
Завідувач кафедри
Сімахіна Галина Олександрівна
професор, доктор технічних наук
(створена у 2001 році)
Кафедра технології оздоровчих продуктів в 2001 році вперше в Україні почала здійснювати підготовку фахівців зі спеціальності «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавр, спеціаліст, магістр.
Нині кафедра випускає бакалаврів, а також магістрів зі спеціальності 181 «Харчові технології», спеціалізації «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».
Необхідність підготовки фахівців за цим напрямом зумовлена світовими тенденціями розвитку сучасних харчових технологій, орієнтованими на виробництво принципово нового покоління харчових продуктів – продуктів оздоровчого, профілактичного, лікувального, дієтичного призначення.
Випускники цієї спеціалізації здатні конструювати, створювати та виробляти продукти, які відповідають основним принципам харчування XXI століття – ефективність, якість, безпека.
Навчання на кафедрі технології оздоровчих продуктів має ряд істотних переваг, основні з них:
- високоякісна освіта та міжнародне визнання диплому;
- магістратура, аспірантура, докторантура;
- поглиблене вивчення іноземних мов та здобуття другої вищої освіти;
- сучасна матеріально-технічна база для лабораторних занять та наукових досліджень;
- можливість своїми руками створити нові оздоровчі продукти і отримати на них патенти України на винахід;
- опанування основних принципів складання раціонів здорового, дієтичного та профілактичного харчування;
- участь у всеукраїнських та міжнародних конференціях з питань технологій, якості та безпеки харчових продуктів;
- постійна співпраця та ділові контакти з потенційними роботодавцями;
- працевлаштування на передових підприємствах, фірмах та організаціях харчової та фармацевтичної промисловості.
Роботодавці високо оцінюють якість освіти студентів з спеціалізації "Технологій харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення" і наші випускники працюють у престижних компаніях, фірмах та державних установах, в колективах Комітету з контролю за обігом наркотичних речовин (хіміки-технологи), лабораторій з якості харчових продуктів при митницях (головні експерти з харчових продуктів), підприємств "Екомедсервіс" (фахівці з оцінки харчових продуктів та екологічного контролю), ПАТ "Дольче-Віта", "Оболонь", "Danone", "Житомирські ласощі", "Рошен" (технологи та фахівці з оцінки безпеки харчових продуктів), Українського НДІ "Ресурс" та ПАО «Фармак» (спеціалісти з сертифікації технологій та обладнання, гармонізації стандартів), Інституту інтелектуальної власності (експерти з торгових марок), Торгової палати України (експерти з оцінки безпеки та якості продукції), Інституту мікробіології та вірусології НАН України, Інституту технічної теплофізики НАН України (інженери-технологи), фірм з виробництва та використання біологічно активних добавок до їжі (дієтичних добавок).
Випускники кафедри технології оздоровчих продуктів є спеціалістами нового типу, яких найбільше потребує сьогодні вітчизняний та світовий ринок. Тому кожний з них має можливість успішно реалізувати себе на ринку праці як в Україні, так і за кордоном.
Загалом, основним пріоритетом та вінцем діяльності студентів, випускників та викладачів кафедри технології оздоровчих продуктів є ЗДОРОВ'Я УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ!