Н У Х Т

Здобувачі-технологи підкорюють вершини «Black Sea Science-2024»

09 april 2024

Здобувачі-технологи підкорюють вершини «Black Sea Science-2024»

Здобувачі випускової кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції вразили інноваційністю журі Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science», що відбувся на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.

Їх наукова робота «Improvement of technologies of semi-finished products with increased antioxidant capacity from pumpkin waste», представлена у секції «Харчова наука і технології», присвячена удосконаленню технологій напівфабрикатів із відходів гарбуза з підвищеною антиоксидантною здатністю.

Дослідження за темою роботи виконувалися у межах співробітництва нашого університету з Інститутом садівництва НААН України (меморандум №56/23) та Інститутом овочівництва і баштанництва НААН (меморандум №43/22).

Автори роботи – здобувачі освітнього ступеня «магістр» освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» Данило Гусєв (1 курс) і Марія Омельченко (2 курс) та здобувачка освітнього ступеня «бакалавр» освітньої програми «Харчові технології та інженерія» Марія Литовченко (1 курс) працювали над проєктом на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції у межах студентського наукового гуртка «Якість і безпечність» під науковим керівництвом професора кафедри Олега Кузьміна та провідної наукової співробітниці відділу зведеного планування Науково-організаційного управління Апарату президії Національної академії аграрних наук України Олени Хареби.

І хоч нашим юним науковцям цього разу не вдалося вибороти призового місця (не вистачило всього два бали), їх робота привернула увагу й була високо оцінена міжнародним галузевим журі.

Вітаємо здобувачів і колег із успішною участю у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science»! Пишаємося й віримо, що у них все попереду!

Published on: 09-04-2024
Read also:
Подвійне наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства подвійне свято – відбулися два успішних захисти дисертаційних досліджень – докторської дисертації доцента Марини Білько (науковий консультант – професор Вікторія Гержикова) та кандидатської дисертації аспіранта Світлани Ковальчук (науковий керівник – доцент Тетяна Мудрак). Доповідь за темою...

READ YOURSELF

Подвійне наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 01 july 2019

Програми та гранти підтримки академічних проєктів у Міжнародній Зимовій Школі Жана Моне «Менеджмент академічних проєктів та ефективна комунікація»

5 грудня розпочала роботу Міжнародна Зимова Школа Жана Моне «Менеджмент академічних проєктів та ефективна комунікація». Захід відбувається в рамках проєктів програми ЄС Еразмус+ «Політика та кращі практики Європейського Союзу з управління академічними проєктами» (101085243 – ProEU – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH) і «Екоменеджмент та екокомунікація ...

READ YOURSELF

Програми та гранти підтримки академічних проєктів у Міжнародній Зимовій Школі Жана Моне «Менеджмент академічних проєктів та ефективна комунікація» 07 december 2023

Здобувачі освітнього ступеня «доктор філософії» 2021 року вступу дізналися про усі нюанси свого навчання

17 вересня відбулася установча зустріч зі здобувачами освітнього ступеня «доктор філософії», що вступили до аспірантури НУХТ у цьому році. Першокурсників-аспірантів привітав зі вступом до аспірантури проректор з наукової роботи Сергій Токарчук. Він зазначив, що шлях науковця – нелегкий і часом тернистий, але дуже цікавий, і ніщо не може зрівнятися...

READ YOURSELF

Здобувачі освітнього ступеня «доктор філософії» 2021 року вступу дізналися про усі нюанси свого навчання 17 september 2021

Спортивні висоти: наш здобувач посів І командне місце у Всеукраїнській першості з фехтування

20-21 січня у Києві відбувся юніорський чемпіонат України з фехтування на шаблях, учасниками якого були майже 70 спортсменів із шести областей. 21 січня у межах чемпіонату відбувся командний турнір, у якому на найвищу сходинку п’єдесталу піднялася збірна «Київ-1», яка у фінальному поєдинку за «золото» виграла у команди Миколаєва з рахунком 45:42. ...

READ YOURSELF

Спортивні висоти: наш здобувач посів І командне місце у Всеукраїнській першості з фехтування 26 january 2024