Н У Х Т

Здобувачі освіти і слухачі сертифікатної програми опановують технології крафтових сирів і йогуртів

12 березня 2024

Здобувачі освіти і слухачі сертифікатної програми опановують технології крафтових сирів і йогуртів

У Навчально-науковому інституті харчових технологій на кафедрах технології м'яса і м'ясних продуктів та технології молока і молочних продуктів у of- та online-форматахі, які об'єднали понад 60 учасників, відбувся майстер-клас «Інновації та особливості приготування крафтового сиру кисломолочного та йогурту».

Захід проведений для слухачів сертифікатної програми «Сучасні тенденції промислового і крафтового виробництва сирів», а також здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр», спеціальності 181 «Харчові технології» та освітнього ступеня «Магістр» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі», в рамках вивчення дисциплін «Основи отримання та первинного оброблення молока», «Методологія наукових досліджень» іа «Науково-дослідницький практикум».

Майстер клас провела головчиня українсько-литовської асоціації «Осередок сировара» з 11-річним практичним досвідом виробництва крафтових сирів в Україні, Швейцарії, Греції, США та інших країнах, власниця Школи сиру «Козачка» Тетяна Дядечко.

Під час зустрічі слухачі ознайомились із авторськими техніками виготовлення крафтових продуктів – сиру кисломолочного та йогурту. Моделювання виробництва розпочали з дослідження якості молока та його термічного оброблення, активізації заквасок і процесу формування згустку, а здобувачі освіти мали можливість не лише спостерігати за процесом, але й активно брати участь у кожному етапі виробництва.

Особливістю зустрічі був емоційний зв'язок між учасниками воркшопу та фахівчинею-сироваром Тетяною Дядечко. Під час обговорення нових концепцій та особливостей створення продуктів всі присутні активно обмінювалися думками, отримували змістовні відповіді на свої запитання і вчилися аналізувати та вирішувати можливі виробничі проблеми. Важливим результатом цього заходу була мотивація студентів до наукових досліджень, вдосконалення практичних навиків іа цінне поєднання теоретичних знань із професійним досвідом.

Усі учасники висловлюють щиру подяку Тетяні Дядечко за креативну та цікаву зустріч, яка сприяла підвищенню професійного рівня здобувачів і сподіваються на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 12-03-2024
Читайте також:
Наші вчені запрошуються до участі у вебінарах щодо використання платформи Research4Life

З 11 травня до 20 липня 2022 року відбудуться шість безкоштовних вебінарів, під час яких науковці зможуть дізнатися про використання платформи Research4Life. Обговорюватимуться питання відкритої науки, грантового фінансування досліджень, процесу публікації результатів досліджень, пошуку та використання наукової літератури за допомогою платформи тощ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші вчені запрошуються до участі у вебінарах щодо використання платформи Research4Life 09 травня 2022

Підсумки року, що минає, підвели фахівці науково-технічної бібліотеки

14 грудня 2019 року відбулися загальні збори колективу науково-технічної бібліотеки університету. Директор Наталія Левченко розпочала роботу з оголошення порядку денного та окреслила загальні питання діяльності бібліотеки у 2019 році. Завідувачі відділів представили ґрунтовні доповіді-презентації «Підсумки роботи відділів бібліотеки у 2019 році. З...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки року, що минає, підвели фахівці науково-технічної бібліотеки 16 грудня 2019

Доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці взяла участь у обговоренні актуальних проблем безпеки життєдіяльності

Міжнародною Академією безпеки життєдіяльності за участі ДУ «Національний науково-дослідний інститут промислової безпеки та охорони праці»  Державної служби України з питань праці проведено круглий стіл «Актуальні проблеми безпеки життєдіяльності – енергобезпека, енергоресурсозбереження, інноваційні технології в охороні праці». Метою заходу було об...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці взяла участь у обговоренні актуальних проблем безпеки життєдіяльності 17 грудня 2018

Випускники-провідні фахівці галузі оцінюють лекції наших викладачів

19 березня 2021 року згідно зі затвердженим графіком доцентка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Ірина Бабич прочитала відкриту лекцію «Технологія білих столових сухих виноматеріалів» студентам третього курсу денної форми навчання. Лекцію колеги відвідали викладачі кафедри разом із завідувачем Анатолієм Куцом і випускник кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники-провідні фахівці галузі оцінюють лекції наших викладачів 22 березня 2021