Н У Х Т

Здобувачі освіти змагаються у практичному використанні нейромереж

05 травня 2023

Здобувачі освіти змагаються у практичному використанні нейромереж

Студенти першого та другого курсу Сумського фахового коледжу НУХТ скористалися чудовим шансом стати учасниками змагань з практичного використання нейромереж «KSE Prompt Design Challenge» від колаборації KSE AI Future Laboratory і KSE Foundation.

Чотири команди коледжу були запрошені до Київської школи економіки на два очні етапи конкурсу: воркшоп із практичних застосувань ChatGPT та написання ефективних промптів і змагання з промпт-інжинірингу.

На першому етапі дводенного змагання 117 учнів і студентів зі всієї України вчилися працювати з великими мовними моделями на базі штучних нейронів: писати промпти, які дозволять отримати якісний результат у вирішенні практичних задач, використовувати нейромережі коректно, аби вони були ефективним помічником у цьому, залишатись етичними.

Для учасників відбулися три воркшопи: з основних принципів дизайну промптів, етики та конфіденційності при використанні ChatGPT; з основ промт-інжинірингу та з використання штучного інтелекту в медіа: написання текстів та наукових робіт, переклад і аналітика. З командами працювали: президент Київської школи економіки Тимофій Милованов, керівник секції «Системи та технології штучного інтелекту. Кібербезпека» Київської малої академії наук Володимир Скіцько, комунікаційна менеджерка в TechUkraine Валерія Бомбандьорова.

На другому етапі відбулися безпосередньо змагання з використання штучного інтелекту для вирішення практичних задач. Команди мали обрати дві задачі з різних категорій на власний смак і представити на суд журі файл, який містить написані промпти для їх вирішення. Перемогли роботи з чіткістю логіки, творчістю та усталеністю результату.

Команда «Trifecta GPT» студентів, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Комп’ютерна інженерія» в Сумському фаховому коледжі НУХТ, у складі Євгенії Виниченко, Ігоря Аксьонова і Святослава Макшанова впевнено посіла друге місце і отримала сертифікат на $2 000 для придбання техніки Apple.

Усі учасники з трьох інших команд – «TechTriad», «GPT Magisters» і «Word Smiths» та викладачки-менторки Людмила Торяник, Тетяна Хоменко і Тетяна Гриценко отримали сертифікати про участь.

Вітаємо! Віримо, що таланти нашої молоді зроблять світ кращим! Попереду – ще багато перемог!

Опублікований: 05-05-2023
Читайте також:
Модератор – зі ЗСУ, здобувачі освіти й гості – з усіх куточків світу: захист курсових на англомовному проєкті

Наші закордонні друзі давно чекали нагоди зустрітися та приємно поспілкуватися. І нагода трапилася – це був захист курсових проєктів із проєктування закладів готельно-ресторанного господарства здобувачів освіти англомовного навчального проєкту. Ближче до вечора, у перерві між повітряними тривогами зібралася дружня компанія – наші студенти, предста...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Модератор – зі ЗСУ, здобувачі освіти й гості – з усіх куточків світу: захист курсових на англомовному проєкті 25 травня 2022

Захисти кваліфікаційних робіт магістрів розпочалися на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти кваліфікаційних робіт магістрів денної та заочної форм навчання. Представлені для публічного захисту роботи були не тільки цікавими по змісту, а також і у практичному сенсі. Захисти в період карантину проходитимуть у ZOOM. Магістранти опрацювали великий сегмент наукової ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти кваліфікаційних робіт магістрів розпочалися на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 11 лютого 2021

Апробація наукових досліджень студентів кафедри маркетингу в умовах сьогодення

Всесвітня пандемія вносить свої корективи в діяльність усіх підприємств та організацій, незалежно від їх підпорядкування, розмірів, форми власності, організаційних особливостей, а також чисельності працівників. Не стали винятком і заклади вищої освіти. В умовах сьогодення студенти вимушені не лише навчатися в дистанційному режимі, але й апробовуват...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Апробація наукових досліджень студентів кафедри маркетингу в умовах сьогодення 24 квітня 2020

Оздоровче харчування – у центрі уваги науковців

17-18 листопада 2021 р. в університеті відбулася VIII Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека». На конференцію представили свої доповіді 76 науковців з нашого університету, інших закладів вищої освіти, наукових установ і підприємств: Державного біотехнологічного універ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оздоровче харчування – у центрі уваги науковців 19 листопада 2021