Здобувачі випускової кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції вразили інноваційністю журі Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science», що відбувся на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.
Їх наукова робота «Improvement of technologies of semi-finished products with increased antioxidant capacity from pumpkin waste», представлена у секції «Харчова наука і технології», присвячена удосконаленню технологій напівфабрикатів із відходів гарбуза з підвищеною антиоксидантною здатністю.
Дослідження за темою роботи виконувалися у межах співробітництва нашого університету з Інститутом садівництва НААН України (меморандум №56/23) та Інститутом овочівництва і баштанництва НААН (меморандум №43/22).
Автори роботи – здобувачі освітнього ступеня «магістр» освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» Данило Гусєв (1 курс) і Марія Омельченко (2 курс) та здобувачка освітнього ступеня «бакалавр» освітньої програми «Харчові технології та інженерія» Марія Литовченко (1 курс) працювали над проєктом на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції у межах студентського наукового гуртка «Якість і безпечність» під науковим керівництвом професора кафедри Олега Кузьміна та провідної наукової співробітниці відділу зведеного планування Науково-організаційного управління Апарату президії Національної академії аграрних наук України Олени Хареби.
І хоч нашим юним науковцям цього разу не вдалося вибороти призового місця (не вистачило всього два бали), їх робота привернула увагу й була високо оцінена міжнародним галузевим журі.
Вітаємо здобувачів і колег із успішною участю у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science»! Пишаємося й віримо, що у них все попереду!