Наука та освіта є важливим пріоритетом світового інноваційного розвитку. Ця теза знайшла підтвердження під час захистів дипломних робіт магістрів на кафедрі технології цукру і підготовки води. Кафедра в 2019 році успішно випустила більше тридцяти профільних фахівців харчової галузі зі спеціальності 181 «Харчові технології» за освітніми програмами «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки».
Наразі особливо актуальною стає проблема підготовки фахівців нової генерації, здатних забезпечувати стабільний розвиток економіки на основі впровадження наукоємних технологій. Серед основних компетентностей, які опанували магістри, слід відзначити здатність комплексно поєднувати дослідницьку, проектну і управлінську діяльність, спрямовану на впровадження високоефективних технологічних процесів у виробництво харчових продуктів.
Головами екзаменаційних комісій були відомі науковці: головний науковий співробітник Проблемно-наукової дослідної лабораторії НУХТ, к.х.н. Юрій Большак, головний науковий співробітник Інституту технічної теплофізики Національної академії наук України, старший науковий співробітник, д.т.н. Олександр Ободович і заступник академіка-секретаря Відділення рослинництва НААНУ, старший науковий співробітник, д.с-г.н Інна Кузнєцова.
Наші випускники є конкурентноздатними на сучасному ринку праці, підтвердженням чому є численні запрошення щодо працевлаштування на інженерних посадах підприємств цукрової галузі, виробництв бутильованих вод і напоїв.
Так, на захисті магістрів зі спеціалізації «Технологія води та водопідготовки» була присутня начальник виробництва Coca-Cola Hellenic Україна Вікторія Терещенко. Пані Вікторія відзначила високий рівень підготовки магістрів, складність дипломних робіт, актуальність тем і запросила студентів для роботи в міжнародній компанії.
З великою зацікавленістю слухала захисти дипломних робіт магістрів зі спеціалізації «Технології цукру та полісахаридів» представник агрохолдингу Cygnet, одним із напрямків діяльності якого є виробництво цукру. У компанії існують декілька форматів співпраці зі студентами та випускниками. Так представник Cygnet запросила останніх пройти стажування на виробничих потужностях компанії та за результатами обговорити працевлаштування за спеціальністю.
Голова ЕК Інга Кузнєцева запросила кращих випускників до роботи в науково-дослідних установах НААН України.
Попит на кваліфіковані кадри за спеціалізаціями, що готує кафедра технології цукру і підготовки води, зростає. З кожним роком все більше представників сучасних високотехнологічних харчових виробництв та науково-дослідних установ звертаються в пошуках фахівців, що свідчить про високий рівень підготовки на кафедрі.