Н У Х Т

Колектив навчально-наукового комплексу НУХТ визначився з кандидатурою ректора

11 november 2020

Колектив навчально-наукового комплексу НУХТ визначився з кандидатурою ректора

11 листопада 2020 року у навчально-науковому комплексі нашого університету відбулися вибори ректора.

З 9-ї ранку викладачі, співробітники та здобувачі освіти університету і 13 відокремлених структурних підрозділів – 11 фахових коледжів і 2 інститутів післядипломної освіти могли зробити свій вибір між чотирма кандидатами, що виявили бажання взяти участь у конкурсі на заміщення вакантної посади ректора університету: доктором економічних наук, професором Михайлом Міненком, докторкою сільськогосподарських наук, професоркою Людмилою Пешук, кандидаткою фізико-математичних наук, доценткою Вікторією Романенко, доктором технічних наук, професором Олександром Шевченком.

У виборах брали участь: кожний науковий, науково-педагогічний і педагогічний штатний працівник університету; представники з числа інших штатних працівників, які були обрані працівниками структурних підрозділів таємним голосуванням відповідно до квоти представництва і виборні представники з числа здобувачів вищої освіти, що були обрані здобувачами вищої освіти таємним голосуванням відповідно до квоти представництва. Загалом у виборах мали право брати участь 1929 осіб. На виборчі дільниці з’явилися і взяли участь у голосуванні 1685 осіб (87,35%), тож вибори визнані такими, що відбулися.

Вибори проводилися таємним голосуванням із дотриманням усіх протиепідемічних заходів. На вході до актової зали, де відбувався процес, усім без винятку робився температурний скрінінг (він робиться і при вході до корпусів), а долоні оброблялися антисептиком. Особи без захисних масок, вдягнених належним чином, до зали не допускалися. Столи для реєстрації виборців і видачі їм бюлетенів були розташовані на значній відстані один від одного. Кабінки для голосування і скриньки для бюлетенів розташовувалися на сцені також із дотриманням соціального дистанціювання. Одночасно до зали могли зайти не більше 7 виборців.

На виборчій дільниці №1 (в університеті) за ходом процедури голосування і підрахунку голосів спостерігали офіційний представник Міністерства освіти і науки України, головний спеціаліст відділу з питань кадрового забезпечення підвідомчих закладів та установ департаменту кадрового забезпечення Сергій Самсоненко і акредитований спостерігач від громадської організації – Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, завідувач юридичного відділу Андрій Кузнецов. А також кандидатки на посаду ректора, докторка сільськогосподарських наук, професорка Людмила Пешук і кандидатка фізико-математичних наук, доцентка Вікторія Романенко. При підрахунку голосів також був присутній ще один кандидат, доктор технічних наук, професор Олександр Шевченко.

Зауважимо, що відповідно до Методичних рекомендацій МОН і Положення про порядок проведення виборів ректора НУХТ процеси голосування і підрахунку голосів фіксувалися за допомогою відеозасобів. При цьому відеозйомка велася таким чином, що не заважала волевиявленню виборців і не порушувала таємницю голосування.

Рівно о 15:00 приміщення, де проходили вибори були зачинені, там залишилися тільки члени виборчих комісій, а на дільниці №1 ще представник МОН, спостерігач і кандидати, і розпочався процес підрахунку голосів.

Спочатку підрахували і «погасили» шляхом відрізання кутика невикористані виборчі бюлетені. Далі продемонстрували присутнім цілісність пломб на скриньках для голосування.

Скриньки для голосування відкривалися почергово, кожний бюлетень оголошувався вголос і демонструвався усім присутнім та на камеру. Після чого бюлетені розкладалися на місця, позначені спеціальними табличками з прізвищами кандидатів, а також «Не підтримую жодного кандидата» і «Недійсні». Коли таким чином були оголошені й розкладені всі бюлетені з усіх скриньок, розпочався процес їх підрахунку також вголос. Ця процедура одночасно відбувалася на всіх виборчих дільницях. Після чого були складені відповідні протоколи.

Дільничі виборчі комісії засвідчили свої протоколи підписами і печатками й вислали їх кур’єрами або засобами поштового зв’язку Головній виборчій комісії, попередньо надавши електронною поштою їх скановані копії.

Головна виборча комісія підвела підсумки волевиявлення колективу університету і попередні підсумки виборів по усьому комплексу. Згідно з ними лідирує доктор технічних наук, професор Олександр Шевченко.

Жодних заяв або скарг від кандидатів чи спостерігачів щодо процедури голосування та підрахунку голосів не надійшло.

Офіційно результати виборів будуть оприлюднені не пізніше, ніж за 24 години після складання підсумкового протоколу. Наразі Головна виборча комісія чекає на прибуття оригіналів документів від усіх регіональних виборчих дільниць, після чого завершить оформлення підсумкового протоколу.

 

 

 

Published on: 11-11-2020
Read also:
Новий гастрономічний досвід для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv»

У рамках сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбувся черговий майстер-клас з кондитерського мистецтва. У технологічній лабораторії кафедри готельно-ресторанної справи слухачі програми раді були вітати кондитера ресторану сучасної європейської кухні «The Park Kitchen» п’ятизіркового готелю міжнародної мережі «Hilton ...

READ YOURSELF

Новий гастрономічний досвід для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv» 20 april 2019

Розширюємо коло академічних партнерів

У жовтні 2022 року за ініціативи ректора нашого університету Олександра Шевченка та в.о. ректора Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського Оксани Чернеги укладений договір про співробітництво у галузі науки і освіти з метою подальшого розвитку науково-дослідної роботи. Співробітництво передбачаєтьс...

READ YOURSELF

Розширюємо коло академічних партнерів 13 october 2022

Кваліфікацію бакалавра з комп’ютерно-інтегрованих технологічних процесів і виробництв підтвердили студенти успішним захистом дипломних проектів

Студенти 4-го курсу кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління успішно захистили свої бакалаврські проєкти. Цього року комісія відзначила високу якість більшості робіт. Деякі з них мали дослідницький характер, що свідчить про зацікавленість молодих спеціалістів у поглиблених знаннях із нових напрямків у промисловій автоматиз...

READ YOURSELF

Кваліфікацію бакалавра з комп’ютерно-інтегрованих технологічних процесів і виробництв підтвердили студенти успішним захистом дипломних проектів 20 june 2019

Стейкхолдери-випускники читають лекції нинішнім здобувачам своїх кафедр

Активну участь в житті кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства беруть стейкхолдери, випускники кафедри. Один із них, засновник пивоварні «Волинський Бровар» Микола Іващишин на запрошення доцента кафедри Романа Мукоїда прочитав лекцію для студентів третього курсу з дисципліни «Технології продуктів спиртового бродіння. Модуль 1. Технол...

READ YOURSELF

Стейкхолдери-випускники читають лекції нинішнім здобувачам своїх кафедр 20 november 2020