Н У Х Т

Здобувачі освіти представляють НУХТ на «Black Sea Science-2024»

18 березня 2024

Здобувачі освіти представляють НУХТ на «Black Sea Science-2024»

Наші талановиті здобувачі освіти щорічно беруть участь і виборюють перемоги у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science», який проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.

Цього року до участі у секції «Харчова наука і технології» від НУХТ були представлені чотири наукові роботи здобувачами різних освітньо-професійних програм.

Робота «Prediction of allergenic composition in food products using natural language processing based on LSTM» виконана здобувачем освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Денисом Крисановим під керівництвом доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Мельник.

Здобувачі освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Данило Гусєв, Марія Омельченко та освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» Марія Литовченко представили роботу «Improvement of technologies of semi-finished products with increased antioxidant capacity from pumpkin waste», виконану під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна та головної наукової співробітниці відділу зведеного планування Науково-організаційного управління апарату Президії Національної академії аграрних наук України, д.с.-г.н., професорки Олени Хареби.

Зауважимо, що робота «Improvement of technologies of semi-finished products with increased antioxidant capacity from pumpkin waste» (Удосконалення технологій напівфабрикатів з підвищеною антиоксидантною здатністю з відходів гарбуза) була представлена у межах співробітництва нашого університету з Інститутом садівництва НААН та Інститутом овочівництва і баштанництва НААН. Вона виконувалася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції у межах студентського наукового гуртка «Якість і безпечність».

Авторами наукової роботи «Research and development of new models of soft grippers for marshmallows» є здобувачі освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» Тарас Бутик і Дмитро Скула. Їх наукова керівниця – завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмила Кривопляс-Володіна.

Роботу «Improvement of the sulfitation plant with ejector design optimization» представив здобувач освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових виробництв» Іван Тимченко під керівництвом доцента кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Віталія Пономаренка.

Конкуренція була досить жорсткою – на перший етап конкурсу було подано 362 роботи з українських і закордонних закладів освіти – Оману, Литви, Сербії, Польщі, Румунії, Грузії, Казахстану, Болгарії, Молдови, Узбекистану. На цьому етапі відбулося рецензування наукових робіт членами журі та їх обговорення на онлайн-засіданнях. До складу журі увійшли 144 спеціалісти-науковці, з яких 92 із 23-х зарубіжних країн: Анголи, Беніну, США, Німеччини, Швейцарії, Італії, Великобританії, Греції, Китаю, Туреччини, Оману, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії, Хорватії, Казахстану, Польщі, Грузії, Румунії, Азербайджану, Болгарії, Молдови.

За результатами першого етапу у другий етап Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science» за напрямком «Харчова наука і технології» від НУХТ вийшли Денис Крисанов та Оксана Мельник.

Вітаємо здобувачів і колег із успішною участю у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science-2024»!

Опублікований: 18-03-2024
Читайте також:
Кожного дня – щось нове: триває технологічна практика четвертокурсників

Триває технологічна практика студентів-біотехнологів. Студент групи БТ-4-3 Анатолій Міщук проходить її в АТ «Фармак». Величезне враження справило на практиканта відвідування цеху з виробництва інсуліну та рентгено-контрастних препаратів, під час якого від майстра цеху студенти дізналися, що продукція компанії експортується в понад 20 країн світу. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кожного дня – щось нове: триває технологічна практика четвертокурсників 11 лютого 2020

Студенти підкорюють міжнародні фахові конкурси

Наприкінці минулого року студентки освітньо-професійної програми «Виробництво харчової продукції» ВСП «Львівський фаховий коледж харчової та переробної промисловості НУХТ» Оксана Бобош і Віра Ленько під керівництвом викладачки Тетяни Голдун взяли участь у XVIII Міжнародному європейському кулінарному конкурсі EKOGALA-2024, який проходив у місті Жешу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти підкорюють міжнародні фахові конкурси 03 січня 2025

Industry visiting для бакалаврів-біотехнологів від Корпорації «Артеріум»

Завдяки нашим незмінним партерам-стейкхолдерам, Корпорації «Артеріум» бакалаври третього курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» у супроводі деканки факультету біотехнології та екологічного контролю Наталії Грегірчак та гарантки освітньої програми Світлани Старовойтової відвідали відд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Industry visiting для бакалаврів-біотехнологів від Корпорації «Артеріум» 31 травня 2024

Історія біотехнології на гостьовій лекції

З початку свого існування людина намагалася використати живі організми для задоволення своїх потреб. Віками наші предки використовували з цією метою макроорганізми: тварин, рослин, гриби. Поступово люди дійшли і до використання мікроорганізмів. Так народилася біотехнологія. Довгий час вона не мала під собою наукового підґрунтя й базувалася лише на ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Історія біотехнології на гостьовій лекції 18 листопада 2021