Н У Х Т

Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки»

27 february 2019

Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки»

Наука та освіта є важливим пріоритетом світового інноваційного розвитку. Ця теза знайшла підтвердження під час захистів дипломних робіт магістрів на кафедрі технології цукру і підготовки води. Кафедра в 2019 році успішно випустила  більше тридцяти профільних фахівців харчової галузі зі спеціальності 181 «Харчові технології» за освітніми програмами  «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки».

Наразі особливо актуальною стає проблема підготовки фахівців нової генерації, здатних забезпечувати стабільний розвиток економіки на основі впровадження наукоємних технологій. Серед основних компетентностей, які опанували магістри, слід відзначити здатність комплексно поєднувати дослідницьку, проектну і управлінську діяльність, спрямовану на впровадження високоефективних технологічних процесів у виробництво харчових продуктів.

Головами екзаменаційних комісій були відомі науковці: головний науковий співробітник Проблемно-наукової дослідної лабораторії НУХТ, к.х.н. Юрій Большак, головний науковий співробітник Інституту технічної теплофізики Національної академії наук України, старший науковий співробітник, д.т.н. Олександр Ободович і заступник академіка-секретаря Відділення рослинництва НААНУ, старший науковий співробітник, д.с-г.н Інна Кузнєцова.

Наші випускники є конкурентноздатними на сучасному ринку праці, підтвердженням чому є численні запрошення щодо працевлаштування на інженерних посадах підприємств цукрової галузі, виробництв бутильованих вод і напоїв.

Так, на захисті магістрів зі спеціалізації «Технологія води та водопідготовки» була присутня начальник виробництва Coca-Cola Hellenic Україна Вікторія Терещенко. Пані Вікторія відзначила високий рівень підготовки магістрів, складність дипломних робіт, актуальність тем і запросила студентів для роботи в міжнародній компанії.

З великою зацікавленістю слухала захисти дипломних робіт магістрів зі спеціалізації «Технології цукру та полісахаридів» представник агрохолдингу Cygnet, одним із напрямків діяльності якого є виробництво цукру. У компанії існують декілька форматів співпраці зі студентами та випускниками. Так представник Cygnet запросила останніх пройти стажування на виробничих потужностях компанії та за результатами обговорити працевлаштування за спеціальністю.

Голова ЕК Інга Кузнєцева запросила кращих випускників до роботи в науково-дослідних установах НААН України.

Попит на кваліфіковані кадри за спеціалізаціями, що готує кафедра технології цукру і підготовки води, зростає. З кожним роком все більше представників сучасних високотехнологічних харчових виробництв та науково-дослідних установ звертаються в пошуках фахівців, що свідчить про високий рівень підготовки на кафедрі.

Published on: 27-02-2019
Read also:
До обговорення питань органічного харчування для дітей долучилися викладачі університету

Викладачі кафедр технології хлібопекарських і кондитерських виробів та технології м’яса і м’ясних продуктів взяли участь у Міжнародній конференції «Органічна переробка та торгівля: їжа нового покоління!». Цього року головною була обрана тема «Органічне харчування для дітей». Організаторами заходу стали ГС «Органічна Україна», ТОВ «Органік Стандарт...

READ YOURSELF

До обговорення питань органічного харчування для дітей долучилися викладачі університету 04 november 2021

Пакувальники діляться досвідом

У рамках Міжнародного форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP, який працював з 10 по 12 квітня у Міжнародному виставковому центрі, відбулася 18-а Науково-практична конференція молодих вчених «Новітні технології пакування». Співорганізаторами конференції стали Клуб пакувальників України, Національний університет харчових технологій та АТ «К...

READ YOURSELF

Пакувальники діляться досвідом 16 april 2019

Українки у науці, яким аплодує світ: здобувачка-теплоенергетик взяла участь у конференції

Здобувачка 4 курсу освітньої програми «Теплоенергетика та енергоефективні технології» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Софія Бойко взяла участь у конференції «Українки у науці, яким аплодує світ», присвяченій Міжнародному дню жінок та дівчат у науці. Захід організували Громадська організація Центр «Розвиток ...

READ YOURSELF

Українки у науці, яким аплодує світ: здобувачка-теплоенергетик взяла участь у конференції 29 february 2024

410 км подолала наша здобувачка для наближення Перемоги

Сила тіла і духу нашої молоді вражає! 3-4 вересня здобувачка кафедри маркетингу Ірина Рибалкіна взяла участь у екстремальному триатлоні KYIVMAN-2022, який цього року був повністю благодійним і відкрив збір коштів на допомогу медичній роті підрозділу ЗСУ. Для наближення нашої Перемоги учасники подолали 410 км дистанції: 350 км велозаїзду, марафон н...

READ YOURSELF

410 км подолала наша здобувачка для наближення Перемоги 16 september 2022