення актуальних питань інноваційного розвитку англійською мовою «прокачали» наші здобувачі освіти й викладачі

14 травня 2021 року здобувачі та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу брали участь у Міжнародному симпозіумі для студентів і молодих учених «Science, Innovation and Entrepreneurship», який проходив в Українсько-американському університеті Конкордія (м. Київ) у рамках ініціативи «Дні науки». Зазначимо, що наш університет став співор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої навички обговорення актуальних питань інноваційного розвитку англійською мовою «прокачали» наші здобувачі освіти й викладачі 17 травня 2021

Як управляти готельним бізнесом знають здобувачі магістерського рівня спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

4 та 5 червня відбулися захисти курсової роботи з дисципліни «Управління готельним бізнесом» здобувачами освітнього ступеня «магістр» денної та заочної форм навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа». Метою виконання курсової роботи є: систематизація, закріплення та розшире...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як управляти готельним бізнесом знають здобувачі магістерського рівня спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 09 червня 2020