Н У Х Т

Штучний інтелект в освіті: викладачі розбираються з нюансами

30 червня 2025

Штучний інтелект в освіті: викладачі розбираються з нюансами

У співпраці з Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством освіти і науки України ГО «Прогресильні» з 26 травня по 9 червня 2025 р. проводило масштабний курс підвищення кваліфікації для освітян, управлінців і науковців «Великий курс про штучний інтелект в освіті».

Цей курс відкрив завіси, як адаптуватися до нової освітньої реальності, навчитися ефективно та відповідально впроваджувати ШІ, забезпечити академічну доброчесність, стати лідером змін у своїй освітній спільноті.

Учасникам цікаво було дізнатися, що якість відповіді залежить від якості запиту, важливо задавати роль, контекст, чітке завдання, приклади й формат відповіді.

Ключові думки, як застосовувати це в освіті – генерувати інтерактивні схеми, графіки, таблички; створювати цифрових помічників для своїх курсів; перевіряти факти в режимі реального часу; створювати власні міні-програми; використовувати ШІ як асистента, редактора, репетитора.

Викладачі кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Костянтин Васильківський, Катерина Грінінг і Валентин Туфекчі та кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко вправно розібралися з матеріалом, упевнено відповіли на запитання тестів та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Опублікований: 30-06-2025
Читайте також:
Гостьовий лекторій для здобувачів освіти від засновника найкращої кейтерингової компанії України

У межах вивчення навчальної дисципліни «Організація заходів в галузі» для четвертокурсників  спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» за ініціативи лекторки, доцентки Ольги Пушки відбувся гостьовий лекторій. Топовий спікер – фаундер й ідейний натхненник найкращої кейтерингової компанії України «Figaro-Catering» Олександр Котолуп, який завіта...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьовий лекторій для здобувачів освіти від засновника найкращої кейтерингової компанії України 25 березня 2024

Здобувачі ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» на онлайн-екскурсії

Здобувачі освіти групи ХЕ-2-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Шульгою ознайомилися з технологією виробництва сиру «Пармезан» і блакитного сиру «Стілтон». Обрані технології є нетрадиційними для української харчової промисловості. Проте, необхідно готувати здобувачів на перспективу, адже не за г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» на онлайн-екскурсії 14 березня 2023

З інноваційними технологіями ознайомив здобувачів ступеня PhD гостьовий лектор

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з вибіркової дисципліни «Теоретичні основи структуроутворення і термооброблення кондитерських виробів» для здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії» освітньо-наукової програми «Харчові технології». Для читання лекції на тему «Інноваційні технології крохм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваційними технологіями ознайомив здобувачів ступеня PhD гостьовий лектор 15 квітня 2024

Викладачі досліджують цифровізацію українського туризму

Викладачка Волинського фахового коледжу НУХТ Тетяна Пугач виступила в HOTEL SCHOOL Hotel Management College (м. Рига) у межах проєкту Erasmus+ Teaching Mobility з презентацією «Ukraine Goes Mobile: How Travel Apps Shape the Tourism Revival» (Україна переходить у мобільний формат: як туристичні застосунки впливають на відновлення туризму). У дослідж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі досліджують цифровізацію українського туризму 18 червня 2025