Н У Х Т

Зимові захисти бакалаврів-біотехнологів

15 лютого 2021

Зимові захисти бакалаврів-біотехнологів

9 і 10 лютого 2021 року відбувся традиційний і водночас хвилюючий момент – на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися публічні захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» заочної форми навчання.

Цього року свої роботи до захисту в Екзаменаційній комісії представили 22 здобувача. Слід відзначити, що захист кваліфікаційних робіт відбувся у форматі Zoom-відеоконференції.

Традиційно Екзаменаційну комісію очолив професор, доктор технічних наук Віктор Стабніков. До складу комісії увійшли доценти, кандидати технічних наук Вікторія Красінько, Юрій Карлаш та Юрій Резніченко, а також секретар – асистент Віктор Удимович.

Перед початком захистів слово взяла деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак. Вона привітала всіх здобувачів із цим хвилюючим і важливим у їхньому житті моментом, побажала впевнено та достойно представити свої напрацювання членам комісії, не хвилюватися, а також успіхів в усіх майбутніх починаннях. Окремо акцентувала увагу здобувачів на необхідності реєстрації на Єдиний вступний іспит з іноземної мови для тих, хто планує вступати до магістратури.

Усі здобувачі під час захистів представили презентації своїх кваліфікаційних проєктів. Тематика робіт була абсолютно різного спрямування: одержання дріжджових біомас, отримання кислот і ферментів, вітамінів та антибіотиків. Також були представлені і роботи, пов’язані з культивуванням мікроорганізмів для отримання готових продуктів, таких як «Вертицилін» чи «Біоспорин».

Після завершення доповідей члени комісії мали змогу задати уточнюючі питання про умови культивування та накопичення, характеристику цільових продуктів біосинтезу та локалізацію їх накопичення в клітинах, щодо пропозицій технологічних рішень та їх реалізації на апаратурній і технологічній схемах. І вже після відповідей на запитання, члени комісії радились та приймали зважене рішення щодо оцінки.

Надзвичайно приємно зазначити, що всі здобувачі успішно представили й захистили свої кваліфікаційні роботи та отримали позитивні оцінки. Серед них варто відзначити Оксану Харченко («Біосинтез вітаміну В2 культивуванням Ashbyii gossypii», керівниця – Світлана Тетеріна) та Тетяну Тарасенко («Біосинтез глутамінової кислоти Corynebacterium glutamicum», керівниця – Олена Гудзенко), захистами яких члени комісії були приємно вражені, а здобувачки отримали оцінку «Відмінно».

Вітаємо випускників із присвоєнням кваліфікації «Бакалавр» з біотехнології та біоінженерії!

Опублікований: 15-02-2021
Читайте також:
Фахівці Науково-технічної бібліотеки провели вебінар

4 лютого у форматі Zoom-конференції відбувся вебінар «Можливості платформи ScienceDirect. Або як отримати максимум користі?». Під час зустрічі фахівцями Науково-технічної бібліотеки університету були розкриті питання роботи платформи ScienceDirect, яка є найбільшою базою даних компанії Elsevier. Зокрема – створення облікового запису, можливість пе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці Науково-технічної бібліотеки провели вебінар 04 лютого 2021

Технологію кондитерських виробів студенти опановували у «Майстерні карамелі»

Студенти групи ТХ-3-5 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із наставником, доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анною Грищенко, відвідали «Майстерню карамелі» – унікальну мережу кондитерських в Україні. Майстри-карамельє Сергій та Юрій у присутності студентів виготовили карамель із рисунком «Вишень...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологію кондитерських виробів студенти опановували у «Майстерні карамелі» 22 листопада 2019

Ейчари НУХТ на Всеукраїнському студентському круглому столі з hr-менеджменту

Здобувачки освітньої-професійної програми «Менеджмент персоналу» Альбіна Горобець (група МП-4-8) і Карина Жуковська (група МП-1-8М) представили свої доповіді на ІІІ Всеукраїнському студентському круглому столі з HR-менеджменту «Командна робота і цифрові технології в умовах глобальних змін». Модераторами заходу виступили викладачі кафедри менеджмент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ейчари НУХТ на Всеукраїнському студентському круглому столі з hr-менеджменту 15 травня 2025

Впровадження позитивного досвіду сучасної викладацької діяльності у роботу кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулися методичні семінари доцентів Оксани Петруші та Богдана Пащенка. Семінар Оксани Петруші був присвячений організації освітнього процесу у союзній нам Польщі і мав назву «Організація навчального процесу здобувачів вищої освіти у ЗВО Польщі». Викладачка висвітлила аспекти освітнього процесу здобувачів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впровадження позитивного досвіду сучасної викладацької діяльності у роботу кафедри експертизи харчових продуктів 08 червня 2023