Н У Х Т

Інноваційні технології вітчизняних рожевих столових та ігристих вин досліджує докторант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

27 грудня 2018

Інноваційні технології вітчизняних рожевих столових та ігристих вин досліджує докторант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства  відбувся семінар «Інноваційні технології вітчизняних рожевих столових та ігристих вин». Доповідь за темою своєї дисертаційної роботи представила доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько – випускниця нашого університету, яка понад 6 років займається проблемами  стійкості рожевих вин.

Здобувач розповіла про корисні властивості червоних столових та ігристих натуральних вин, їх позитивний вплив на організм людини, про те, що останнім часом рожеві вина набувають все більшої популярності в нашій країні. Це вимагає від виробників ретельного підходу до їх виготовлення в умовах підвищеної конкуренції. Доповідач наголосила, що їх технологія набагато складніша, ніж виготовлення білих і червоних вин, оскільки повинна забезпечити необхідний баланс кольору та попередити його окиснення.

Докторант наголосила, що колір рожевого вина є одним із найважливіших показників якості і часто говорить про його ароматичні і смакові властивості. На його формування впливає вибір сортів винограду , технологія перероблення, кількісний вміст та якісний склад фенольного комплексу, присутність іонів металів, окисно-відновних ферментів та наявність кисню в процесі виготовлення рожевих вин. Тому правильний підбір технологічних прийомів виробництва рожевих вин є першочерговим завданням при виготовленні якісної продукції даного типу.

В Україні до цього часу ще не сформовані вимоги до технології рожевих столових вин та їх кольорових характеристик, тому метою дослідження було визначення впливу технології рожевих столових вин на отримання оптимальних характеристик якості кольору.

Об’єктами досліджень були рожеві столові вина, виготовлені в умовах виробництва різних регіонів України. У винах досліджувалися органолептичні показники, окисно-відновні характеристики, редокс-потенціал Eh та показник окиснюваності фенольних речовин.

Доповідь викликала значну зацікавленість серед присутніх, яка вилилась у жваве обговорення та низку запитань до доповідача. В обговоренні взяли участь професори та доценти кафедри, а також колеги з інших кафедр університету, професори Людмила Мельник, Леонід Рева, Олександр Литовченко Наталія Гусятинська та представник промисловості, заступник голови Укрвинпрому Раїса Пархоменко.

Під час обговорення виступили професори Віктор Маринченко, Віталій Прибильський, Петро Шиян, доценти Петро Бойко, Маргарита Карпутіна, завідувач кафедри Анатолій Куц та ін.

Усі виступаючі зауважили, що робота актуальна, завершена, проте слід внести певні правки, доопрацювати та подати матеріали на захист у спеціалізовану вченої раду, а дослідження доцента Марини Білько вважати плідними й оцінити позитивно.

 

Опублікований: 27-12-2018
Читайте також:
Навіщо менеджерам аудит дізналися наші здобувачі освіти

Здобувачі освітньо-професійної програми «Менеджмент» разом із гаранткою програми Світланою Дундою долучилися до зустрічі зі старшою експерткою з аудиту міжнародної консалтингової компанії «Ernst&Young» Анастасією Дарієнко. Фахівчиня розповіла, що зовнішній аудит є перевіркою бухгалтерської звітності на достовірність і відповідність документів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навіщо менеджерам аудит дізналися наші здобувачі освіти 29 грудня 2021

Захист докторської дисертаційної роботи доцентом кафедри експертизи харчових продуктів

15 травня відбувся захист докторської дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування та розроблення технології біодеградабельного їстівного покриття для кондитерських і хлібобулочних виробів» доцента кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Шульги. Крім членів спеціалізованої вченої ради на захисті були присутні Володимир Ковбаса, Віра Дробот, Ва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захист докторської дисертаційної роботи доцентом кафедри експертизи харчових продуктів 20 травня 2019

Науковий фаховий семінар здобувачки освітньо-наукового ступеня доктора філософії відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий фаховий семінар здобувачки освітньо-наукового ступеня доктора філософії Анастасії Різник. Анастасія Різник представила дисертаційну роботу «Удосконалення технології хліба з вівсяного толокна» (наукові керівники – професор, д.т.н. Віктор Доценко, професорка кафедри готельно-ресторанної справи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий фаховий семінар здобувачки освітньо-наукового ступеня доктора філософії відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи 11 вересня 2023

Актуальні навички набувають наші викладачі

Викладачі кафедри інформатики та обчислювальної техніки Інституту післядипломної освіти НУХТ, завідувач кафедри Олександр Петренко та доцент Андрій Ярковий провели низку дистанційних семінарів з підвищення кваліфікації для викладачів університету. Семінари були присвячені актуальним тематикам. Зокрема, слухачі покращили свої скіли у графічному офо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні навички набувають наші викладачі 19 січня 2023