Н У Х Т

НУХТівці на WorldFood Ukraine 2023

03 april 2023

НУХТівці на WorldFood Ukraine 2023

Попри всі складнощі воєнного періоду, український бізнес не тільки працює, але й знаходить можливості презентувати свої здобутки й інновації на галузевих виставкових заходах. 29-31 березня у Києві працювала найбільша в Україні, 25-та Міжнародна виставка продуктів харчування та напоїв World Food Ukraine, яку, звичайно ж, не могли оминути увагою наші викладачі й здобувачі освіти.

У цьому році експонувалися близько 250 виробників, дистриб’юторів та імпортерів продуктів харчування та напоїв і майже половина з них спеціалізується на оздоровчих продуктах і біологічно активних добавках. Були представлені вітчизняні виробники харчової продукції, зокрема заморожені продукти, морозиво, кондитерські вироби, консервовані продукти, крупи, борошно, макаронні вироби, м'ясо, птиця, яйця, ковбасні вироби, олія, соуси, майонези, органічні харчові продукти, продукти з особливими характеристиками (кошер, веган, дитяче харчування тощо), риба та морепродукти, свіжі овочі, фрукти та гриби, снеки, сухофрукти, горіхи та мед, спеції, хлібобулочні вироби, алкогольні та безалкогольні напої, вода, кава, какао, інгредієнти тощо. Крім того, виставлялися виробники обладнання та пакування для харчової промисловості, обладнання для власного виробництва в ритейлі, торговельне обладнання для продуктового ритейлу, послуги.

Продукцію, представлену на стендах, можна було продегустувати, отримати інформацію щодо особливостей виробництва та самого виробника. Команда GREEN LEAF надала можливість всім охочим спробувати свій новий продукт – згущене молоко зі стевією, яке з’явиться у продажу в травні; ТОВ «ТД «Рига Хліб» частувало бездріжджовим хлібом на живій заквасці за латвійською рецептурою; TM Zinka – сирами та кисломолочною продукцією з козиного молока; ТОВ «УманьХімТруйд Україна», яке спеціалізується на постачанні харчових інгредієнтів, екстрактів, цукрозамінників, – питним колагеном; завод Tevitta, що виробляє заморожені овочі, ягоди і фрукти з використанням технології шокової заморозки (IQF), – замороженими вишнями тощо.

31 березня викладачка кафедри технології оздоровчих продуктів Світлана Камінська разом зі своєю кураторською групою ТІ-2-5 відвідала експозиції виставки.

Додав яскравих кольорів навчальному процесу своїх здобувачів і колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, запросивши їх до відвідування заходу за активної підтримки завідувачки кафедри Олександри Нєміріч, гарантів освітніх програм «Технології харчування» Олега Кузьміна, «Технології дієтичних та аюрведичних харчових продуктів» Наталії Ющенко, відповідальної за виховну роботу Олени Павлюченко, кураторів груп і викладачів Ірини Корецької, Людмили Дейниченко, Людмили Мамченко, Володимира Польовика, Ганни Березової. 

Відвідали експозицію і доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Наталія Попова та Вікторія Кійко та доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Тарас Мисюра разом зі студентами другого та третього курсів.  

Студенти ознайомилися з трендами та інноваціями в харчовій промисловості, новими продуктами харчування та напоями, посудом і професійним обладнанням. Це є надзвичайно важливим для професійного зростання майбутніх фахівців оздоровчих продуктів, оскільки допомагає надихнутися інноваційними ідеями, продуктами та напоями, а також зрозуміти важливість необхідності розвитку вітчизняного ринку харчових продуктів і напоїв оздоровчого призначення.

Багато цікавих фактів, що стали відомі здобувачам кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції про сучасні  виробництва харчових інгредієнтів, які використовуються під час виробництва харчової продукції, дозволили їм поглибити знання, отримані під час лекційних, практичних і лабораторних занять, зокрема з дисциплін «Харчові технології», «Барна справа та робота сомельє», «Мерчендайзинг», «Біологічно активні речовини у ресторанних технологіях», «Безпека і якість дієтичної та аюрведичної харчової продукції».

Ділова та, водночас, дружня атмосфера виставки сприяли обміну контактами, обговоренню шляхів співробітництва в рамках симбіозу науки і практики.

Дуже приємно нашим екскурсантам було зустріти нашу випускницю Інну Коберник, яка представляла компанію GREENWOOD INDUSTRY CO, що розробляє та випускає дерев’яний екопосуд. Спільна поїздка на форум ще й подарувала їм максимум задоволення від живого спілкування зі своїми одногрупниками та кураторами.

Відвідування таких заходів дозволяє розширювати світогляд здобувачів і викладачів, знайомитися з новинками, які виходять на споживчий ринок, налагоджувати ділові контакти, а також популяризувати спеціальності, за якими відбувається підготовка здобувачів освіти в НУХТ й, у цілому, діяльність університету.

Published on: 03-04-2023
Read also:
Онлайн-івент «Marketing. One love» відбувся у День маркетолога

У День маркетолога, професійного свята найкреативнішої та найяскравішої індустрії, на кафедрі маркетингу відбувся онлайн-івент «Marketing. One Love». Організаторами онлайн-заходу стали викладачі освітньої програми «Маркетинг». Учасникам було запропоновано створити невелику команду з друзями, розробити постер-презентацію команди, пройти онлайн-вікт...

READ YOURSELF

Онлайн-івент «Marketing. One love» відбувся у День маркетолога 27 october 2021

Що цікавого відбувається 28 вересня в житті іноземців з’ясували студенти 2-го курсу на занятті з іноземної мови

Кожний день у житті кожної людини по-своєму особливий. Варто не забувати й про локальні свята та події кожної країни. Студенти групи ГС-2-7 на занятті з іноземної мови разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Лебідь занурилися у повсякденне життя американців і розповіли, які дивні та локальні свята відзначають ...

READ YOURSELF

Що цікавого відбувається 28 вересня в житті іноземців з’ясували студенти 2-го курсу на занятті з іноземної мови 29 september 2021

Реалії сьогодення та перспективи майбутнього в технологіях водопідготовки обговорювали науковці

25 жовтня 2022 р. в  нашому університеті за участі Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського Національної академії наук України (ІКХХВ), Асоціації виробників мінеральних та питних вод України, а також кафедри технології цукру і підготовки води проведено ІV Міжнародну науково-практичну конференцію «Перспективи майбутнього та реалі...

READ YOURSELF

Реалії сьогодення та перспективи майбутнього в технологіях водопідготовки обговорювали науковці 26 october 2022

«1932-1933 – 2014-2023»

25 листопада 2023 року – 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні і День пам’яті жертв голодоморів – жертв геноциду радянської влади. Цього дня ми вшановуємо пам’ять усіх людей, які загинули під час Голодоморів у ХХ столітті. Асистентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмила Бурченко разом зі здобувачами осві...

READ YOURSELF

«1932-1933 – 2014-2023» 05 december 2023