Н У Х Т

Магістранти освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» успішно захистили кваліфікаційні роботи

17 грудня 2024

Магістранти освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» успішно захистили кваліфікаційні роботи

11, 12 і 13 грудня 2024 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти, освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» денної та заочної форм здобуття вищої освіти.

До складу екзаменаційної комісії увійшли: кандидат технічних наук, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Університету митної справи та фінансів, голова технічного відділу ТОВ «Мамаміа Сервіс» Олександр Сабіров (голова ЕК); завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Олександра Нєміріч; викладачі кафедри – професор Олег Кузьмін, доцентка Олена Павлюченко; асистентка Марія Омельченко (секретар ЕК).

На захистах також бути присутні стейкхолдери: старший викладач кафедри технологій в ресторанному господарстві, готельної і ресторанної справи та підприємництва Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського Юрій Коренець, голова Громадської організації «Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпро» Олена Булах, доктор технічних наук, професор, лауреат державної премії України в галузі науки і техніки, представник Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України Олександр Литовченко, директор Громадської організації «Ресторанна гільдія», старший викладач Інституту післядипломної освіти НУХТ Богдан Михайлов.

Магістранти продемонстрували високий рівень підготовки та творчий підхід до вирішення актуальних завдань у сфері ресторанного бізнесу. Роботи вирізнялися інноваційністю та практичним спрямуванням, охоплюючи теми, що мають велике значення для розвитку галузі. Здобувачі зосередилися на розробленні та удосконаленні технологій приготування хлібобулочних і кондитерських виробів, напівфабрикатів із рослинної сировини, соусів, емульсій, десертів і напоїв, а також на розширенні асортименту страв для закладів ресторанного господарства.

Свої дослідження представили:

- Олександр Богдан «Удосконалення технології галет з покращеними властивостями для військовослужбовців» (керівниця – доцентка Наталія Стукальська);
- Анастасія Грицкевич «Розширення асортименту напівфабрикатів з риби з додаванням продуктів переробки гідробіонтів для ЗРГ» (керівниця – доцентка Наталія Стукальська);
- Олександра Ганзій «Удосконалення технології хумусів з нетрадиційними інгредієнтами для ЗРГ» (керівниця – доцентка Олена Павлюченко);
- Дарія Прохоренко «Удосконалення технології борошняного напівфабрикату спеціального призначення для ЗРГ» (керівник – доцентка Олена Павлюченко);
- Анна Патюта «Удосконалення технології смузі з використанням рослинної сировини» (керівник – доцент Володимир Захаров);
- Нікіта Заболотний «Інноваційна технологія булочних виробів для ЗРГ» (керівниця – професорка Олександра Нєміріч);
- Марія Якубець «Розроблення технології еклерів на безглютеновій основі для ЗРГ» (керівник – доцент Володимир Захаров);
- Микола Станжицький «Удосконалення технології печива безглютенового на основі суміші пшоняного і кукурудзяного борошна для спеціалізованих ЗРГ» (керівниця – доцентка Ірина Силка);
- Вікторія Винник «Розширення асортименту соусів емульсійного типу на основі продуктів вторинної переробки молока для ЗРГ» (керівниця – доцентка Наталія Стукальська);
- Анна Британ «Удосконалення технології фруктової начинки для пиріжків з покращеними споживчими властивостями для ЗРГ» (керівниця – доцентка Ірина Корецька);
- Юліан Покотилюк «Розширення асортименту білкових десертів дієтичного спрямування на основі рослинної сировини» (керівниця – доцентка Наталія Стукальська);
- Данило Гусєв «Удосконалення технології ферментованих холодних безалкогольних напоїв на основі рослинної сировини для ЗРГ» (керівник – професор Олег Кузьмін);
- Єгор Шматков «Обґрунтування та розроблення технології мафінів із низьким глікемічним індексом для ЗРГ» (керівниця – доцентка Ірина Силка);
- Володимир Шамрай «Інноваційна технологія безглютенових борошняних кондитерських  виробів для ЗРГ» (керівник – доцентка Наталія Стукальська);
- Степан Кузьма «Удосконалення технології напоїв з напівфабрикатів на основі рослинної сировини для ЗРГ» (керівник – професор Олег Кузьмін);
- Костянтин Кретов «Інноваційна ресторанна технологія страв із січеного м’яса з використанням рослинної сировини» (керівниця – доцентка Людмила Мамченко);
- Назар Кліщ «Удосконалення технології маринадів для напівфабрикатів із м’яса курки для ЗРГ» (керівник – доцентка Ольга Коваль);
- Катерина Устинська «Моделювання рецептури та технологічних параметрів виробництва страв з рибної січеної маси» (керівниця – доценика Наталія Стукальська);
- Анна Кисіль «Удосконалення крафтової технології морозива з підвищеними споживчими властивостями для ЗРГ» (керівник – доцент Володимир Захаров).

Щиро вітаємо наших випускників із успішним захистом кваліфікаційних робіт! Цей важливий етап став кульмінацією вашого навчання, протягом якого ви наполегливо здобували знання і навички, що відкривають вам двері до професійного світу ресторанного бізнесу. Ваш шлях був сповнений викликів, але ви подолали їх, отримуючи безцінний досвід, який стане міцним фундаментом для вашого майбутнього професійного зростання. Нехай ці досягнення надихають вас на нові звершення і допомагають реалізувати найамбітніші мрії!

Бажаємо вам невичерпного ентузіазму, нових здобутків і наснаги у подальшій діяльності! Віримо, цей успішний захист стане лише початком ваших великих професійних перемог!

Опублікований: 17-12-2024
Читайте також:
10 спеціальностей НУХТ, яким держава надає особливу підтримку

23 липня о 18:00 закінчується прийом заяв і документів від осіб, які вступають на навчання для здобуття ступеня «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, а також вступних іспитів і творчих конкурсів, складених в університеті з 1 по 13 липня. Нагадуємо, що низка спеціальностей НУХТ вх...

ЧИТАТИ ДАЛІ

10 спеціальностей НУХТ, яким держава надає особливу підтримку 21 липня 2021

Якість – ключовий аспект при підготовці фахівців у НУХТ!

Із метою підвищення якості освітнього процесу, підготовки фахівців відповідно до сучасних вимог ринку праці щорічно відбувається перегляд освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Це дає змогу врахувати поточні вимоги роботодавців і вдосконалювати підходи у підготовці висококваліфікованих конкурентоспром...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якість – ключовий аспект при підготовці фахівців у НУХТ! 09 квітня 2021

Вітаємо бакалаврів-підприємців із блискучим захистом дипломних робіт

Результатом навчання студентів-підприємців Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ став урочистий захист бакалаврських кваліфікаційних робіт. Отримані знання і досвід дозволили студентам підготувати дипломні роботи високого рівня та гідно представити їх Екзаменаційній комісії. Різносторонні навички випускників сприяли різноманітн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо бакалаврів-підприємців із блискучим захистом дипломних робіт 23 червня 2018

Навички першої домедичної допомоги опанували наші викладачі в рамках інтенсиву для працівників HoReCa та закладів освіти

12-13 лютого 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і Володимир Польовик на запрошення ГО «Ресторанна гільдія» взяли участь у дводенному інтенсиві «Перша домедична допомога», розрахованому на працівників HoReCa та закладів освіти. Захід був організований за сприяння PROFI CLUB. Курс проводили профес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навички першої домедичної допомоги опанували наші викладачі в рамках інтенсиву для працівників HoReCa та закладів освіти 15 лютого 2022