Н У Х Т

Здобувачі освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у Верховній Раді України

26 жовтня 2021

Здобувачі освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у Верховній Раді України

Карантинні обмеження суттєво ускладнюють роботу наставників академічних груп щодо організації позауніверситетських культурно-пізнавальних заходів. Крім того, нинішній першокурсник настільки звик до онлайн-спілкування, що, на жаль, його складно зацікавити особистим відвідуванням культурно-просвітницьких або урядових закладів столиці. Користуючись нагодою, поки столиця знаходиться у помаранчевій зоні адаптивного карантину, здобувачі групи ХЕ-1-12 разом із наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Шульгою відвідали Верховну Раду України та просвітницький центр Верховної Ради.

Відвідувачів зустріли біля першого під’їзду, де нині встановлений малий герб України з нагоди 30-річчя Незалежності України та 25-річчя прийняття Конституції.

Знайомство з Верховною Радою почалося з історичної довідки про будівлю та нелегкі часи її існування, зокрема, під час Другої світової війни, коли у будівлю потрапила авіаційна бомба і врятувало будівлю від повного руйнування лише те, що вона не вибухнула. Далі екскурсантів провели до центральних сходів, де нині розміщений стяг, який внесли до сесійної зали на знак проголошення незалежності України в 1991 році.

Цікаво було також прогулятися кулуарами Верхової Ради, де розміщені виставка, присвячена Дню захисників і захисниць України, Конституція України, Постанова Верховної Ради України РСР «Про проголошення незалежності України», вишита мапа України, яка увійшла до книги рекордів України як карта, вишита вручну найбільшою кількістю людей (3255 учасників), прес-центр Верховної Ради, і кожний зі здобувачів зміг відчути себе спікером. Звісно, не можна не згадати картину «Державотворення» художника Олексія Кулакова, яка відображає історичний день – 24 серпня 1991 року.

Сесійну залу спостерігали з ложі гостей.

Новинкою відвідування Верховної Ради є Просвітницький центр, який пропонує кожному відчути себе законотворцем: розібратися з етапами створення законів України, відчути себе учасником комітету, який підтримує або не підтримує законопроєкт. 

Опублікований: 26-10-2021
Читайте також:
Приймаємо дорогих гостей!

Жовтень – місяць вшанування людей, чиє покликання творити. У першу неділю жовтня вітання приймають працівники освіти, що творять саму історію, випускаючи на широкі життєві шляхи фахівців, лідерів, особистостей. У третю – працівники харчової промисловості, завдяки тонкому смаку й творчому підходу яких ми маємо таке розмаїття харчових продуктів і нап...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приймаємо дорогих гостей! 16 жовтня 2025

Традиційно наші фахівці увійшли до журі рейтингу народних уподобань «Фаворит Успіху»

Щорічно влітку у Києві підводяться підсумки рейтингу найкращих брендів країни «Фаворит Успіху» за попередній рік. Переможці конкурсу визначаються за підсумками національного дослідження громадських уподобань і визнаються найкращим вибором у своїх категоріях серед асортименту подібних пропозицій. Визначаються переможці дуже просто і прозоро – анкету...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиційно наші фахівці увійшли до журі рейтингу народних уподобань «Фаворит Успіху» 17 серпня 2021

Навички наукової комунікації – в теорії та на практиці

Нову дисципліну «Іноземна мова: практичні навички наукової комунікації» введено до навчальних планів магістрів НУХТ лише цього року. Її викладачі (Наталія Науменко, Яна Окопна, Олена Сподинюк, Богдана Кукса, а надалі цей список тільки збільшуватиметься…) мають на меті допомогти магістрантам – майбутнім виробничникам, науковцям, експериментаторам і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навички наукової комунікації – в теорії та на практиці 06 листопада 2018

Нова перемога вихованців кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки вітає призерів та їх керівників Міжнародного конкурсу студентських наукових праць «Black Sea Science 2023», який щорічно проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-FoodAssociation! Організаційний комітет Конкурсу за напрямом «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нова перемога вихованців кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 06 квітня 2023