Н У Х Т

XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі»

17 may 2023

XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі»

16 травня 2023 року в університеті відбулася XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі».

Модератором заходу виступив факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка за сприяння партнерів університету: Українсько-американського університету Конкордія (Україна), Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Полтавського університету економіки і торгівлі, ТОВ «Рейкарц Хотел Менеджмент», Асоціації кулінарів України, Української ресторанної асоціації.

Привітали учасників всеукраїнського наукового івенту: к. т. н., доцент, проректор з наукової роботи нашого університету Сергій Токарчук; к. біол. н., професор, проректор з наукової роботи та зовнішніх зв’язків Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Андрій Вовканич; к. е. н., доцентка, деканка факультету менеджменту та бізнесу Українсько-американського університету Конкордія Наталія Чаплинська.

Цьогорічний захід зібрав понад 150 учасників із профільних закладів вищої освіти України та колег-практиків зі сфери готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

Учасники науково-практичної конференції вітали закордонних гостей з Республіки Індія – голову Ukrainian Association of Ayurveda-Yoga, пана Кундана Сандвара та представника Global Heartfulness Institute in Ukraine and member of Ukraine Association of Ayurveda-Yoga, пана Арнаба Ройчурамоні. Наукові доповіді закордонних колег були присвячені актуальним інноваціям в організації дитячого, дієтичного та аюрведичного харчування, а також взаємозв’язку Йога-Аюрведа-медитації та їжі з тілом і душею.

Жвавий інтерес і дискусію викликали доповіді управлінців і фахівців-практиків готельного та ресторанного бізнесу – керівниці відділу навчання Reikartz Hotel Group (Head of T&D department), практикуючої тренерки з сервісу Ірини Магалецької «Адаптивність готельного бізнесу в умовах воєнного стану» та керуючого партнера Restetika, президента Асоціації кулінарів України Андрія Магалецького «Виклики і челенджі ресторанного бізнесу в час війни». Питанням невизначеності як території змін у туристичній та готельній індустрії була присвячена доповідь засновниці та директорки туристичних брендів «Travel Ukraine» і «Travel Designer», пані Надії Макаренко.

Серед доповідачів конференції – старша наукова співробітниця Інституту народознавства НАН України, популяризаторка української гастрономічної культури, докторка історичних наук (етнологія), пані Олена Щербань. Спікерка наголосила на важливості розвитку етно-гастрономічного сегменту туризм у воюючій Україні як символу національного супротиву. Логічним продовження думки попередниці, стала доповідь керівниці міжнародного культурно-гуманітарного проєкту «Відлуння руйнації», творчого об’єднання «Slavuta», консультантки проєкту USAID зі солідарної економіки Валерії Бондаренко «Солідарні акції та їх вплив на розвиток туристичної привабливості регіону».

Загалом, учасники конференції обговорили сучасний стан готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в Україні, виходячи з реалій сьогодення, окреслили сучасні виклики сфери гостинності різних регіонів нашої країни, надали обґрунтовані прогнози щодо розвитку цього сегменту економіки у післявоєнний період.

З постерною сесією конференції можна ознайомитись на офіційній сторінці факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка у Facebook.

Відповідно до результатів роботи ХІІ всеукраїнської науково-практичної конференції та поданих тез буде підготовлений і оприлюднений електронний збірник матеріалів, а її учасники отримають сертифікати.

Оргкомітет наукового івенту висловлює подяку доповідачам і слухачам за участь і жваве обговорення стану, тенденцій та викликів індустрії гостинності в умовах війни і відновлення у післявоєнний період. Спільно тримаємо науковий фронт! Все буде Україна!

Published on: 17-05-2023
Read also:
В університеті триває вакцинація від COVID-19

В університеті триває вакцинація колективу від COVID-19. На початку червня мобільні медичні бригади здійснювали щеплення працівників вакциною «Comirnaty» від компанії «Pfizer-BioNTech». Згідно з нормами її використання, щеплені мали отримати другу дозу вакцини через 21 день після першого щеплення. Тож у перші дні липня мобільні медичні бригади зно...

READ YOURSELF

В університеті триває вакцинація від COVID-19 07 july 2021

Важливі питання розглянули на плановому засіданні вченої ради

31 жовтня у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Привітавши колег, що відзначили дні народження між засіданнями, вчена рада приступила до розгляду питань порядку денного. Результати виконання у 2024 році плану прийому здобувачів на навчання до університету проаналізувала відповідальна секретарка Приймальної комісії,...

READ YOURSELF

Важливі питання розглянули на плановому засіданні вченої ради 31 october 2024

До удосконалення процесу підготовки фахівців з інжинірингу фармацевтичних виробництв долучаються спеціалісти фірми «Дарниця»

Партнери кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв – фахівці відділу головного механіка фармацевтичної фірми «Дарниця» подарували кафедрі колекцію довідкової та навчальної літератури, журналів, презентацій і навчальних відеоматеріалів із усіх аспектів фармацевтичного виробництва та інженерії. Ці матеріали допоможуть майбутнім ...

READ YOURSELF

До удосконалення процесу підготовки фахівців з інжинірингу фармацевтичних виробництв долучаються спеціалісти фірми «Дарниця» 12 february 2019