Н У Х Т

Зимові захисти бакалаврів-біотехнологів

15 лютого 2021

Зимові захисти бакалаврів-біотехнологів

9 і 10 лютого 2021 року відбувся традиційний і водночас хвилюючий момент – на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися публічні захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» заочної форми навчання.

Цього року свої роботи до захисту в Екзаменаційній комісії представили 22 здобувача. Слід відзначити, що захист кваліфікаційних робіт відбувся у форматі Zoom-відеоконференції.

Традиційно Екзаменаційну комісію очолив професор, доктор технічних наук Віктор Стабніков. До складу комісії увійшли доценти, кандидати технічних наук Вікторія Красінько, Юрій Карлаш та Юрій Резніченко, а також секретар – асистент Віктор Удимович.

Перед початком захистів слово взяла деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак. Вона привітала всіх здобувачів із цим хвилюючим і важливим у їхньому житті моментом, побажала впевнено та достойно представити свої напрацювання членам комісії, не хвилюватися, а також успіхів в усіх майбутніх починаннях. Окремо акцентувала увагу здобувачів на необхідності реєстрації на Єдиний вступний іспит з іноземної мови для тих, хто планує вступати до магістратури.

Усі здобувачі під час захистів представили презентації своїх кваліфікаційних проєктів. Тематика робіт була абсолютно різного спрямування: одержання дріжджових біомас, отримання кислот і ферментів, вітамінів та антибіотиків. Також були представлені і роботи, пов’язані з культивуванням мікроорганізмів для отримання готових продуктів, таких як «Вертицилін» чи «Біоспорин».

Після завершення доповідей члени комісії мали змогу задати уточнюючі питання про умови культивування та накопичення, характеристику цільових продуктів біосинтезу та локалізацію їх накопичення в клітинах, щодо пропозицій технологічних рішень та їх реалізації на апаратурній і технологічній схемах. І вже після відповідей на запитання, члени комісії радились та приймали зважене рішення щодо оцінки.

Надзвичайно приємно зазначити, що всі здобувачі успішно представили й захистили свої кваліфікаційні роботи та отримали позитивні оцінки. Серед них варто відзначити Оксану Харченко («Біосинтез вітаміну В2 культивуванням Ashbyii gossypii», керівниця – Світлана Тетеріна) та Тетяну Тарасенко («Біосинтез глутамінової кислоти Corynebacterium glutamicum», керівниця – Олена Гудзенко), захистами яких члени комісії були приємно вражені, а здобувачки отримали оцінку «Відмінно».

Вітаємо випускників із присвоєнням кваліфікації «Бакалавр» з біотехнології та біоінженерії!

Опублікований: 15-02-2021
Читайте також:
Про українські IT-продукти для сфери HoReCa дізналися здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

24 жовтня 2022 року в рамках дисципліни «Моделювання діяльності закладів готельно-ресторанного господарства» для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся гостьовий лекторій «Програмне забезпечення для управління сферою гостинності» від головного виконавчого директора компанії «Expert Solution» Ігоря Гречка. Лектор ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про українські IT-продукти для сфери HoReCa дізналися здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 27 жовтня 2022

Поетична нотка на дегустаційному занятті сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Особливою формою навчання для студентів нашого університету стали сертифікатні програми. Коли можна не просто отримати знання з певної фахової дисципліни, а й розглянути її в різних аспектах – історичному, технологічному, культурологічному. Цього року з 22 вересня до 24 листопада діє сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поетична нотка на дегустаційному занятті сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 23 жовтня 2018

Можливості міжнародної співпраці та спільних наукових проектів із німецькими вишами вивчають наші викладачі

14 жовтня 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції: професор Олег Кузьмін, доцентки Людмила Дейниченко, Ірина Корецька та старший викладач Володимир Захаров відвідали віртуальний ярмарок університетів Німеччини «Research in Germany». Захід був організований за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Можливості міжнародної співпраці та спільних наукових проектів із німецькими вишами вивчають наші викладачі 18 жовтня 2021

Лекторську майстерність колеги оцінили викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося відкрите заняття доцента кафедри Романа Кириленка з дисципліни «Інтелектуальна власність» для здобувачів-магістрантів 2 курсу збірної групи Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого. Тема лекційного заняття – «Ліцензійні угоди». Говорили про ліцензії...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекторську майстерність колеги оцінили викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 03 жовтня 2022