Н У Х Т

Здобувачі освіти і слухачі сертифікатної програми опановують технології крафтових сирів і йогуртів

12 березня 2024

Здобувачі освіти і слухачі сертифікатної програми опановують технології крафтових сирів і йогуртів

У Навчально-науковому інституті харчових технологій на кафедрах технології м'яса і м'ясних продуктів та технології молока і молочних продуктів у of- та online-форматахі, які об'єднали понад 60 учасників, відбувся майстер-клас «Інновації та особливості приготування крафтового сиру кисломолочного та йогурту».

Захід проведений для слухачів сертифікатної програми «Сучасні тенденції промислового і крафтового виробництва сирів», а також здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр», спеціальності 181 «Харчові технології» та освітнього ступеня «Магістр» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі», в рамках вивчення дисциплін «Основи отримання та первинного оброблення молока», «Методологія наукових досліджень» іа «Науково-дослідницький практикум».

Майстер клас провела головчиня українсько-литовської асоціації «Осередок сировара» з 11-річним практичним досвідом виробництва крафтових сирів в Україні, Швейцарії, Греції, США та інших країнах, власниця Школи сиру «Козачка» Тетяна Дядечко.

Під час зустрічі слухачі ознайомились із авторськими техніками виготовлення крафтових продуктів – сиру кисломолочного та йогурту. Моделювання виробництва розпочали з дослідження якості молока та його термічного оброблення, активізації заквасок і процесу формування згустку, а здобувачі освіти мали можливість не лише спостерігати за процесом, але й активно брати участь у кожному етапі виробництва.

Особливістю зустрічі був емоційний зв'язок між учасниками воркшопу та фахівчинею-сироваром Тетяною Дядечко. Під час обговорення нових концепцій та особливостей створення продуктів всі присутні активно обмінювалися думками, отримували змістовні відповіді на свої запитання і вчилися аналізувати та вирішувати можливі виробничі проблеми. Важливим результатом цього заходу була мотивація студентів до наукових досліджень, вдосконалення практичних навиків іа цінне поєднання теоретичних знань із професійним досвідом.

Усі учасники висловлюють щиру подяку Тетяні Дядечко за креативну та цікаву зустріч, яка сприяла підвищенню професійного рівня здобувачів і сподіваються на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 12-03-2024
Читайте також:
Успішні захисти заочників-«бакалаврів» кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

З 16 по 18 лютого 2017 року на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування факультету інженерної механіки та пакувальної техніки відбулися захисти дипломних проектів студентами заочної форми навчання освітнього рівня «бакалавр» напрямку підготовки «Машинобудування». Представлені екзаменаційній комісії дипломні проекти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішні захисти заочників-«бакалаврів» кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування 18 лютого 2017

Особливості дистанційної освіти біотехнологів: сучасний стан, проблеми та перспективи

Стрімкий розвиток і розповсюдження інформаційних технологій, який ми спостерігаємо нині, стимулює з нових позицій розглядати методи і засоби, задіяні у освітньому процесі. Одним із головних завдань сучасної вищої освіти є розвиток у студентів навичок самоосвіти й творчого використання отриманих знань. Отже актуальним завданням, яке стоїть перед пед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості дистанційної освіти біотехнологів: сучасний стан, проблеми та перспективи 30 березня 2020

Визначені напрямки удосконалення освітньо-наукової програми «Харчові технології» освітнього ступеня «доктор філософії»

В університеті провели локальний моніторинг освітньо-наукової програми підготовки за освітнім ступенем «доктор філософії» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Завдяки залученню до керівництва аспірантами, підготовки програм навчальних дисциплін і проведення занять провідних фахівців технологічних кафедр, в нашому університеті є можливості дл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені напрямки удосконалення освітньо-наукової програми «Харчові технології» освітнього ступеня «доктор філософії» 03 лютого 2023

Стартували літні захисти бакалаврів на кафедрі технологічного обладнання та комп'ютерних технологій проектування

15 червня 2022 року на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування стартували онлайн-захисти кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 133 «Галузеве машинобудування». Усі кваліфікаційні роботи здобувачів, представлені цього дня, були спрямовані на вирішення актуальних проблем у г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартували літні захисти бакалаврів на кафедрі технологічного обладнання та комп'ютерних технологій проектування 16 червня 2022