Н У Х Т

Варіанти навчання в університеті

03 березня 2020

Особливості застосованої термінології розміщені на сторінці Словник вступника.

Національний університет харчових технологій – навчально-науковий комплекс, до складу якого входить центральний навчальний заклад, розташований у м. Києві, а також структурні підрозділи (коледжі, філії, інститути післядипломної освіти), розташовані у різних областях України.

У центральному навчальному закладі (01601 м. Київ, вул. Володимирська, 68) здійснюється таке навчання:
- підготовка до вступу на навчання (підготовка до складання ЗНО) - у Підготовчому відділені Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету;
- навчання для здобуття освітнього ступеня (далі - ОС) бакалавра на основі повної загальної середньої освіти - на факультетах/інститутах університету (термін навчання - 4 роки за денною і 4,5 роки за заочною формою навчання);
- навчання для здобуття ОС бакалавра за іншою спеціальністю та формою навчання (для студентів НУХТ, що не менше року навчаються в університеті) - на факультетах/інститутах університету (термін навчання - до 3,5 років);
- навчання для здобуття ОС бакалавра за скороченим терміном підготовки фахівця на основі здобутого ОС молодшого бакалавра або освітньо-кваліфікаційного рівня (далі - ОКР) молодшого спеціаліста спорідненої або іншої спеціальності - на факультетах/інститутах університету (термін навчання - до 3,5 років);
- навчання для здобуття ОС бакалавра за скороченим терміном підготовки фахівця на основі здобутого ОКР/ОС бакалавра, спеціаліста чи магістра іншої спеціальності - на факультетах/інститутах університету (термін навчання - до 3,5 років);
- навчання для здобуття ОС магістра на основі здобутого ОКР/ОС бакалавра - на факультетах/інститутах університету (термін навчання - 1,5 роки);
- навчання для здобуття ОС магістра на основі здобутого ОКР спеціаліста ОКР/ОС магістра - на факультетах/інститутах університету (термін навчання - 1,5 роки);
- навчання у аспірантурі для здобуття освітнього і водночас першого наукового ступеня «доктор філософії» - у відділі докторантури і аспірантури;
- навчання у докторантурі для здобуття другого наукового ступеня «доктор наук» - у відділі докторантури і аспірантури.
Національний університет харчових технологій має ліцензію на підготовку іноземних громадян до вступу до закладів вищої освіти та на навчання іноземних громадян за акредитованими напрямами (спеціальностями) - звертатися до сектору з надання візової підтримки відділу міжнародних зв'язків.

У коледжах університету здійснюється таке навчання (повну інформацію треба уточнювати по Правилах прийому, чи на сайті відповідного підрозділу):
- підготовка до вступу на навчання (підготовка до складання ЗНО);
- навчання для здобуття освітньо-професійного ступеня молодшого бакалавра з одночасним здобуттям повної загальної середньої освіти на основі базової загальної середньої освіти;
- навчання для здобуття освітньо-професійного ступеня молодшого бакалавра за скороченим терміном підготовки фахівця на основі повної загальної середньої освіти;
- навчання для здобуття освітньо-професійного ступеня молодшого бакалавра за скороченим терміном підготовки фахівця на основі здобутого ОКР кваліфікованого робітника.

У філіях університету здійснюється таке навчання (повну інформацію треба уточнювати у відповідному підрозділі):
- навчання для здобуття освітнього ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти;
- навчання для здобуття освітнього ступеня бакалавра за скороченим терміном підготовки фахівця на основі здобутого ОС молодшого бакалавра або ОКР молодшого спеціаліста.

У інститутах післядипломної освіти університету здійснюється підвищення кваліфікації керівників, професіоналів і фахівців підприємств харчової та переробної промисловості за такими формами:
- короткострокове підвищення кваліфікації;
- довгострокове підвищення кваліфікації;
- спеціалізація.

Особливості застосованої термінології розміщені на сторінці Словник вступника.

Опублікований: 23-05-2018
Читайте також:

Навчання за європейськими навчальними планами в Україні – можливе!

28 травня 2019

Національний університет харчових технологій – завжди в авангарді кращих світових освітніх новацій! Нині НУХТ – єдиний в Україні заклад вищої освіти, що надає сучасну європейську освіту, адже навчальні плани, за якими в університеті готують і «бакалаврів», і «магістрів», приведено у відповідність до європейських. Для цього випусковими кафедрами ...

Додаткова фінансова підтримка для вступників від держави

Запроваджуємо державні гранти   Цьогоріч вступники, які претендують на навчання на контракті, матимуть унікальну можливість отримати додаткову фінансову підтримку — державний грант. Це допоможе частково покрити вартість навчання на будь-якій бакалаврській програмі (або на програмі підготовки медика). Таке рішення ухвалено урядом України та розроб...

Вступ - 2024

19 березня 2024

29 грудня 2023 року відповідно до вимог абзацу другого підпункту 1 частини 1 розділу І Закону України № 3438-IX від 08.11.2023 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року» Міністерство освіти і науки України запропонувало до громадського обговорення проєкт Порядку прийому на навча...

Привітання ректора

Національний університет харчових технологій – потужний навчально-науковий комплекс, знаний і глибоко шанований не лише в Україні, але й далеко за її межами. Це єдиний в Україні вищий технічний заклад освіти, у якому здійснюється підготовка висококваліфікованих фахівців різних освітньо-кваліфікаційних рівнів – від «молодшого спеціаліста» до «магі...