Н У Х Т

XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі»

17 may 2023

XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі»

16 травня 2023 року в університеті відбулася XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі».

Модератором заходу виступив факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка за сприяння партнерів університету: Українсько-американського університету Конкордія (Україна), Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Полтавського університету економіки і торгівлі, ТОВ «Рейкарц Хотел Менеджмент», Асоціації кулінарів України, Української ресторанної асоціації.

Привітали учасників всеукраїнського наукового івенту: к. т. н., доцент, проректор з наукової роботи нашого університету Сергій Токарчук; к. біол. н., професор, проректор з наукової роботи та зовнішніх зв’язків Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Андрій Вовканич; к. е. н., доцентка, деканка факультету менеджменту та бізнесу Українсько-американського університету Конкордія Наталія Чаплинська.

Цьогорічний захід зібрав понад 150 учасників із профільних закладів вищої освіти України та колег-практиків зі сфери готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

Учасники науково-практичної конференції вітали закордонних гостей з Республіки Індія – голову Ukrainian Association of Ayurveda-Yoga, пана Кундана Сандвара та представника Global Heartfulness Institute in Ukraine and member of Ukraine Association of Ayurveda-Yoga, пана Арнаба Ройчурамоні. Наукові доповіді закордонних колег були присвячені актуальним інноваціям в організації дитячого, дієтичного та аюрведичного харчування, а також взаємозв’язку Йога-Аюрведа-медитації та їжі з тілом і душею.

Жвавий інтерес і дискусію викликали доповіді управлінців і фахівців-практиків готельного та ресторанного бізнесу – керівниці відділу навчання Reikartz Hotel Group (Head of T&D department), практикуючої тренерки з сервісу Ірини Магалецької «Адаптивність готельного бізнесу в умовах воєнного стану» та керуючого партнера Restetika, президента Асоціації кулінарів України Андрія Магалецького «Виклики і челенджі ресторанного бізнесу в час війни». Питанням невизначеності як території змін у туристичній та готельній індустрії була присвячена доповідь засновниці та директорки туристичних брендів «Travel Ukraine» і «Travel Designer», пані Надії Макаренко.

Серед доповідачів конференції – старша наукова співробітниця Інституту народознавства НАН України, популяризаторка української гастрономічної культури, докторка історичних наук (етнологія), пані Олена Щербань. Спікерка наголосила на важливості розвитку етно-гастрономічного сегменту туризм у воюючій Україні як символу національного супротиву. Логічним продовження думки попередниці, стала доповідь керівниці міжнародного культурно-гуманітарного проєкту «Відлуння руйнації», творчого об’єднання «Slavuta», консультантки проєкту USAID зі солідарної економіки Валерії Бондаренко «Солідарні акції та їх вплив на розвиток туристичної привабливості регіону».

Загалом, учасники конференції обговорили сучасний стан готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в Україні, виходячи з реалій сьогодення, окреслили сучасні виклики сфери гостинності різних регіонів нашої країни, надали обґрунтовані прогнози щодо розвитку цього сегменту економіки у післявоєнний період.

З постерною сесією конференції можна ознайомитись на офіційній сторінці факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка у Facebook.

Відповідно до результатів роботи ХІІ всеукраїнської науково-практичної конференції та поданих тез буде підготовлений і оприлюднений електронний збірник матеріалів, а її учасники отримають сертифікати.

Оргкомітет наукового івенту висловлює подяку доповідачам і слухачам за участь і жваве обговорення стану, тенденцій та викликів індустрії гостинності в умовах війни і відновлення у післявоєнний період. Спільно тримаємо науковий фронт! Все буде Україна!

Published on: 17-05-2023
Read also:
Амбасадорка-менеджерка – на програмі Erasmus+

За ініціативи гарантки освітньої програми «Менеджмент», доцентки кафедри економіки праці та менеджменту Світлани Дунди та доцентки Тетяни Якимчук відбулася зустріч здобувачів освітньої програми зі здобувачкою групи МН-2-5а Тамарою Баталовою, яка у весняному семестрі навчається у Щецинському університеті (Польща) за програмою міжнародної академічної...

READ YOURSELF

Амбасадорка-менеджерка – на програмі Erasmus+ 10 april 2024

Protect your food product

An open lecture in English was held at the Department of Mechatronics and Packaging Technology on October 11, 2023. The theme of the lecture was "Protective atmosphere packaging". The discipline was "Packaging Technologies". PhD Anastasiia Derenivska gave a lecture. Participants and visitors were 4th year students of PM-4-1 group and lecturers. ...

READ YOURSELF

Protect your food product 12 october 2023

В Інституті продовольчих ресурсів НААН України розпочали переддипломну практику наші магістранти

На кафедрах університету значну увагу приділяють практичній підготовці майбутніх фахівців, для чого активно розвивають плідну співпрацю з провідними підприємствами, науковими і дослідницькими установами. Не виключення і кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, де з 14 січня 2019 року розпочалася виробнича та переддипломна пр...

READ YOURSELF

В Інституті продовольчих ресурсів НААН України розпочали переддипломну практику наші магістранти 22 january 2019

Відбулося друге засідання зимового хімічного лекторію

Два тижні, що пройшли після першого засідання хімічного лекторію, пролетіли як одна мить. Напевно, це сталося тому, що колектив кафедри харчової хімії, дирекція Навчально-наукового інституту харчових технологій, фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності НУХТ із нетерпінням чекали на друге заняття. Чи прийдуть вступники на...

READ YOURSELF

Відбулося друге засідання зимового хімічного лекторію 11 february 2019