Н У Х Т

Здобувачі освіти представляють НУХТ на «Black Sea Science-2024»

18 березня 2024

Здобувачі освіти представляють НУХТ на «Black Sea Science-2024»

Наші талановиті здобувачі освіти щорічно беруть участь і виборюють перемоги у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science», який проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.

Цього року до участі у секції «Харчова наука і технології» від НУХТ були представлені чотири наукові роботи здобувачами різних освітньо-професійних програм.

Робота «Prediction of allergenic composition in food products using natural language processing based on LSTM» виконана здобувачем освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Денисом Крисановим під керівництвом доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Мельник.

Здобувачі освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Данило Гусєв, Марія Омельченко та освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» Марія Литовченко представили роботу «Improvement of technologies of semi-finished products with increased antioxidant capacity from pumpkin waste», виконану під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна та головної наукової співробітниці відділу зведеного планування Науково-організаційного управління апарату Президії Національної академії аграрних наук України, д.с.-г.н., професорки Олени Хареби.

Зауважимо, що робота «Improvement of technologies of semi-finished products with increased antioxidant capacity from pumpkin waste» (Удосконалення технологій напівфабрикатів з підвищеною антиоксидантною здатністю з відходів гарбуза) була представлена у межах співробітництва нашого університету з Інститутом садівництва НААН та Інститутом овочівництва і баштанництва НААН. Вона виконувалася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції у межах студентського наукового гуртка «Якість і безпечність».

Авторами наукової роботи «Research and development of new models of soft grippers for marshmallows» є здобувачі освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» Тарас Бутик і Дмитро Скула. Їх наукова керівниця – завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмила Кривопляс-Володіна.

Роботу «Improvement of the sulfitation plant with ejector design optimization» представив здобувач освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових виробництв» Іван Тимченко під керівництвом доцента кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Віталія Пономаренка.

Конкуренція була досить жорсткою – на перший етап конкурсу було подано 362 роботи з українських і закордонних закладів освіти – Оману, Литви, Сербії, Польщі, Румунії, Грузії, Казахстану, Болгарії, Молдови, Узбекистану. На цьому етапі відбулося рецензування наукових робіт членами журі та їх обговорення на онлайн-засіданнях. До складу журі увійшли 144 спеціалісти-науковці, з яких 92 із 23-х зарубіжних країн: Анголи, Беніну, США, Німеччини, Швейцарії, Італії, Великобританії, Греції, Китаю, Туреччини, Оману, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії, Хорватії, Казахстану, Польщі, Грузії, Румунії, Азербайджану, Болгарії, Молдови.

За результатами першого етапу у другий етап Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science» за напрямком «Харчова наука і технології» від НУХТ вийшли Денис Крисанов та Оксана Мельник.

Вітаємо здобувачів і колег із успішною участю у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science-2024»!

Опублікований: 18-03-2024
Читайте також:
Мандруємо Україною

Завдяки діючій туристичній фірмі Волинського фахового коледжу НУХТ «Біля Вежі», здобувачі освіти на кілька днів стали справжніми туристами й поринули в атмосферу активного пізнання історії та природи України.  Студенти та класні керівники відділень харчових технологій, інформатики та комп’ютерної техніки здійснили дводенну подорож прокладеним марш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мандруємо Україною 05 липня 2021

Четвертокурсниця спеціалізації «Технології питної води та водопідготовки» – переможець ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади

На базі Одеської національної академії харчових технологій відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 181 «Харчові технології» (спеціалізації «Технології питної води та водопідготовки») галузі знань «Виробництво та технології». Честь нашого університету у цих інтелектуальних змаганнях боронила студентка четвертого курс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсниця спеціалізації «Технології питної води та водопідготовки» – переможець ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади 26 травня 2018

Робоча зустріч на кафедрі обліку і аудиту

20 січня 2021 р. відбулася зустріч завідувача кафедри обліку і аудиту, професора Леоніда Чернелевського, гарантів освітньо-професійної програми «Облік і аудит» і членів робочої групи зі здобувачами першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівня вищої освіти в форматі zoom-конференції. На початку зустрічі Леонід Чернелевський привітав ус...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робоча зустріч на кафедрі обліку і аудиту 21 січня 2021