Н У Х Т

Здобувачі освіти змагаються у практичному використанні нейромереж

05 травня 2023

Здобувачі освіти змагаються у практичному використанні нейромереж

Студенти першого та другого курсу Сумського фахового коледжу НУХТ скористалися чудовим шансом стати учасниками змагань з практичного використання нейромереж «KSE Prompt Design Challenge» від колаборації KSE AI Future Laboratory і KSE Foundation.

Чотири команди коледжу були запрошені до Київської школи економіки на два очні етапи конкурсу: воркшоп із практичних застосувань ChatGPT та написання ефективних промптів і змагання з промпт-інжинірингу.

На першому етапі дводенного змагання 117 учнів і студентів зі всієї України вчилися працювати з великими мовними моделями на базі штучних нейронів: писати промпти, які дозволять отримати якісний результат у вирішенні практичних задач, використовувати нейромережі коректно, аби вони були ефективним помічником у цьому, залишатись етичними.

Для учасників відбулися три воркшопи: з основних принципів дизайну промптів, етики та конфіденційності при використанні ChatGPT; з основ промт-інжинірингу та з використання штучного інтелекту в медіа: написання текстів та наукових робіт, переклад і аналітика. З командами працювали: президент Київської школи економіки Тимофій Милованов, керівник секції «Системи та технології штучного інтелекту. Кібербезпека» Київської малої академії наук Володимир Скіцько, комунікаційна менеджерка в TechUkraine Валерія Бомбандьорова.

На другому етапі відбулися безпосередньо змагання з використання штучного інтелекту для вирішення практичних задач. Команди мали обрати дві задачі з різних категорій на власний смак і представити на суд журі файл, який містить написані промпти для їх вирішення. Перемогли роботи з чіткістю логіки, творчістю та усталеністю результату.

Команда «Trifecta GPT» студентів, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Комп’ютерна інженерія» в Сумському фаховому коледжі НУХТ, у складі Євгенії Виниченко, Ігоря Аксьонова і Святослава Макшанова впевнено посіла друге місце і отримала сертифікат на $2 000 для придбання техніки Apple.

Усі учасники з трьох інших команд – «TechTriad», «GPT Magisters» і «Word Smiths» та викладачки-менторки Людмила Торяник, Тетяна Хоменко і Тетяна Гриценко отримали сертифікати про участь.

Вітаємо! Віримо, що таланти нашої молоді зроблять світ кращим! Попереду – ще багато перемог!

Опублікований: 05-05-2023
Читайте також:
Молоді викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції діляться викладацьким досвідом

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося відкрите лекційне заняття «Характеристика різних видів тіста, їх технологічне призначення» старшого викладача Віри Зуйко з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» для студентів 4-го курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності 181 «Харчові технології». Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції діляться викладацьким досвідом 02 квітня 2018

День Української Державності у навчально-науковому комплексі університету

28 липня 2022 року Україна вперше відзначила День Української Державності, встановлений Указом Президента з метою вшанування видатного державотворця, князя Володимира Великого, а також як засвідчення поваги до видатних українців – Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День Української Державності у навчально-науковому комплексі університету 29 липня 2022

Вітаємо переможців І етапу ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

В університеті завершився І етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Дуже приємно, що наші здобувачі активно долучилися до участі й гідно змагалися за перемогу. За підсумками І етапу Конкурсу з-поміж здобувачів І курсу переможцями стали: І місце –  Юліанна Нікіга (Навчально-науковий інститут харчових технологій), ІІ ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо переможців І етапу ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика 26 грудня 2023

З інноваційним обладнанням та його застосуванням познайомилися магістри кафедри технології молока і молочних продуктів

25 вересня студенти групи МО-1-2М разом із доцентом кафедри технології молока і молочних продуктів Аллою Тимчук відвідали 12-ту Міжнародну виставку Lab ComplEX: аналітика, лабораторія, біотехнології, hi-tech. Студенти ознайомились із сучасним ринком лабораторного та науково-технічного обладнання, що використовується у харчовій галузі, зокрема при ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваційним обладнанням та його застосуванням познайомилися магістри кафедри технології молока і молочних продуктів 26 вересня 2019