Завідувач кафедри
Бондаренко Світлана Петрівна
доктор хімічних наук
(створена у 2017 році)
Кафедра харчової хімії створена у 2017 році на базі кафедр загальної та неорганічної хімії, органічної хімії, аналітичної хімії, фізичної і колоїдної хімії, а також кафедри біохімії.
Викладацький склад кафедри харчової хімії налічує 3 докторів наук, 9 кандидатів наук, серед них 5 професорів, 7 доцентів, 2 старших викладачі.
Кафедра харчової хімії проводить навчальний процес, методичну та науково-дослідну роботу зі здобувачами освітнього ступеня «Бакалавр» та «Магістр» спеціальностей: 181 «Харчові технології», 161 «Хімічні технології та інженерія», 162 «Біотехнології та біоінженерія», 101 «Екологія», 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології», 131 «Прикладна механіка», 133 «Галузеве машинобудування», 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», 142 «Енергетичне машинобудування», 144 «Теплоенергетика», 186 «Видавництво та поліграфія» (денної і заочної/дистанційної форми навчання).
Діяльність кафедри підпорядкована головному завданню – підготовці бакалаврів та магістрів вищеназваних спеціальностей, постійному вдосконаленню педагогічної і наукової майстерності, вихованню професійних навичок, популяризації хімічної науки.
З метою підвищення професійної майстерності викладачі кафедри постійно вивчають і впроваджують передовий педагогічний досвід, нові форми, методи і технології навчання. Для подальшого удосконалення навчального процесу та забезпечення практичної спрямованості всіх видів навчально-виховної роботи викладачі кафедри харчової хімії працюють над вдосконаленням різних видів навчальних занять та шляхами підвищення їх ефективності.
Активно проводять профорієнтаційну та просвітницьку роботу серед майбутніх абітурієнтів, а саме: хімічні лекторії, майстер-класи з лабораторного практикуму, хімічні олімпіади тощо.
Викладачі кафедри харчової хімії проводять фундаментальні та прикладні дослідження в усіх галузях хімії, регулярно беруть активну участь у зарубіжних, міжнародних та всеукраїнських конференціях, активна публікаційна діяльність відображена в сучасних наукометричних базах даних.
Кафедра харчовий хімії – колектив однодумців, які шанують, зберігають і продовжують традиції та високі наукові принципи вчених, які присвятили своє життя становленню та розвитку хімії в Національному університеті харчових технологій.