Н У Х Т

Віртуальне лідерство: як правильно комунікувати у період дистанційного навчання?

04 травня 2020

Віртуальне лідерство: як правильно комунікувати у період дистанційного навчання?

Дистанційне навчання в умовах карантину виявилось достатньо складним викликом як для студента, так і для викладача, адже необхідно максимально швидко переорієнтуватися з безпосереднього проведення занять в аудиторіях до віртуального. Яким чином вимагати ретельного виконання завдань від студента, адже з’являється така спокуса скористатися відсутністю викладача поруч і виникає уявне відчуття безконтрольності?

Наскільки дистанційна комунікація відрізняється від звичного нам спілкування віч-на-віч? Насправді різниця не така вже й велика, це справа звички та вміння підлаштовуватися під обставини. А зараз отримати навички цифрового спілкування довелося всім нам. І це дійсно корисно, адже життя все більше переходить у сферу онлайн і вчитися взаємодіяти на відстані все одно доведеться. То чому б не зараз?

Відповіді на ці та інші питання можна було отримати на майстер-класі, ініційованому та проведеному директором з розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл», стратегічного партнера Корпорації «Артеріум» Анною Єгоровою.

Отже, що ми маємо знати? Найголовніше – правила цифрового етикету: їх необхідно вивчити та дотримуватися під час спілкування у чатах. Це допоможе учасникам освітнього процесу налагодити ефективну комунікацію та досягнути бажаного результату. Далі необхідно мінімізувати три найбільші бар'єри ефективної віртуальної комунікації: відсутність зорового контакту, відсутність невербальних засобів комунікації, відсутність можливості відслідковувати реакцію співрозмовника на почуте, а отже і можливості оперативно змінювати зміст і форму повідомлення. З цією метою варто користуватися відеоконференціями, які наші викладачі вже навчилися організовувати на різних платформах і мають уже певний досвід.

Викладачі всіх кафедр факультету біотехнології та екологічного контролю взяли активну участь у роботі майстер-класу, адже питання віртуального лідерства в нинішніх умовах стає надактуальним. Модератор заходу зацікавила викладачів сучасними поглядами на ефективну організацію роботи під час створення освітнього середовища у дистанційному форматі.

Анна Єгорова професійно пояснила, що для успішного виконання завдань усім учасникам команди необхідно демонструвати креативність мислення та гнучкість.

Під час обговорення учасники заходу зазначили, що події сьогодення змінюють формати спілкування, коли співробітники працюють над спільним проектом на віддалених робочих місцях, використовуючи засоби комунікації.

Наприкінці зустрічі, викладачі  висловили вдячність за цікавий матеріал і наголосили, що таке спілкування було корисним, а набуті знання можна використовувати у подальшій роботі. Адже без постійного вдосконалення неможливо досягти високих результатів.

Мотивуйте себе, колег, студентів, будьте спокійні, впевнені в собі, мисліть позитивно і будьте здорові!

Опублікований: 04-05-2020
Читайте також:
Другокурсники поспілкувалися з фахівцями Nemiroff

26 березня 2024 року доцентами кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Юрієм Булієм та Миколою Бондарем була організована зустріч здобувачів освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій з представниками відомого підприємства ТОВ «ЛВН ЛІМІТЕД» Nemiroff. Підприємство – український виробник алкогольних напоїв, засноване у 1...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники поспілкувалися з фахівцями Nemiroff 27 березня 2024

Побудову успішних бізнес-моделей опановують магістранти-крафтовики

За ініціативи професорки кафедри економічної теорії Галини Кундєєвої та гарантки міждисциплінарної магістерської освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксани Топчій для здобувачів програми в рамках вивчення дисципліни «Формування бізнес-моделі компанії та управління» відбулася гостьова лекція-практикум ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Побудову успішних бізнес-моделей опановують магістранти-крафтовики 14 березня 2024

Малюнки нашим захисникам

Напередодні Дня захисників і захисниць України здобувачі освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого відвідали Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю у Броварах. Смачна польова кухня, смаколики, радісне спілкування, яскраві емоції, тепло осіннього дня – що може бути кращим для відпочинку? Особливою...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Малюнки нашим захисникам 13 жовтня 2021

Як реалізувати себе в HR-сфері у 2022 році – поради від HR-експертки

29 листопада 2021 року відбулася гостьова лекція «Як реалізувати себе в сфері HR у 2022 році» від експертки у сфері HR-консалтингу Катерини Негрій. Лекція охопила серйозні питання для здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу», пов’язані з пошуком роботи, стратегією індивідуального розв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як реалізувати себе в HR-сфері у 2022 році – поради від HR-експертки 30 листопада 2021