Н У Х Т

Здобувачі освіти представляють НУХТ на «Black Sea Science-2024»

18 березня 2024

Здобувачі освіти представляють НУХТ на «Black Sea Science-2024»

Наші талановиті здобувачі освіти щорічно беруть участь і виборюють перемоги у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science», який проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.

Цього року до участі у секції «Харчова наука і технології» від НУХТ були представлені чотири наукові роботи здобувачами різних освітньо-професійних програм.

Робота «Prediction of allergenic composition in food products using natural language processing based on LSTM» виконана здобувачем освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Денисом Крисановим під керівництвом доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Мельник.

Здобувачі освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Данило Гусєв, Марія Омельченко та освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» Марія Литовченко представили роботу «Improvement of technologies of semi-finished products with increased antioxidant capacity from pumpkin waste», виконану під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна та головної наукової співробітниці відділу зведеного планування Науково-організаційного управління апарату Президії Національної академії аграрних наук України, д.с.-г.н., професорки Олени Хареби.

Зауважимо, що робота «Improvement of technologies of semi-finished products with increased antioxidant capacity from pumpkin waste» (Удосконалення технологій напівфабрикатів з підвищеною антиоксидантною здатністю з відходів гарбуза) була представлена у межах співробітництва нашого університету з Інститутом садівництва НААН та Інститутом овочівництва і баштанництва НААН. Вона виконувалася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції у межах студентського наукового гуртка «Якість і безпечність».

Авторами наукової роботи «Research and development of new models of soft grippers for marshmallows» є здобувачі освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» Тарас Бутик і Дмитро Скула. Їх наукова керівниця – завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмила Кривопляс-Володіна.

Роботу «Improvement of the sulfitation plant with ejector design optimization» представив здобувач освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових виробництв» Іван Тимченко під керівництвом доцента кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Віталія Пономаренка.

Конкуренція була досить жорсткою – на перший етап конкурсу було подано 362 роботи з українських і закордонних закладів освіти – Оману, Литви, Сербії, Польщі, Румунії, Грузії, Казахстану, Болгарії, Молдови, Узбекистану. На цьому етапі відбулося рецензування наукових робіт членами журі та їх обговорення на онлайн-засіданнях. До складу журі увійшли 144 спеціалісти-науковці, з яких 92 із 23-х зарубіжних країн: Анголи, Беніну, США, Німеччини, Швейцарії, Італії, Великобританії, Греції, Китаю, Туреччини, Оману, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії, Хорватії, Казахстану, Польщі, Грузії, Румунії, Азербайджану, Болгарії, Молдови.

За результатами першого етапу у другий етап Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science» за напрямком «Харчова наука і технології» від НУХТ вийшли Денис Крисанов та Оксана Мельник.

Вітаємо здобувачів і колег із успішною участю у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science-2024»!

Опублікований: 18-03-2024
Читайте також:
Гостьова лекція президентки ВГО «Українська спілка Целіакїї»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція президентки ВГО «Українська спілка Целіакїї», д.м.н. Ольги Наумової для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція президентки ВГО «Українська спілка Целіакїї» 27 квітня 2021

Педагогічна практика – платформа для навчання і діалогу

18 квітня на кафедрі технології консервування в рамках проходження педагогічної практики аспірантом першого року навчання Артемом Марченком було проведено лабораторне заняття на тему «Визначення якісних показників чаю» з дисципліни «Харчові технології. Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» для здобувачів-бакалаврів друг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічна практика – платформа для навчання і діалогу 21 квітня 2025

Новими знаннями про технології кремів збагатилися здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція керівниці сімейної кав’ярні-кондитерської «SweetKingdom», кандидатки технічних наук Наталії Пастушенко. Лекцію «Сучасні тенденції у виготовленні оздоблювальних напівфабрикатів для декорування тортів і тістечок» фахівчиня прочитала для здобувачів освітнього ступе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новими знаннями про технології кремів збагатилися здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 27 травня 2021

Гостьові лекції від практиків тривають

30 січня 2024 р. в рамках лекційних занять із дисциплін «Інженерні мережі та устаткування підприємств харчових виробництв» і «Складське господарство харчових виробництв» для здобувачів освітнього ступеня «магістр», що навчаються за освітньою програмою «Інжиніринг харчових виробництв», відбувся онлайн-лекторій від технічного директора компанії кліма...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьові лекції від практиків тривають 31 січня 2024