Н У Х Т

Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки»

27 лютого 2019

Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки»

Наука та освіта є важливим пріоритетом світового інноваційного розвитку. Ця теза знайшла підтвердження під час захистів дипломних робіт магістрів на кафедрі технології цукру і підготовки води. Кафедра в 2019 році успішно випустила  більше тридцяти профільних фахівців харчової галузі зі спеціальності 181 «Харчові технології» за освітніми програмами  «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки».

Наразі особливо актуальною стає проблема підготовки фахівців нової генерації, здатних забезпечувати стабільний розвиток економіки на основі впровадження наукоємних технологій. Серед основних компетентностей, які опанували магістри, слід відзначити здатність комплексно поєднувати дослідницьку, проектну і управлінську діяльність, спрямовану на впровадження високоефективних технологічних процесів у виробництво харчових продуктів.

Головами екзаменаційних комісій були відомі науковці: головний науковий співробітник Проблемно-наукової дослідної лабораторії НУХТ, к.х.н. Юрій Большак, головний науковий співробітник Інституту технічної теплофізики Національної академії наук України, старший науковий співробітник, д.т.н. Олександр Ободович і заступник академіка-секретаря Відділення рослинництва НААНУ, старший науковий співробітник, д.с-г.н Інна Кузнєцова.

Наші випускники є конкурентноздатними на сучасному ринку праці, підтвердженням чому є численні запрошення щодо працевлаштування на інженерних посадах підприємств цукрової галузі, виробництв бутильованих вод і напоїв.

Так, на захисті магістрів зі спеціалізації «Технологія води та водопідготовки» була присутня начальник виробництва Coca-Cola Hellenic Україна Вікторія Терещенко. Пані Вікторія відзначила високий рівень підготовки магістрів, складність дипломних робіт, актуальність тем і запросила студентів для роботи в міжнародній компанії.

З великою зацікавленістю слухала захисти дипломних робіт магістрів зі спеціалізації «Технології цукру та полісахаридів» представник агрохолдингу Cygnet, одним із напрямків діяльності якого є виробництво цукру. У компанії існують декілька форматів співпраці зі студентами та випускниками. Так представник Cygnet запросила останніх пройти стажування на виробничих потужностях компанії та за результатами обговорити працевлаштування за спеціальністю.

Голова ЕК Інга Кузнєцева запросила кращих випускників до роботи в науково-дослідних установах НААН України.

Попит на кваліфіковані кадри за спеціалізаціями, що готує кафедра технології цукру і підготовки води, зростає. З кожним роком все більше представників сучасних високотехнологічних харчових виробництв та науково-дослідних установ звертаються в пошуках фахівців, що свідчить про високий рівень підготовки на кафедрі.

Опублікований: 27-02-2019
Читайте також:
Викладачі підтверджують фаховий статус

Старший викладач кафедри переробки сільськогосподарської продукції Інституту післядипломної освіти НУХТ, куратор курсу «Процедури безпечності харчових продуктів. Інтегрована процедура захисту об'єктів операторів ринків харчових продуктів від шкідників у контексті НАССР» Ярослав Кічула виконав вимоги до компетентності та підтвердив статус Аудитора с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі підтверджують фаховий статус 30 травня 2023

Старшокурсники Кропивницького коледжу харчування та торгівлі дізналися, як стати студентами НУХТ

Значна увага приділяється в Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ, зокрема на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів резерву майбутніх вступників – випускникам коледжів за спорідненим напрямом підготовки. Доброю традицією і суттєвою підмогою у вирішенні цього питання є сьогоднішні студенти нашого університету, які відвідуючи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старшокурсники Кропивницького коледжу харчування та торгівлі дізналися, як стати студентами НУХТ 17 грудня 2018

У двох навчальних підрозділах університету розпочалася виробнича практика бакалаврів

Практична підготовка здобувачів вищої освіти – один із важливих видів освітнього процесу і здійснюється з метою набуття ними виробничих навиків та прийняття самостійних рішень у реальних виробничих умовах. 31 травня 2021 року розпочалася практична підготовка здобувачів освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу та Навчально-на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У двох навчальних підрозділах університету розпочалася виробнича практика бакалаврів 31 травня 2021

Як сумчани своїх майбутніх студентів зустрічали

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбувся День відкритих дверей. До навчального закладу завітали близько ста майбутніх абітурієнтів та їх батьків, які зацікавилися спеціальностями та рівнем підготовки молодших спеціалістів у коледжі у ході профорієнтаційної роботи. Директор коледжу Юрій Барилюк розповів про багаторічну історію навча...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як сумчани своїх майбутніх студентів зустрічали 02 квітня 2018