На кафедрі фізики до наукової роботи залучаються здобувачі вищої освіти різних спеціальностей та курсів. У семестрі, що завершився, тут активно працював науковий гурток «Фізика в сучасних харчових технологіях».
Наукова діяльність гуртка спрямована на розвиток творчих здібностей майбутніх технологів із метою набуття ними фахових компетенцій, а також досвіду одержання знань та умінь через дослідження. На світлинах показані робочі моменти з діяльності гуртка. На одному із фото доцент Михайло Лазаренко обговорює отримані результати поточних досліджень, які будуть заслухані на найближчому науковому семінарі кафедри, і також доповідатимуться на Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів, що відбудеться 2-3 квітня 2020 року.
Здобувачі, які відвідують засідання наукового гуртка, мають можливість: ознайомитися з принципами, методами, інструментарієм наукової та дослідницької роботи; брати участь у науковому житті кафедри (написанні статей, тез доповідей, наукових робіт), що публікуються у різних наукових виданнях, у т.ч. закордонних; розвивати свої творчі здібності, виступаючи на наукових семінарах і конференціях, присвячених дослідженню найактуальніших питань із використання фізики в сучасних харчових технологіях; застосовувати набутий досвід дослідницької роботи в процесі подальшого навчання.